G4Media.ro

Două milioane de isralieni până acum au fost vaccinaţi cu prima doză…

Două milioane de isralieni până acum au fost vaccinaţi cu prima doză împotriva coronavirusului

Israelul a atins joi pragul de două milioane de persoane care şi-au primit prima doză de vaccin împotriva noului coronavirus, odată cu vaccinarea unei asistente dintr-o maternitate, la care a asistat premierul Benjamin Netanyahu, relatează AFP.

„Sunt cea cu numărul 2 milioane”, se menţiona pe o mică pancartă pe care o ţinea în mâini asistenta medicală care a fost inoculată joi în oraşul Ramla, în apropiere de Tel Aviv.

Alături de ea, Netanyahu, în prezent în campanie electorală, a dat asigurări că Israelul va fi „prima ţară care va ieşi din criza corona”.

„Vedem luminiţa de la capătul tunelului”, a mai spus zâmbind prim-ministrul israelian, care a dat chiar el startul ambiţioasei campanii de vaccinare pe 19 decembrie, în direct la televiziune.

La începutul lui ianuarie, autorităţile sanitare estimau că două milioane de persoane vor primi ambele injecţii anti-COVID până la sfârşitul lunii. Până joi însă, numai 150.000 de persoane fuseseră inoculate cu ambele doze.

În paralel cu campania de vaccinare derulată contracronometru, Israelul înregistrează o recrudescenţă a numărului de cazuri de persoane contaminate, cu circa 9.000 de noi bolnavi raportaţi zilnic cu COVID-19.

Netanyahu a făcut apel joi la israelieni „să respecte măsurile de siguranţă”, în condiţiile în care în prezent este în vigoare al treilea lockdown de la începutul pandemiei.

Guvernul speră într-o ieşire din criză la începutul lui martie, chiar înainte de alegerile legislative de la 23 martie.

În total, peste 523.000 de persoane au fost oficial contaminate cu noul coronavirus în Israel şi circa 3.850 au murit, potrivit ultimului bilanţ al Ministerului Sănătăţii.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. IsraElieni, agramati securosti ce sunteti!

    • „Securosti”? Ha ha ha! E doar o litera lipsa, la fel cum ai tastat si tu gresit una. Nu zic ca G4 nu au bubele lor, de exemplu traducerile de articole facute aparent cu Google Translate. Dar daca incepem sa facem caz si de o litera lipsa, deja e ridicol.

  2. 14.01-sunt 2150000 vaccinati!Responsabilitate, constiinta si intelepciune-reteta succesului unei mici natiuni intr-o mare araba!Ce ne faceam noi, in locul lor?Oare eram deja islamisti, sau mai existam?