G4Media.ro

Dosarul „regelui conservelor”, Ihab Laoun, restituit la DIICOT. Inițial, libanezul a fost…

Dosarul „regelui conservelor”, Ihab Laoun, restituit la DIICOT. Inițial, libanezul a fost condamnat la 3,8 ani de detenție pentru evaziune fiscală de 2,5 milioane de euro. Familia Laoun are afaceri cu carne de pui, ouă și conserve

Tribunalul Ialomița a restituit la DIICOT dosarul libanezului Ihab Laoun, deși inițial l-a condamnat la 3,8 ani de detenție pentru evaziune fiscală de 2,5 milioane de euro și folosirea cu rea credință a creditului societății, potrivit deciziei Tribunalului Ialomița de vineri, 12 iunie 2020.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de procurori în termen de 3 zile.

Ihab Laoun controlează grupul Klevek, cu afaceri în industria alimentară a conservelor (Klevek Factory, Conserv Buftea), ouă (Klevek Group, actuala Free Range Eco), dar și ceai, cafea (Klevek Company) și imobiliare (Klevek Imobiliare).

Familia extinsă Laoun – prin alți membri, Youssef, Fadi sau Charbel Laoun – deține producătorul de carne de pasăre și porc Agrisol și producătorul de ouă Toneli.

Dosarul lui Ihab Laoun. În mai 2015, libanezii Ihab Laoun și Elie Dumitru El Boustany au fost arestați pentru evaziune fiscală și apoi eliberați pe cauțiune. A fost cea mai mare cauțiune plătită până atunci: 1,5 milioane de euro, potrivit jurnalistului Marian Păvălașc.

Spre finalul anului 2015, Ihab Laoun, Elie Dumitru El Boustany și Chawki El Boustany, au fost trimiși în judecată la Tribunalul Ialomița, care, în decembrie 2017, i-a condamnat la pedepse între 6 și 3,8 ani de închisoare. Vezi aici.

2 ani mai târziu, Curtea de apel București a anulat sentința Tribunalului Ialomița, invocând un viciu de procedură, și a trimis dosarul spre rejudecare la Tribunalul Ialomița.

În rejudecare, pe 28 februarie 2020, Tribunalul Ialomița a cerut refacerea anchetei, iar, vineri, 12 iunie 2020, a decis restituirea dosarului la DIICOT.

E vorba de dosarul ”Horticons Fetești”, un caz de evaziune fiscală de 2,5 milioane de euro, instrumentat de DIICOT Ialomița. Procurorii susțin că libanezii au înregistrat în contabilitate zeci de tranzacții fictive privind achiziția de bulion pentru a-și diminua scriptic profitul și, în consecință, taxele către stat.

Fabrica de conserve „Horticons” din Feteşti a fost cumpărată de Ihab Laoun în martie 2005, cu 1,4 milioane de euro. A fost redenumită Klevek Factory. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Ihab Laoun deține pachetul majoritar de acțiuni de 62 % după ce, în decembrie 2014, a cumpărat și pachetul de 34 % al lui Fadi Laoun. Societatea a fost introdusă în insolvență imediat după arestarea lui Ihab Laoun.

După trimiterea în judecată, Ihab Laoun a ieșit din acționariatul unor firme ale familiei, precum Klevek Company sau Klevek Group.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, în mai 2016, Ihab Laoun (care deținea 94,51 %), Elie Dumitru El Boustany și Chawki El Boustany, s-au retras din firma Klevek Company în favoarea lui Miswa Laoun (24 de ani), care deținea, inițial, doar 0,27 %.

Klevek Company, aflată acum în proprietatea lui Miswa Laoun, deține batalele (bazinele de acumulare dejecții) fostei ferme de porci de la Periș, care – la începutul lui aprilie 2020 – au ars mocnit timp de 2 zile și au poluat Capitala.

În ianuarie 2016, Ihab laoun a ieșit și din acționariatul Klevek Group (actuala Free Range Eco), iar acum printre acționari este doar Raya Laoun, de numai 20 de ani.

