G4Media.ro

Dosarul penal de mărturie mincinoasă al lui Tăriceanu a fost amânat două…

Dosarul penal de mărturie mincinoasă al lui Tăriceanu a fost amânat două luni pe modelul Dragnea: Unul dintre judecători s-a pensionat

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat luni, pentru 21 ianuarie, judecarea apelului DNA în dosarul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost achitat în primă instanţă pentru mărturie mincinoasă, transmite Agerpres.

Luni, la primul termen al procesului, instanţa a constatat că unul dintre judecătorii din complet a depus la CSM cerere de pensionare, dosarul fiind amânat pentru luna ianuarie.

Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016 pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, el fiind achitat pe 22 mai 2018 de un complet de la Instanţa supremă format din trei judecători.

Decizia a fost atacată cu apel de procurorii anticorupţie.

Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată.

Procurorii afirmă că Tăriceanu a susţinut în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), despre implicarea inculpaţilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare şi nici despre actele de vânzare-cumpărare vizând aceste bunuri.

Călin Popescu-Tăriceanu este acuzat că a mai făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului şi nu a spus tot ce ştie despre relaţia cu inculpaţii Tal Silberstein, Dan Andronic şi Remus Truică, despre întâlnirile şi discuţiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacţionarea imobilelor menţionate şi modalitatea de dobândire şi valorificare a bunurilor revendicate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

 1. Golănie, ca de obicei!!

  • Daca judecatorul se pensioneaza, de ce a mai participat la tragerea la sorti ?
   Pensionarea justifica o aminare de peste doua luni ?
   Peste doua luni, poate ca un alt judecator va spune ca se pensioneaza si iar se amina doua luni.
   Forumul Judecatorilor trebuie sa treaca la fapte, nu sa faca doar declaratii.
   Forumul Judecatorilor trebuie sa-i trimita in judecata pe judecatorii corupti de la CCR, din CSM, de la ICCJ, de la Curtile de Apel si de la Judecatorii, aflati in solda mafiei psd si alde, pentru aderare la un grup infractional organizat, pentru abuz in serviciu in forma continuata, pentru obstructionarea justitiei in forma continuata si pentru favorizarea infractorilor in forma continuata.
   Comisia Europeană, condusă de Jean-Claude Juncker, trebuie sa procedeze la fel cum a procedat cu Polonia, trebuie sa dea în judecată Romania la Curtea Europeană de Justiție, reclamând încălcarea independenței judiciare si sa oblige Romania sa abroge toate legile adoptate in favoarea infractorilor, sa oblige Romania sa o repuna in functie pe fosta Sefa a DNA si sa-i revoce pe toti judecatorii corupti, aflati in solda mafiei psd si alde.

 2. Futu-ti pensionarea ma-tii!

 3. Asta inseamna:
  Romani luati m#13 daca votati infractori !!!
  Ei fac ce vor si se pisha pe noi de la inaltimea tribunei parlamentului.

 4. Psd = partidul slugoilor dragnisti ….

 5. Uitati-va ce să-ți creat pt a scăpa de dat socoteala.voi majoritari parlamentari psd si alde-(apropo parlamentul actual este numit de popor, cum crede-ti ALIBABA SI CEI 500 DE HOTI)a-ti schimbat legile in favoarea voastra a-ti dat drumul la toti hotii si violatorii care ne ataca si ne fura prin scarile blocurilor . Ne este frica sa mai stam in casa.Sper sa prind ziua cind tăriceanu ,tudorel dragnea v-or da socoteala pt toate aceste nenorociri aduse pe capul nostru de catre acesti hoti care ne conduc vremelnic.Singura speranta care nea ramas doar DUMNEZEU ar putea sa ne scape de ei, restul au fost cumpara-ti cu 50 -100 lei la pensie sau sub alte forme