G4Media.ro

Dosarul rețelei raketului Căpcăunul, unul dintre cei mai violenți traficanți de țigări,…

Dosarul rețelei raketului Căpcăunul, unul dintre cei mai violenți traficanți de țigări, trimis la rejudecare după 6 ani de anchete si procese

Curtea de Apel Iași a decis rejudecarea procesului în care locotenenții raketulului Marian Chirilă Plugaru, zis Căpcăunul, Șarpele sau Marcel, fuseseră condamnați de Tribunalul Iași la pedepse totalizând 160 de ani de detenție, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Motivul: unora dintre inculpați nu li s-ar fi respectat drepturile procesuale în prima instanţă, conform normelor CEDO.

Rețeaua lui Căpcăunul a fost trimisă în judecată în 2015 pentru contrabandă cu țigări, dare de mită și tentativă omor.

Marian Chirilă Plugaru
Sursa Foto: Poliția Română/ Marian Chirilă Plugaru

În februarie 2019, 34 de membri ai rețelei lui Marian Chirilă Plugaru au fost condamnați la pedepse cuprinse între 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare și 8 ani și jumătate de detenție efectivă.

Raketul Căpcăunul a reușit să fugă în Republica Moldova și s-ar fi ascuns în Transnistria. Acesta după ce le-ar fi administrat o bătaie soră cu moartea unor locotenenți bănuiți că l-ar fi turnat la poliție.

Potrivit datelor din dosar, citate de ziarul de Iași, pe 11 septembrie 2014, doi locoteneți ai raketului au fost prinși de poliţie cu peste 10.000 de pachete de ţigări.

Bănuind că l-ar fi turnat la poliţie, două săptămâni mai târziu, Plugaru a decis să le aplice „o corecţie“. Pe 24 septembrie 2014, cei doi au fost chemaţi într-un bar al grupării. Acolo, erau Plugaru și alte 4 persoane. Locoteneneții au fost snopiți în bătaie, inclusiv cu toporișca. Când a venit poliția, raketul fugise.

Abia în 2016 a fost arestat în Republica Moldova, unde este judecat. Dacă va fi condamnat definitiv în Republica Moldova, el ar putea fi extrădat în România unde îl așteaptă o sentință definitivă de 12 ani de detenție pentru grup infracțional organizat, trafic de migranți, contrabandă, instigare la furt calificat și favorizarea faptuitorului.

Mai are un mandat de arestare în dosarul în care locotenenții săi au fost condamnați de Tribunalul Iași, dar sentința a fost anulată acum la CA Iași. Plugaru este dat în urmărire internațională de Poliția Română.

Potrivit Poliției, Căpcăunul are ”1,82 m înălțime, constituție atletică, ochii căprui, păr șaten. Are tatuat pe zona abdominală cuvintele LONG VEHICUL, iar pe scalp, deasupra urechii stânga, CNP-ul propriu”.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Spune în text ‘Motivul: unora dintre inculpați nu li s-ar fi respectat drepturile procesuale în prima instanţă, conform normelor CEDO’. Păi stau eu și mă întreb: de ce nu li s-au respectat drepturile? Cine răspunde? Probabil că nimeni, în România oricum nu avem justiție, ci numai cârdășie cu infractorii (iar cei care trebuia să-i judece erau ocupați cu protestele – nu erau de ajuns pensiile speciale, iar vârsta de pensionare trebuia stabilită la 28 de ani).
    Off, dar eu Iubesc România!

  2. Cum se face ca doar în cazul mafioților, incluzând și politicienii, nu se respecta procedurile. Când e vorba de cetatenii simpli sunt respectate toate procedurile cu strictețe.

    • Nu e niciun mister. Legile si procedurile sunt atat de complicate, incat e cvasi-imposibil sa le respecti cap-coada. Diferenta e ca doar mafiotii isi permit avocati care sa cunoasca toate chichitele si exceptiile. De multe ori avocatii sunt tot cei care au dat legile, sau prieteni de-ai lor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.