G4Media.ro

Dragnea anunță decizia PSD de adoptare a Codului Administrativ prin Ordonanţă de…

Dragnea anunță decizia PSD de adoptare a Codului Administrativ prin Ordonanţă de Urgenţă şi reorganizarea structurilor din teritoriu ale ministerelor

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că în CEX al partidului s-a decis adoptarea prin ordonanţă de urgenţă a Codului Administrativ şi reorganizarea ministerelor, în termen de 45 de zile, „în aşa fel încât să fie mai puţină şefime în judeţe”, transmite News.ro.

„Codul Administrativ să se adopte prin ordonanţă de urgenţă într-o perioadă rezonabilă şi, pentru că s-a tot vorbit despre justificarea urgenţei pentru ordonanţele fantomă, dau acum doar trei motive pentru urgenţa unei ordonanţe pe Codul Administrativ. Este în Codul Administrativ o propunere, prevederea ca procedurile pentru atestarea domeniului public al localităţilor să fie mult simplificate. Acum durează între un an şi doi ani. Care este efectul? România pierde sute de milioane de euro pentru că autoriăţile locale nu îşi pot atesta domeniul public ca să depună proiecte pe fonduri europene” a spus Dragnea.

Acesta a arătat că un al doilea argument îl reprezintă prevederea conform căreia din redevenţele primite de către stat de la firmele care fac exploatări de suprafaţă precum balastiere sau cariere, 80% vor rămâne la administraţiile locale.

„Astăzi, vin camioane, încarcă balast, trec prin sate, se crapă casele oamenilor şi comunitatea nu are niciun câştig, doar neajunsuri. Asta înseamnă miliarde care nu ajuns la comunităţile locale şi orice zi de întârziere este un deserviciu pentru ei” a spus ţinut Dragnea.

El a spus că viitorul Cod Amdinistrativ prevede de asemenea descentralizarea concursurilor pentru administraţia publică locală „să nu mai stea cu lunile la Agenţia Funcţionarilor Publici”.

Dragnea a afirmat că o a două hotărâre luată în Comitetul Executiv a partidului vizează reorganizarea ministerelor.

„Li s-a cerut minştrilor ca în 45 de zile să procedeze la reorganizarea ministerelor în aşa fel încât să fie mai puţină şefime în judeţe. Sunt ministere care au şapte, opt, nouă servicii judeţene,  a mai arătat liderul PSD.

Curtea Constituțională a decis pe 6 noiembrie anul trecut, cu unanimitate de voturi, că legea privind Codul Administrativ este neconstituțională în integralitate pe motive extrinseci. Actul normativ a fost respins deoarece în cadrul procedurilor de adoptare Parlamentul a încălcat principiul bicameralismului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Nu mai inteleg nimic!
    Curtea Constituionala (a pzd) zice:
    „Curtea Constituțională a decis pe 6 noiembrie anul trecut, cu unanimitate de voturi, că legea privind Codul Administrativ este neconstituțională în integralitate pe motive extrinseci.” si ei tot o trec ca lege?!?!?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.