G4Media.ro

Două poduri nou construite în Sibiu le creează probleme bicicliștilor: Pistele sunt…

Sursa foto: Turnul Sfatului

Două poduri nou construite în Sibiu le creează probleme bicicliștilor: Pistele sunt strâmte, coborâte în șanț și blocate de parapetele de protecție /  Investiție 2,8 milioane de euro

Deschise circulației la finele săptămânii trecute, noile poduri de pe șoseaua Alba Iulia din Municipiul Sibiu au piste de biciclete amenajate într-un mod cel puțin „unic”: una a fost trasată printr-un fel de șanț, iar cealaltă este acoperită parțial de parapetele de protecție pentru traficul rutier. În plus, în ambele cazuri nu se pot depăși doi bicicliști din cauza spațiului extrem de strâmt, notează Turnul Sfatului.

Societatea Planexe Design SRL, din București, cea care fost angajată în august 2019 de Primăria Sibiu să proiecteze noul pod din amonte și reabilitarea celui din aval recunoaște o parte din probleme.

„Chiar avem un coleg de birou care este biciclist și care a remarcat și el că sunt cam înalte bordurile”, au recunoscut reprezentanții societății care oferă și asistență tehnică pe perioada derulării lucrărilor (acestea continuă în afara zonei carosabile). Ei susțin că soluția amenajării unei piste de biciclete la minimul prevăzut de lege a fost aleasă pentru a economisi fonduri.

Primăria Sibiu susține că s-a păstrat structura de rezistență inițială.

Întregul articol poate fi citit în Turnul Sfatului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Puteau macar sa scoata bordura aia de pe mijloc si sa traga o banda cu vopsea.

  2. Macar parapetii sunt pe marginea pistei nu in mijlocul pistei ca in alte orase 🙂

    Cat despre depasire, e interzisa pt masini pe poduri nu? De ce ar fi alte vehicule mai cu mot?