G4Media.ro

Dragnea a ordonat, Dăncilă și Teodorovici au executat: Cum a inventat guvernul…

Dragnea a ordonat, Dăncilă și Teodorovici au executat: Cum a inventat guvernul taxa ascunsă de 3% din cifra de afaceri pentru companiile din energie și cele din telecom

Proiectul de OUG făcut public marți seară de Ministerul Finanțelor introduce taxarea suplimentară de 3% din cifra de afaceri pentru companiile desfăşoară activităţi în domeniul energiei electrice şi termice și pentru companiile din telecom. Taxa va fi plătită către ANRE, respectiv ANCOM. Taxarea pe cifra de afaceri se adaugă impozitului pe profit deja existent de 16% plătit de fiecare companie din România.

Taxa suplimentară pe cifra de afaceri a fost anunțată în premieră de G4Media.ro duminică.

Tot duminică, Liviu Dragnea a cerut premierului Dăncilă și ministrului Teodorovici să regândească sistemul de impozitare. Într-un discurs cu puternice accente populiste, Dragnea a dat duminică indicații guvernului legate de taxarea companiilor din energie, spunând că ”eu cred că Guvernul condus de doamna Viorica Dăncilă nu mai trebuie să tolereze un asemenea comportament şi de aici de la tribuna Consiliului Naţional vă cer să interveniţi de urgenţă. Adică în ceea ce am vorbit despre domeniile pe care le-am amintit până acum, în energie, în gaze, în justiţie. La jocurile de noroc de exemplu, acum este impozit pe profit. Foarte bună măsură, dar ei nu au profit. Uitaţi-vă la cifra de afaceri totuşi! (…) Şi cu companiile de telefonie mobilă, toţi vorbim la telefon, spre satisfacţia securiştilor. Dar poate ar fi bine când discutăm despre taxele pe care trebuie să le plătească, să plătească aşa cum trebuie în România”, potrivit Agerpres.

G4Media.ro a relatat duminică, citând surse guvernamentale, că transformarea din impozit pe profit în impozit pe cifra de afaceri la companiile din energie este un scenariu de lucru la PSD pentru construirea bugetului pe 2019.

Cum au fost introduse cele două taxe:

1. Taxarea companiilor din domeniul energiei electrice și termice:

Art. 77 al proiectului de OUG prevede modificarea Ordonanţei de urgenţă 33/2007 după cum urmează:

După alineatul (3) al articolului 2, se introduce un nou alineat, alin. (3^1), cu următorul cuprins:
„(3^1) Contribuţia bănească percepută de la operatori economici care desfăşoară activităţi în domeniul energiei electrice şi termice este egală cu 3% din cifra de afaceri realizată de aceștia”.

2. Taxarea companiilor din telecom:

Art. 76 din proiectul de OUG prevede modificarea Ordonanţei de urgenţă nr. 111/2011, astfel că la articolul 124, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
” (3) Procentul prevăzut la alin. (1) şi (2) se stabileşte în cuantum de 3%”

Citește aici proiectul integral al OUG prezentat de Eugen Teodorovici

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. PSD insista sa falimenteze toate firmele care nu sunt controlate de PSD.

  Vom trimite din nou scrisori, in absenta firmelor de telecom/internet.

  • Sau o metoda si mai avansata, vom trimite porumbei calatori! Tranmitere de informatii pe cale biologica.

 2. Asta nu mi se pare deloc corect! Daca taxa pe cifra de afaceri are totusi o logica si duce intre altele la simplificarea colectarii sau combaterea evaziunii prin ascunderea profitului real, impunerea simultana a doua taxe este o bataie de joc! Ori o taxa, ori cealalta! Nu poti lua doua impozite simultan!

 3. Tineti-o tot asa spre Pesedism in zbor si o sa ajungeti sa ma rugati sa va rezerv loc fie si la… baia comunala de frica maniei populare…!

 4. Orlando, ce datorie ai la banci ? Cum de ti-au dat credite asa mari cand tu lucrezi la stat pe „mai nimic”? Ai si tu credit a la „guzganul rozaliu”, nerambursabil ?

 5. Foarte buna aceasta taxa !! Umpleti-i vistieria lui grindeanu, cel mai bun prim-ministru dupa vasilica dancila

 6. Astia s-au imprumutat ca sa plateasca pensii de 10000 eur / luna. Ei, nu, nu pentru romani ci pentru romani. romania plateste 2.5 miliarde de euro dobinzi pe an. Iar valcov, unul care are se pare probleme la partea superioara, vrea credite fara dobinda.

 7. Cresterea taxarii in zonele energie si telecom trebuie insotita de privatizari si de masuri care sa incurajeze concurenta in domeniu, altminteri taxele se vor duce direct si integral in majorarea preturilor de vanzare catre consumatori.

  • Nu asta este scopul. Scopul este sa obtina 3% pentru partid, din care Dragnea generos cum il stim, va primi partea leului. Daca n-ar fi asa, nu s-ar mai lega ei la cap cu inca o taxa care sa provoace scandal. Dar daca e vorba de banii pentru partid, atunci se merita!

 8. Guvernul aduna bani pentru veste galbene.

 9. 3% o sa fie o carca de bani. Poate pentru o fractie din astia cei 4 de la hilton se vor intoarce sa termine treaba. aia de la inceput si poate inca cateva, daca tot au venit.

 10. Cred ca piata energiei s-a liberalizat, nu-i asa? Dar datorita unor preturi impuse de UE pe motiv de concurenta companiile energetice de la noi vand la de 3 ori pretul de productie, nu-i asa? Atunci nu vad care-i problema ca din profitul lor „nesimtit” sa mai dea ceva si statului. Daca vor creste preturile luam din strainatate mai ieftin – sa vedem, le convine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.