G4Media.ro

Doza zilnică de râs: Un bărbat care venea din Scoția și se…

Doza zilnică de râs: Un bărbat care venea din Scoția și se îndrepta spre Chișinău s-a rătăcit în Ţinutul Pădurenilor din judeţul Hunedoara după ce a setat GPS-ul pe „drumul cel mai scurt”

Un bărbat care se îndrepta cu maşina din Scoţia spre Republica Moldova şi care se rătăcise în Ţinutul Pădurenilor din judeţul Hunedoara a fost salvat de pompieri. El setase GPS-ul pentru „drumul cel mai scurt” spre Chişinău, dar a cerut ajutor după ce nu a mai putut înainta cu maşina pe un drum acoperit cu zăpadă îngheţată.

Potrivit ISU Hunedoara, pompierii Detaşamentului Deva au fost chemaţi în ajutor, prin 112, de un bărbat rătăcit pe DJ 708D, din Ţinutul Pădurenilor.

„După o misiune dinamică de aproximativ 3 ore, turistul a fost găsit în apropierea satului Poieniţa Tomii. Temerarul le-a relatat pompierilor deveni că a pornit din Scoţia cu destinaţia Republica Moldova, iar în judeţul Hunedoara a setat GPS-ul să-l ducă la Chişinău, pe drumul cel mai scurt. Deşi se deplasa cu un autoturism off road, drumul cel mai scurt spre casă s-a dovedit un coşmar. Bărbatul a intrat în panică în momentul când nu a mai putut continua deplasarea, fiind blocat pe drumul acoperit cu un strat de zăpadă îngheţată”, arată reprezentanţii ISU Hunedoara.

Pompierii au verificat starea de sănătate a bărbatului, temperatura în zonă fiind de -12 grade Celsius.

Sprijiniţi de SVSU Veţel cu un tractor, pompierii militari au reuşit să scoată autoturismul din şanţ.

„După aşa o aventură, bărbatul şi-a continuat drumul spre casă decis să nu mai seteze niciodată GPS-ul pe Drumul cel mai scurt, în zone pe care nu le cunoaşte, ci pe traseul cel mai sigur”, mai arată sursa citată.

Sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. a vrut sa.si testeze nisanu; DD

 2. Conform documentelor pe care se bazează ce care fac aplicatiile de navigație,acolo apare drum cel puțin circulabil probabil. Așa cum în unele cartiere apar drumurile asfaltate și cu utilități dar tot doar în actele primăriei. În realitate te răstorni cu mașina. :)))))

 3. Am mers mult in zona aia si multe drumuri sunt marcate ca DJ fara sa fie practicabile vara fara 4×4. Cel putin o portiune din DJ708D este extrem de rea. Putin mai spre judetul Caras foarte mult timp a existat un DJ care urca pe un parau pentru 2-300m, practicabil doar cu 4×4 adevarat, TAF, ATV, enduro. Au rezolvat problema facandu-l drum comunal.

 4. Ciudat,drumul cel mai scurt spre Chișinău trece pe la Moscova.

 5. Ce e de râs aici? Omul ala chiar nu cred ca s-a distrat pre mult, la 12 grade.

 6. Titlul „Doza zilnică de râs” dacă articolul nu e pamflet, e unul tâmpit! Nu e nimic de râs că punem drumuri pe hartă, pe care nu se poate circula. Exemplu: drumul național DN17D la trecerea prin Munții Rodnei – Pasul Rotunda e de pământ. Hărțile pe care le publicăm nu sunt pentru oi, ci pentru oameni care merg cu mașina…

 7. Ăla din poză e drum ?! Hai să fim serioși. Poate o potecă. Am circulat pe drumuri forestiere zeci de km dar așa ceva io n-am întâlnit. Nici cu căruța, dacă e încărcată bine, nu-i sigur că nu te rastorni.
  Așa ceva ar trebui șters de pe orice hartă de navigator. Cel mult lăsată ca potecă sau drum pentru biciclete (și-ăla cu multe semne de întrebare)

 8. Rominica e de ris cu asemenea drumuri declarate practicabile in mod fals de autoritati.

 9. No, ca sa dam bine la nr de km de drum asfaltat, declaram toate potecile drept drumuri…
  Trebuia sa inchirieze un elicopter daca vroia drumul cel mai scurt. Cel putin Veorica asa a facut…

 10. Ce sa-i faci, tehnologia moderna e înca departe de a fi sigura.
  Am trait în familie experienta indicarii drumului prin GPS: de la Ruse la Giurgiu prin Silistra!
  Nici azi pe Google Earth PRO (acum un minut) nu apare drum prin punctul de frontiera Nadlac II (deschis acum câti ani?).
  Dar daca omul îsi cumpara (cum am facut eu, un mos) o harta a României pe hârtie, se mai ratacea?

 11. G4. Mai trebuie sa scrieti cu caps on si EvZ sau Cancan devin fix pix pe langa voi.

 12. Ăla e Pathfinder??

 13. Nissanu’ nu e frate cu romanu’

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.