G4Media.ro

Douăzeci de țări au refuzat să semneze Armistițiul olimpic adoptat de Adunarea…

Douăzeci de țări au refuzat să semneze Armistițiul olimpic adoptat de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru Jocurile Olimpice de la Beijing

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a adoptat aşa-numitul Armistiţiu olimpic pentru JO de iarnă de la Beijing, dar mass-media din Australia a anunţat vineri că această ţară, alături de alte 19 state, refuză să semneze documentul, în timp ce analizează un posibil boicot diplomatic, informează DPA, citată de Agerpres.

Australia şi Statele Unite se gândesc să nu trimită demnitari la Olimpiada din luna februarie (4-20 februarie), în semn de protest faţă de situaţia drepturilor omului în China, inclusiv recentul scandal care a implicat-o pe jucătoarea de tenis Shuai Peng.

Sportivii din aceste ţări ar urma în continuare să participe la Jocurile de la Beijing, care au reguli stricte anti-coronavirus.

Apelul la un armistiţiu în conflicte pe durata Jocurilor Olimpice îşi are rădăcinile în antichitate şi, chiar dacă versiunea sa actuală este în mare parte simbolică, informaţiile potrivit cărora unele ţări refuză să-l semneze este un semnal clar pentru China.

Întrebat despre un boicot diplomatic al Jocurilor, premierul australian Scott Morrison, citat de ziarul Sydney Morning Herald, a afirmat: „Examinăm în prezent aceste chestiuni şi lucrăm la aceste probleme”.

Sursa foto: Facebook/ Tokyo2020

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Logic, le e frica de dragonul adormit

  • ONU,o organizatie condusa de state cu orientare comunista!!!PAPA BANII TARILOR BOGATE,DAR FAC POLITICA CHINEI,RUSIEI SI TARILOR ISLAMICE!!!

  • Nuu ieste bro blema boboru kinez iubeSte pe olimbic zukAgtori Si blegateSte in spatziu un satelit cu lazer ca sa lumi neze zokuri lie olimpitze

 2. Demnitarii chinezi isi violeaza si ucid sportivele iar adunarea generala le aproba atrocitatile.

 3. „Apelul la un armistiţiu în conflicte pe durata Jocurilor Olimpice îşi are rădăcinile în antichitate” – fals. Ideea ca anticii opreau razboaiele pe durata jocurilor olimpice e o nascocire moderna (cu intentii nobile, ce-i drept). Samburele de adevar e ca atletilor li se permitea libera trecere pentru a participa la jocuri in perioada jocurilor. Atat.

  • @sile – Poti sa si argumentezi ce sustii acolo? Pentru ca noi stim putin diferit de tine…

  • @Kafka Sile „olimpicul”a fost acolo Stie direct din teren

 4. Lucrurile sunt un pic mai simple ,nimeni nu cineaza cu adversarul său decât dacă vrea să l otrăvească sau daca ii este vasal ….Se va scapa foarte greu de dependenta de China dar macar unele state dau semnalul de disociere…..Totul depinde de noi ,lucru foarte simplu evitând toate produsele care au pe eticheta..Mare in China…!