G4Media.ro

Două cazuri de botulism au fost identificate în Arad. Tratamentul este cumpărat…

Două cazuri de botulism au fost identificate în Arad. Tratamentul este cumpărat din Republica Moldova pentru că nu există în România

Doi soţi din Arad au fost diagnosticaţi cu botulism, însă în România nu există ser antibotulinic, iar medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă au reuşit să găsească tratament în Republica Moldova.

Un bărbat s-a prezentat sâmbătă în stare gravă la spital, fiind diagnosticat cu botulism. Ulterior, şi soţia acestuia a primit acelaşi diagnostic.

Deoarece în România nu există ser antibotulinic, directorul medical al spitalului Arad a luat, de urgenţă, legătura cu Direcţia judeţeană de sănătate publică şi cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a putea salva vieţile celor doi.

Potrivit unui comunicat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, cu ajutorul DSP Arad, ISU Arad, DSU Bucureşti şi al Ministerului Sănătăţii, medicii au reuşit să găsească ser antibotulinic în Republica Moldova.

 •  „Ieri, a fost o zi contracronometru atât pentru mine, cât şi pentru colegii din cadrul Compartimentului Boli Infecţioase Adulţi II! Deoarece serul antibotulinic lipseşte momentan din unităţile sanitare, am început lupta căutărilor împreună cu colegii de la DSP Arad, ISU Arad, DSU Bucureşti şi, nu în ultimul rând, Ministerul Sănătăţii, prin oameni devotaţi care au făcut tot posibilul şi au găsit serul în Republica Moldova, într-un timp de 6 – 7 ore. O echipa de la ISU Arad a plecat aseară spre Iaşi şi o altă echipă de la ISU Iaşi a plecat spre Arad, iar undeva pe la mijlocul distanţei s-a realizat transferul serului ca să ajungă până în această dimineaţă la spital şi să fie administrat celor doi pacienţi”, a declarat Lenuţa Timiş, director medical SCJU Arad.

Ea a precizat că pacienţilor le este administrat serul antibotulinic şi vor rămâne sub supraveghere medicală pe Compartimentul de Boli Infecţioase Adulţi II.

„Le mulţumesc tuturor celor care ieri şi astăzi ne-am unit forţele şi am făcut o echipă puternică pentru a salva. Nu în ultimul rând, mulţumesc colegilor din Republica Moldova care în timp record ne-au pus la dispoziţie serul antibotulinic”, a transmis Lenuţa Timiş.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Deci spre lauda doamnei ministru mihaila și a domnului secretar de stat arafat a trebuit sa apelam la frații noștri mai săraci de peste Prut… Motiv de mândrie națională dar pentru cine?
  Ma întreb dacă la szeged aveau ser dintr-ala (nu anticovid).

  • Se pare ca incompetenta pluserista e contagioasa la MS. Voiculescu nu a dezinfectat după el.

 2. Nenea Arafat, era asa greu sa pui un elicopter sa duca serul? Oare de ce la noi nu este? Nu e rentabil pentru coruptii din farma?

 3. Romania lucrului bine facut.Pe cioban il ataca ursul si nu au antirabic decat la Iasi…arsii dora in Belgia, Germania…pe botulism in R.Moldova…etc

 4. Da… , si-l mai injurati pe V. Orban. 😉

  • O țară condusă de EXECRABILI!
   Ser antibotulinic NU ! Antiviperinic , NU!
   ActiMaris , NU ! Sirdalud , Nu! Etc.
   Republica Moldova , Ungaria , Serbia le are !
   Incredibil !
   Deci multi români trebuie să moară pentru că aceste necesități de urgenta , lipsesc!
   Si nu se ieri , de azi ……!

 5. Arafat nu se ocupa de medicamente care nu vin de la sponsori. Nici Cercel. Nici altcineva.
  Cum zicea Dulapul: „Ghinion!”

 6. Doctoriiiiii specialisti care dau lista cu medicamente in caz de nevoie (care nu sunt uzuale la scara larga: ser antiviperin, antirabic, acum tratamentul asta pentru botulism si cine mai stie ce alte tratamente) la numar mic spaga e inexistenta sau foarte mica, asa ca nu comandam! Daca ai nevoie iti cumperi daca poti daca nu GHINION!
  Nu exista raspundere penala sau administrativa pentru asa ceva!
  Romanica de kkt te iubim:)))))

 7. Bine că avem o listă lungă cu compensate să ne ştergem cu ea la nas. E roi de eroi la noi, dar n-au cu ce maică!

 8. Acest popor este în hibernare, vai de mama noastră pe ce mâini am apucat, din cauza unor inconștienți care au votat pe acești. HOȚI.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.