În schimb, Ihab Laoun a rămas în acționariatul Laoun’s Europe și Conserv Buftea (aflată în insolvență).

Un alt membru al familiei Laoun, Youssef Laoun, a primit clasare, alături de latifundiarul Jihad El Khalil, într-un alt dosar DIICOT cu prejudiciu de 30 de milioane de euro.

Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR.

Sursa Foto:  independentonline.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Nu exista domnule niciun evazionist in tara asta zise justiția pe care noi o apărăm.

 2. Nici nu vreau sa stiu cum si-au diminuat cei din domeniul auto profiturile cu ajutorul organelor… pt. ca a venit criza peste ei, au furat dar au si facut, parca asa era
  Taxa ulei uzat lipsa, consumabile oem autorizate din pix pe propria raspundere a serviceului…
  La noi nimeni nu vrea sa stie nimic daca burta lui e plina…

 3. statul (vorba vine ca mai e stat de drept)”RO lucrului bine facut” (klaus) jefuit cu pasivitatea serviiilor super platite (SRI, Justitie ) de :
  – libanezul X ”regele conservelor”
  – Zaher Iskandarani ”printul Banatului” https://ro.wikipedia.org/wiki/Zaher_Iskandarani,
  condamnat definitiv si facut scapat
  – Omar Hayssam, investitorul carat in avioane de Iliescu si facut scapat
  – toti proprietarii sirieni de gatere care devasteaza padurile RO , veniti in anii stralucitului Cizmar ca ”studenti” , vanzatori de blugi in camine, azi venerabili oameni de afaceri cu dubla cetatenie si obligatoriu, Mertzan , el si feicare frate, copil, nevasta !
  – Elan Schwartenberg – ”pierdut” in Israel

  in ”contra-partida”, milioanele de RO emigrati pe plantatii si ingijit babele Italiei !
  oare ptr ce isi iau SRI super -salarii ? si super-pensii ?

  • Ce treaba are un serviciu intern de informatii cu jaful tarii comis de PSD prin parlamentari/ministrii/primari in ultimii 30 de ani?!?
   Dobitocule!
   Mue PSD Mue Rusia Mue China!

  • @no.4
   Apai ai dat o de gard !
   Omul a spus Ceva Concret ! Atat P$D cat si Penelee au Frecat O ! Urss si China nu Lucreaza Cu Ciurucuri similare acestor Ciuhapi ! Ciuhapii astia sunt pastoriti de Politica Damboviteana !

   Nota Bene : sustin urarile tale la urss si china ! Insa nu e cazul aici !

 4. Foarte multi bani pierduti in ancheta, bani nerecuperati din prejudicii=dezastru total!Vedem un film prost turnat in tarile de mana a 3 a! G4 solicitati si publicati si costul anchetei sa ne dam seama de proportii!

 5. Statul (vorba vine ca mai e stat de drept)”RO lucrului bine facut” (klaus) jefuit cu pasivitatea serviiilor super platite (SRI, Justitie ) de :
  – libanezul X ”regele conservelor”
  – Zaher Iskandarani ”printul Banatului” https://ro.wikipedia.org/wiki/Zaher_Iskandarani,
  condamnat definitiv si facut scapat
  – Omar Hayssam, investitorul carat in avioane de Iliescu si facut scapat
  – toti proprietarii sirieni de gatere care devasteaza padurile RO , veniti in anii stralucitului Cizmar ca ”studenti” , vanzatori de blugi in camine, azi venerabili oameni de afaceri cu dubla cetatenie si obligatoriu, Mertzan , el si feicare frate, copil, nevasta !
  – Elan Schwartenberg – ”pierdut” in Israel

  in ”contra-partida”, milioanele de RO emigrati pe plantatii si ingijit babele Italiei !
  oare ptr ce isi iau SRI super -salarii ? si super-pensii ?

 6. Inca un dosar ..dus si prescris !

  De ce oare platim procurori prosti ? Eu sunt mec auto , EU NU GRESESC !
  EI DE CE GRESESC ? Cine pibula mea le plateste , prostia ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.