G4Media.ro

Două avioane rusești, redirecționate după ce au intrat în spațiul aerian al…

Sursa foto: Facebook / Aeroflot

Două avioane rusești, redirecționate după ce au intrat în spațiul aerian al Canadei / Cele două aeronave s-au identificat drept zboruri „umanitare”

Două zboruri rusești care încercau să intre luni în spațiul aerian canadian au fost redirecționate de Administrația Federală a Aviației, după ce avioanele s-au identificat drept zboruri „umanitare”, a transmis serviciul canadian de control al traficului aerian, citat de Reuters.

Canada a interzis avioanelor rusești să intre în spațiul său aerian începând de duminică, ca parte a sancțiunilor severe impuse Moscovei ca răspuns la invazia neprovocată a Ucrainei.

Dar în aceeași zi, un zbor Aeroflot AFL111 a încălcat interdicția după ce s-a declarat zbor umanitar în încercarea de a intra în spațiul aerian al Canadei. În circumstanțe normale, serviciul de control al traficului aerian al Canadei NAV CANADA nu are autoritatea de a refuza accesul în spațiul aerian unei aeronave care se declară un zbor umanitar.

Celelalte avioane rusești care au încercat să intre în spațiul aerian canadian au plecat de pe aeroporturile din SUA.

NAV CANADA împreună cu autoritatea de reglementare Transport Canada au emis o directivă tuturor unităților de control al traficului aerian de a interzice accesul tuturor avioanelor rusești identificabile în spațiul lor aerian. Singura excepție de la această interdicție este o aprobare prealabilă din partea Transport Canada.

În cazul în care a fost declarată o urgență, NAV CANADA trebuie să direcționeze aeronava să aterizeze la cel mai apropiat aeroport și să notifice autoritatea de reglementare.

Sursa foto: Facebook / Aeroflot

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Ar fi trebuit să fie la bord putin, soigu, peskov și zaharoza iar piloții să ceară asistență pentru evacuarea în zbor a echipajului aeronavei. Altfel nu cred că ar fi putut fi zbor umanitar rusesc.

  • Poporul rus ar trebuii să iasă toți în stradă și ei să – și omoare propriul guvern, cu nebunu în frunte, a ajuns Rusia de tot căcatul….

 2. Zbor umanitar…. Rusnacii se nasc mincinosi. Minciuna este destinul lor.

 3. A se înțelege: și avioanele care bombardează Ucraina sunt zboruri umanitare. Atât doar că lumea nu vrea să înțeleagă.

 4. Erau ajutoare pt canada din partea rusiei?
  Sau au început rusii sa ceara azil politic?

 5. Nu se justifica prezenta SUA NATO in Europa ! Putin își apăra doar țara de invazia SUA NATO ! Întreg blocul de est al Europei este sub ocupație americană iar Rusia va trece la Eliberarea țărilor de sub jugul și dictatura americană NATO ! Bravo Putin !

 6. Tom boy, ce tratament iei? Poate aflam de la ce i se trage și lui putin. Ucraina nu e tara lui, nu o apără, că nu e atacată de NATO. Ce apără el, de fug femeile și copiii? Îi vezi spunând ceva de rău despre liderii lor, manifestând după ce ajung aici sau prin alte țări vecine? Sunt oameni sătui de pumnul vârât adânc în gâtul lor, sătui de propaganda sovietică, de viața trăită īn frica de opresiune. E greu de înțeles pentru tine, că îți cam plăcea jugul muscal și dai slujbe pentru putin să aibă viață lungă în buncărul lui, măcar fă un bine tuturor și oferă-te voluntar să ajuți trupele putineiului să mențină pacea, dar nu pune statul Ucrainei pe tanc, ca să scapi de furia celor invadați, scuze, pacificați și denazificați. Ne ajunge o șoșoacă, în loc să faci copy-paste la textele ei, fii viteaz și arată că ai cwoae mai mari decât Zelenski. Și ia-i și pe ceilalți postaci cu tine

 7. Dau fiecaruia cate 5 lei, veniti in Tg Mures in centru si facti aici teatru ieftin sa rada mai multa lume, chiar sunteti glumeti. Sunteti “actori” innascuti. Birlig a fost mic copil pe langa voi.

 8. Sa ai soarta puiului tu cu gunoiul pe care-l slujești ,ce ai să faci după ce se retrage în „mausoleu”și următorul stăpân o sa constate că ai limba aspră ?