G4Media.ro

Două organizații ale elevilor – poziții complet opuse față de scenariile pentru…

Două organizații ale elevilor – poziții complet opuse față de scenariile pentru începutul anului școlar. Unii “salută decizia”, ceilalți o “condamnă ferm”

Consiliul Național al Elevilor (CNE), organizație reprezentativă pentru elevii din România, anunță într-un comunicat de presă că “salută decizia” privind modul cum va începe școala, așa cum a fost prezentată de președintele Klaus Iohannis. Aceasta este, însă, “condamnată ferm” de către altă organizație, Asociația Elevilor din Constanța, susținută de Asociațiile Elevilor din București și Ilfov, Maramureș și Vâlcea.

Prima organizație consideră “oportun ca deciziile să fie luate în plan local, în funcție de contextul epidemiologic prezent în fiecare localitate sau județ.”

A doua apreciază că prevederile pentru trecerea la scenariul “roșu” (trecerea la școala online) ar “pune în pericol elevii și tot personalul unităților de învățământ. Suspendarea cursurilor după ce s-au înregistrat timp de câteva zile numărul minim de cazuri va fi o decizie luată mult prea târziu, având în vedere rapiditatea cu care virusul se răspândește în comunitate.”

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Unii sunt conștienți de importanța prezentei fizice la școală pentru ca informațiile transmise sa fie înțelese și asimilate, iar celorlalți probabil le surâde chiului și nu vad scoala că pe ceva foarte important.

  • Nu baga in seama pepiniera de mazarici din Constanta.
   De anul trecut din noiembrie sant foarte activi.
   Aia sant invatati de mici sa manance cu lopata.
   Constanta,Voluntari (Pandelicii) si Maramures (Zeteii)

  • @Cetatean Corect!

  • Celorlalți probabil NU le surâde chiulul, ci au motive întemeiate să se opună deschiderii școlilor. Motive pe care le știm cu toții, dealtfel. La ce bună bășcălia atunci ?

 2. Prezența printre contestatari a Asociației Elevilor din București ar trebui să-i pună pe gânduri pe aflații în treabă de aici. Zic și eu.

 3. Cei care se tem de scoala pot sta acasa. Ce paguba ar fi daca vor termina scoala cu 2-3 ani întârziere?
  Dar cei mici, care nu pot sta singuri acasa, ce vor face?
  Incercati sa priviti societatea în ansamblu, altfel doar va dati mari, fara sa fiti mai sus de genunchiul broastei…

 4. Mereu cei din Constanta sunt Gica contra doar sunt urmasii lui Mazare.😕 Si cred ca nu le place scoala si cred ca pot face bani pe smecherie. Oare cine e in spatele acestei / acestor organizatii. Ce mare politician din care zona politica. Asa cum si „marele Selby” care e foarte crezut ca scoala nu ii invata nimic. Nu m-ar mira sa nu il vad ( la fel si pe marii lideri ai elevilor din acestor organizatiii ) in politica pe la PSD sau alte organizatii. Haideti sa ungem scoala cu untura sa o manance cainii ca nu e buna de nimic. Prostii sunt usor de condus de smecheri. De aceea se tot vehiculeaza ca nu trebuie sa fac scoala