G4Media.ro

Dragnea a pierdut o luptă pentru Vitamina D și testele prenatale plătite…

Dragnea a pierdut o luptă pentru Vitamina D și testele prenatale plătite de stat. Inițiativa șefului PSD a picat la vot în comisii, urmează votul din plen

Comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului au respins marți noaptea amendamentul depus de Liviu Dragnea prin care acesta cerea transferul a 295 de milioane de lei din bugetul SRI în bugetul Ministerului Sănătății pentru programele Vitamina D, teste prenatale Panorama și teste de markeri tumorali. Coaliția PSD-ALDE nu a reușit să adune voturile necesare în comisii pentru acest amendament, după ce deputatul ALDE Varujan Vosganian a cerut în timpul dezbaterilor prudență în legătură cu tăierea masivă a bugetului serviciilor.

Votul final pe amendamentele la proiectul legii bugetului va fi dat în plen, la finalul acestei săptămâni.

Dragnea se declarase nemulțumit de sumele mari alocate serviciilor secrete în proiectul de buget propus de guvern și ceruse un program național pentru furnizarea de Vitamina D pentru toți copiii.

„I-am rugat să analizeze sumele alocate serviciilor secrete. Cred că sume importante de aici pot fi realocate către Sănătate, de exemplu. Eu mă gândesc că un program de acordare gratuită pentru toţi copiii din România de vitamina D este tot un program de siguranţă naţională, program pentru diabet. Şi doamna prim-ministru împreună cu domnul ministru au spus că vor analiza. Dacă pot face în Guvern această modificare, dacă nu, eu sigur o să fac la Parlament cu amendamente”, a spus Dragnea pe 3 februarie, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD.

Inițiativa lui Dragnea s-a transformat într-o serie de amendamente depuse la legea bugetului, amendamente discutat marți noaptea de comisiile reunite de buget-finanțe ale Senatului și Camerei Deputaților.

Parlamentarii au aprobat unul dintre amendamente, care presupune o diminuare de 150 de milioane de lei a bugetului SRI faţă de forma transmisă de Guvern, banii urmând să meargă la bugetul fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, pentru suplimentarea subvenției de echilibrare către Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

Și de la bugetul SIE a fost tăiată suma de 30 de milioane de lei pentru același scop, iar SPP a pierdut 50 de milioane de lei. Tăierile tuturor bugetelor celor trei servicii a venit ca urmare a amendamentului depus de Liviu Dragnea.

În schimb, comisiile de buget-finanţe au respins amendamentul lui Dragnea privind diminuarea bugetului SRI cu suma de 295.000.000 de lei de la capitolul „Ordine publică şi siguranţă naţională”. Banii urma să alimenteze bugetul Ministerului Sănătății pentru programele care vizau furnizarea de Vitamina D, testele prenatale Panorama și teste de markeri tumorali. Coaliția PSD-ALDE nu a reușit să adune voturile necesare și pentru acest amendament.

Bugetul propus pentru Serviciul Român de Informaţii în 2019 în forma transmisă Parlamentului de către Guvern era de peste 2,4 miliarde de lei, în creştere cu 4,82% faţă de execuţia preliminată din 2018.

Foto: InquamPhotos

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Vitamina D se produce natural in corp, e suficient sa te vada soarele 10 minute pe zi. Mai bine stimuleaza activitatile fizice ale copiilor in loc sa arunce banii pe pastile aiurea. Au modificat orele de Educatie fizica in „Joc si miscare”, o abureala.

  2. Pacat, mie imi plac vitaminele! Pastilele in general! Iau un pumn de hapuri zilnic si nu mai aud asa multe voci!

  3. O vai, a pierdut la un moft inventat peste noapte… să fim serioși, cu sau fără vitamine ăsta e bugetul marii fraude a anului 2019 prin care România se ia pe persoană fizică.

  4. Nu e ok… La Jilava nu prea te vede soarele…!

  5. sinistre tariceane, te „mozolesti” cu valcov si dragnea prin casele partidului, iar la tembelizor te dai fata mare ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.