G4Media.ro

Dosarul medicului care cerea bani pentru tratament bolnavilor de cancer: Unui pacient…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Dosarul medicului care cerea bani pentru tratament bolnavilor de cancer: Unui pacient i-a atras atenția că suferă de două forme de cancer și i-a cerut să dubleze suma / Primul denunț a fost făcut în martie 2022

Investigațiile ofițerilor de la Serviciul Județean Anticorupție în privința medicului-șef al secției Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, dr. Anca Dumitrovici Ababneh, au pornit de la denunțul familiei unui pacient care a murit de cancer și al unui pacient care a reclamat că a primit tratamentul de care avea nevoie doar după ce i-a oferit medicului bani, relatează Monitorul de Suceava.

Un prim denunț a fost înregistrat în martie 2022, conform căruia medicul a pretins și a primit bani pentru prescrierea tratamentului.

Din anchetă reiese că pacienții discutau între ei că oferirea unei anumite sume era condiția pentru administrarea tratamentului corespunzător.

Din transcrierea înregistrărilor audio-video care documentează cele 64 de acte de primire de bani și alte bunuri, unul iese în evidență prin cinism.

Astfel, reiese că în dimineața zilei de 13 decembrie 2022 medicul ar fi pretins și a primit de la un pacient 100 de lei: pacientul respectiv, care suferea de două forme de cancer, a pus în documentele medicale pe care i le-a înmânat doctoriței suma de 50 de lei. Medicul a răsfoit documentele, a găsit banii și i-a dat înapoi spunându-i că are două cancere. Pacientul a pus atunci într-o coală de hârtie împăturită două bancnote de 50 de lei, pe care le-a înmânat medicului, care i-a spus că nu trebuie să se deranjeze, apoi i-a mulțumit. Ultima sumă de bani primită, din seria celor 64 documentate de anchetatori, a fost în după-amiaza zilei în care a fost reținută, când a primit de la aparținătorul unui pacient 200 de lei.

Printre argumentele invocate de procurori pentru arestarea preventivă a doctoriței au fost numărul mare de „atenții” primite – în numai 7 zile au fost 62 de astfel de acte, dar şi faptul că nu a ținut cont că pacienții ei suferă de boli grave, greu de tolerat, iar apelarea la serviciile sale medicale au fost o necesitate și nu un capriciu.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

18 comentarii

 1. Este bolnav de 2 ori platesti dublu!

 2. Sunt siderat ! Asa procedeaza doar brokerii , nu doctorii ,. Dar aata este cand bursa ne dicteaza viata atunci si piata trebuie sa estimeze viata !!!!!!!!! Doctorita asta-i crestina ?

 3. Dacă se îmbolnăvește de cancer dna medic oncolog, ea cui dă mită?

  • Este șocant chiar si pentru un ucigaș violator de rus.

 4. Lacomia va distruge omenirea.

 5. Lacomia va distruge Romania
  Omenirea e bine.
  Si el era salavatorul nostru?

 6. O obsenta completa a empatiei, a capacitatii de comunicare cu pacientul …pana la urma a oricarui bun simt. Cam asta e marea parte de sistemului medical din RO – si privatul nu e departe. Toti sunt dominati de dorinta ‘primara, absoluta si totala’ de a face bani…a devenit chiar mai importanta decat mersul la WC.

  Spaga de la oameni bolnavi terminal (unii) este alaturi de furatul florilor din cimitir (un alt fenomen mizer in RO) o caracteristica a unei tari jalnice, decazute uman. Si toti se intreaba de ce ne conduc niste impostori…pai au ajuns modele pentru societate, sunt o reflectie a ei.

 7. Eroii în alb.

 8. Pentru cine nu stie: medicii din spitale au venituri salariale (platite de la buget) mai mari decat ale magistratilor (platite tot de la buget), sefii de sectie sunt mai mult decat sunt similari cu Presedintii de Tribunal in privinta venitului provenit de la buget, in privinta spagii, medicii din spitale sunt de neegalat in Romania, magistratii nici nu intra in discutie. Totul, cu acordul tacit al natiei (cine n-a fost „complice” la „datul” in spital, inclusiv eu?). Poate ar cam trebui sa luam atitudine, fiecare in parte, ceva mai mult decat un comentariu „impotriva”. P.S. Paralela intre venitul salarial medici-magistrati am facut-o numai prin prisma „ambalarii” comentariilor negative vis a vis de venitul salarial al magistratilor.

  • Vorbești prostii:))Au o laie medicii mai mari salarii decât magistrații, deși ar trebuie sa aibă cel puțin dublu ! Vezi salarii UK sau nu mai zic SUA. Sa ai 3000 de euro ca șef de secție e infim. Un IT ist la 25 ani face banii ăștia, despre ce vorbim ? In SUA nu exista medic sa ia mai puțin de 20000 pe luna, despre ce vorbim. Șefii de secție de acolo fac milionul pe an. Și unde mai pui ca magistrații se pensionează la 50 ani?:))Deci numai prostii ai spus.

  • Va contrazic: am comparat salariul dnei Sef de sectie Oncologie Suceava Anca Dumitrovici Abneh(in jur de 18.000 Lei/Luna incasat) cu Indemnizatia bruta a unui Presedinte Sectie de Tribunal(intre 29.000 si 30.000 Lei/Luna!!), ultimul are incomparabbil mai mult decat dna doctor!
   Gasiti Declaratiile de avere!
   Asta nu justifica faptul ca dna doctor cere si ia spaga de la bolnavi…
   Nici un argument din lumea asta nu poate justifica acest gest INUMAN pe care un medic il face fata de un om bolnav de cancer….de fapt, fata de un om bolnav de orice boala….

   Nu mai spun ca dna doctor are si Cabinet privat, veniturile lunare ale ei si ale sotului(si el cu „activitati independente!) sunt uriase!
   Dar, nu le-ajunge, lacomia nu are limite….

 9. – Vă lipsește o foaie din dosar stimate pacient, vi-l dau înapoi să mai verificați odată !

 10. ce mizerie de om

 11. Nu e o exceptie. Majoritatea nu cer direct dar nici nu te baga in seama.

 12. animalele sunt bune si blande daca e sa compari…

 13. Nu mai faceti analogii cu medicii din America!pe unii i-au costat serviciul din cauza unui buchet de flori,pe altii ca nu i-au zambit pacientului la plecare!iar milionari sunt numai chirurgii emeriti,nu toți medicii!aici le dai bani la niste necalificati care merg pe ghicite ca sa fii bagat in seama,cat de cat!