G4Media.ro

Două sindicate din cadrul poliţiei germane avertizează asupra posibilității legalizării canabisului, prin…

Două sindicate din cadrul poliţiei germane avertizează asupra posibilității legalizării canabisului, prin coalizarea partidelor Social Democrat, Verzi şi Liberal, care s-au pronunțat în favoarea unei relaxări a legislaţiei în domeniu

Sursa Foto:DIICOT

Două sindicate din cadrul poliţiei germane avertizează asupra posibilității legalizării canabisului, prin coalizarea partidelor Social Democrat, Verzi şi Liberal, care s-au pronunțat în favoarea unei relaxări a legislaţiei în domeniu

Die Tageszeitung arată că două sindicate din cadrul poliţiei germane alertează în privința unei  posibile legalizări a canabisului în urma coalizării partidelor Social Democrat (SPD), Verzi şi Liberal (FDP), care sunt în favoarea unei relaxări a legislaţiei în domeniu.

Negocieri între SPD, Verzi şi FDP în vederea formării unui guvern nu s-au încheiat, însă criticile abundă.

”Trebuie să încetăm să banalizăm consumul de canabis”, îndemna marţi preşedintele Sindicatului GdP al poliţiei Oliver Malchow.

Marijuana este un ”drog periculos”, care nu trebuie să fie legalizat, sublinia, la rândul său, şeful Sindicatului DPolG,  Rainer Wendt.

O relaxare a legislaţiei germane în domeniu este plauzibilă în prezent, scrie Die Tageszeitung, care preconizează formarea unei ”coaliţii a canabisului” în Germania.

Ziarul de stânga publică în ediţia de marţi o imagine cureprezentanţi ai Verzilor şi FDP mergând împreunăpe un fond în culorile formaţiunilor, deasupra unor frunze de cânepă şi dă titlul “Joint-venture” curoşu – culoarea SPD, mizând pe dublul sens al cuvântului ”joint”.

În lumea afacerilor, un joint-venture, adică un acord de colaborare, le-ar permite celor trei partide să ajungă la o poziţie comună în cadrul unui program de guvernare.

”Din acest motiv se agită poliţia”, scrie ziarul berlinez.

Social-democraţii, ecologiştii şi liberalii împărtăşesc puncte de vedere relativ apropiate în problema canabisului.

”Verzii şi FDP cer de ani de zile legalizarea canabisului şi distribuirea controlată a acestuia în magazine specializate, sub licenţă”, scrie ziarul, care precizează că cele două formaţiuni au divergenţe cu privire la detalii.

SPD întâmpină mai multe dificultăţi cu privire la această idee, însă, de mai mulţi ani, are loc o schimbare de opinie în rândul formaţiunii.

Social-democraţii sunt în favoarea unor proiecte-pilot, în vederea evaluării consecinţelor legalizării.

Însă cele trei partide sunt de acord că este necesară o scoatere de pe piaţa neagră a controlului şi vânzării canabisului.

Die Tageszeitung scre că o schimbare a legislaţiei privind canabisul nu este totuşi cea mai importantă şi evocă negocieri dure cu privire la fiscalitate şi tranziţia ecologică.

Însă în niciun alt domeniu nu există o ocazie mai mare de a lansa o schimbare fundamentală, comentează cotidianul din Berlin, care subliniază că există subiecte în care cele trei partide au poziţii mai divergente, relatează news.ro

 

Sursa Foto:DIICOT

viewscnt

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Păi si la noi sunt iubitori de cânepă românească…unii au si fost prinși cu ,,frunzulițe,, la intrarea in Parlament…😂😂😂

 2. Poliția avertizează că li se ia pâinea de la gură si nu mai au rulaj. Foarte triste vești, NU?

 3. De cand are politia capacitatea de a stabilii pericolul sau legalitatea unei plante? Sau legalitatea a orice pana la urma? Pericolu nu e stabilit stiintific? Iar legalitatea de parlament si guvern?
  E ca si cum brusc ar decide organu sexual ce are de facut organu de gandit.

  Stai putin..

 4. Voi puteti carcotii aici (g4), eu o sa pot fuma linistit in curand aici (DE). M*ie la toti comunisti care militeaza pentru alcool , mai rau ca otrava de sobolani . Dar daca sunteti sobolani asta meritati . M*ue garda 1213

 5. Fake news? Ce nsiba iarba e ” mic copil” pe langa pastilele alea chimice….asa cam cum e berea pe langa votka rusilor.

 6. Conventia unica pentru controlul substantelor narcotice (1970) interzice consumul recreational de canabis, deci nu trebuie sa se ingrijoreze absolut nimeni din tarile semnatare.

 7. Vin vremuri grele cu energia verde, impunerea produselor cu amprentă mică de carbon,agricultură ecologică etc. Așa că oamenii trebuie să fumeze ceva să poată rezista. Probabil așa gândesc verzii.

 8. Pînă in 50 era legal aproape orice, LSD pînă în 68.
  Problema e că dacă legalizează canabisul producătorii de țigări și cei de alcool dau faliment. Am un prieten sportiv in Colorado care de cînd s-a legalizat acolo iarba consumul de alcool a scăzut dramatic cu un rezultat de mare bucurie pentru ficat.

  • Si cand intri pe poarta multor licee bucureștene de top simți imediat in aer un ,,parfum de iarbă de cea mai bună calitate,,…Marturia unui prieten revenit din USA la o aniversare…

  • „Cea mai buna calitate”? Aoleo, se baga in seamă prietenul, e jaf, fraudă, cea mai proastă calitate! Du-te in Olanda ( bine, acum cu dictatura sanitară e deja buleală ) să compari acolo calitate, cumpărată pe stradă, din magazin, cu bon.
   Asta e consecință legalizării, concurență și calitate. Plus o grămadă de bani la buget.

 9. Sa fie intr-un ceas bun ! Fara tutun ! Washington(de unde pleaca Legea) Legala ! Asta trebuie stiut ! Se face o nedreptate uriasa intregii planete si singura compensatie reala e evidenta: Legalizarea.