G4Media.ro

Dosarul tablourilor lui Vâlcov: Instanța a decis să repună pe rol ultimul…

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dosarul tablourilor lui Vâlcov: Instanța a decis să repună pe rol ultimul termen, pe 26 septembrie va fi termen de judecată / Fostul om de încredere al lui Dragnea ceruse reluarea de la zero a procesului

Înalta Curte a respins luni cererea lui Darius Vâlcov de reluare de la zero a procesului său de corupție în cre a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare. Instanța a decis totuși să repună pe rol ultimul termen al procesului, dând termen de judecată 26 septembrie, în condițiile în care DNA a anunțat că e posibil să intervină prescripția faptelor.

  • Minuta ședinței de luni: Repune pe rol cauza ce formează obiectul dosarului nr.790/1/2019 având ca obiect apelurile declarate de Ministerul Public, parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Natională Anticoruptie si de inculpatii Tomescu Constantin Cristian, Vâlcov Darius Bogdan, Prina Minel Florin si Timofte Petre Bogdan împotriva sentintei penale nr.74 din data de 8 februarie 2018, pronuntate de Sectia penală a Înaltei Curti de Casatie si Justitie, în dosarul nr.2018/1/2018, privind si pe intimatul inculpat Susală Lucian Petrut. Fixeaza termen de judecată la data de 26 septembrie 2022, Sala Sectiilor Unite, cu citarea inculpatilor si incunostiintarea apărătorilor acestora. Definitivă. Pronuntată, în sedinta publică, astăzi 27 iunie 2022.

Apărătorii lui Vâlcov au explicat că potrivit unei decizii a Curții Constituționale completurile de 3 judecători nu ar fi fost specializate în judecarea cauzelor de corupție și trebuie reluată dezbaterea de la fond cu desemnarea unui nou complet de judecată.

În schimb, reprezentatul acuzării a susținut că potrivit hotărârii date de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, Instanța Supremă nu trebuie sa țină cont de deciziile CCR și că dacă s-ar relua judecata din faza fondului faptele imputate inculpaților s-ar prescrie în 2024. Instanța Supremă a rămas în pronunțare.

Pe 8 februarie 2018, un complet de 3 magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), format din judecătoarele Silvia Cerbu, Simona Cîrnaru şi Maricela Cobzariu, l-a condamnat în primă instanţă pe Darius Vâlcov la 8 ani de închisoare pentru corupţie.

Vâlcov este acuzat în două dosare penale aflate pe rolul instanţelor de un prejudiciu de aproape 3 milioane de euro şi are sechestru pe bani şi bunuri (printre care 3 lingouri de aur, 172 de tablouri şi piese de mobilier) în valoare de doar 2 milioane de euro.

Deşi în acest dosar, Vâlcov este acuzat de DNA de şpăgi şi un prejudiciu de peste 9 milioane de lei (aproape 2 milioane de euro), instanţa l-a găsit vinovat doar de o pagubă de 6,2 milioane de lei. Potrivit rechizitoriului, numai în acest dosar, Vâlcov are sechestru pe bani şi bunuri de peste 7,2 milioane de lei, printre care 3 lingouri de aur şi 172 de tablouri. Deci, cu 1 milion de lei mai mult decât l-a găsit instanţa vinovat.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. F.m.m de infractor!!!

    • vrednic este.si harnic si darnic si muncitor si iubitor de cultura.mai rar asa om gasesti.