G4Media.ro

Două noi posturi înființate de Televiziunea Publică: TVR SPORT şi TVR FOLCLOR

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Două noi posturi înființate de Televiziunea Publică: TVR SPORT şi TVR FOLCLOR

Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române a aprobat, joi, înfiinţarea a două noi canale – TVR Sport şi TVR Folclor, relatează Agerpres. Potrivit unui comunicat al TVR, în şedinţa care s-a desfăşurat la Timişoara decizia a fost luată cu 11 voturi „pentru” şi două voturi „împotrivă”.

Cei care au votat împotrivă – conform paginademedia.ro – au fost Georgică Severin (membru în CA propus de PSD) şi Luminiţa Iordănescu (numită în CA de către salariaţii TVR).

„Anul trecut am reuşit o reparaţie morală faţă de telespectatorii din România, prin relansarea TVR INFO şi TVR Cultural. Iată că anul acesta vom lansa TVR Folclor şi TVR Sport, canale dedicate unor domenii de interes semnificativ pentru români. Cred că intrăm în firescul unui serviciu public de media aliniat vremurilor şi misiunii sale”, a declarat preşedintele-director general al SRTv, Dan-Cristian Turturică, citat în comunicat.

Producător şi deţinător al unui real tezaur de programe dedicate tradiţiilor, folclorului şi creaţiei etnografice a comunităţilor locale, Televiziunea Română îşi propune să facă din conservarea şi promovarea patrimoniului naţional obiectivele TVR Folclor.

La rândul său, TVR Sport va promova, la nivel naţional, educaţia pentru o dezvoltare sănătoasă şi armonioasă, susţinerea sportului şi a sportivilor români. De asemenea, va oferi publicului competiţii din domenii sportive care nu îşi găsesc locul pe piaţa de televiziune din România.

„În acest context, tot în şedinţa de astăzi, CA a demarat procedurile în vederea continuării difuzării competiţiilor cuprinse în pachetul UEFA YWF, care conţine partidele ce se vor disputa anul acesta. Lista evenimentelor sportive cuprinde şi Campionatul European de Fotbal U21, găzduit de România şi Georgia, dar şi UEFA European U19 Championship, UEFA Women’s Futsal EURO 2023, UEFA Women’s U17 Championship 2023, UEFA European U17 Championship, UEFA European Womens’s U19 Championship şi UEFA Futsal U19 EURO 2023”, se precizează în comunicat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Ar trebui sa infiinteze si TVR Relatii Colegiale si TVR Bazar pt vanzari bilete

 2. ar fi util si tvr family pack pentru emisiuni cu rudele angajate in televiziunea romana. iar dupa miezul noptii, emisiuni cu sefii si amantele sau sefele si amantii, sunt o multime si din astia.

 3. Și TVR xxx.

 4. Astia ar trebui sa isi castige banii, nu doar sa toace de la bugetul de stat.
  Doar cand o vad o gusata aia de Doina mi se face scarba de tot TVR-ul.

 5. TVR Manele pe cand?

 6. Din câte îmi amintesc, un personaj omonim înfiera cu mânie proletară pe la BBC toate matrapazalâcurile reacțiunii împotriva dreptei progresiste, mai ales in anii de până cel de al treilea descălecat bolșevic și preluarea secției române de către acesta din urmă.
  O tempora!

 7. Nu le dați idei, televiziunea publică italiană, o țară inspirațională pentru buna orânduire a trebilor publice (și nu numai) și de pe meleagurile mioritice, și buna soră de geantă latină, are 23 de canale, plus cele de radio!
  Succes!

 8. Pentru conformitate, commentul de mai sus era la stirea referitoare la șeful știrilor TVR, se pare că s-a produs o eroare

 9. Mai bine TVR , ar inventa TVR Familia Flinstones , Dimineatza , si TVR Comedie cu Stan si Bran si cu Charles Chaplin , Seara ! Asa erau Emisiunile la TVR innainte de 1989 . La Album Duminical , dupa ora 14 si 30 de Minute era Familia Flinstones , iar Joia in Anul 1968 , dupa ora 19 era Stan si Bran si Charles Chaplin .

 10. Deja primesc bani de la buget sa nu ne streseze cu pub. Sa lase banii tv private.
  Poate au in vedere si înființarea unor canale TVR Scoala sau TVR Istorie