G4Media.ro

Dosarul legat de cumpărarea a peste un milion de măști neconforme, de…

Dosarul legat de cumpărarea a peste un milion de măști neconforme, de către Unifarm, declinat către DNA

Dosarul care include acuzații de înșelăciune, abuz în serviciu și fals în declarații, toate în legătură cu achiziționarea de către compania națională UNIFARM de măști medicale neconforme, în perioada stării de urgență, urmează să fie declinat către DNA, au informat sursele G4Media.

Reamintim că cinci percheziții au avut loc miercuri dimineața, în cadrul anchetei care vizează acest dosar. Potrivit unor surse judiciare, polițiștii cercetează achiziționarea de către UNIFARM, în perioada martie-aprilie 2020 a 1,2 milioane de măști de protecție de la o societate comercială.

Măștile au fost distribuite în spitale de pe întreg teritoriul României, ulterior fiind retrase din cauza problemelor semnalate de personalul medical, conform surselor. În plus, la nivel european a fost emisă o alertă cu privire la respectivele măști din cauza capacității reduse de filtrare.

Printre cei care vor fi audiați la Poliție se numără fostul director Unifarm, Adrian Ionel și un reprezentant al companiei care a furnizat măștile, au mai explicat sursele citate anterior. Deocamdată, vizat de anchetă este doar cel de la firma furnizoare.

Comunicatul integral al Poliției Române:

„La această oră, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 5 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județul Ilfov, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, abuz în serviciu și fals în declarații, toate în legătură cu achiziționarea de către o companie națională de măști medicale în perioada stării de urgență.

În același timp, se va pune în aplicare un mandat de aducere emis pe numele unei persoane.

Persoana în cauză va fi condusă la sediul unității de poliție, în vederea aducerii la cunoștință a faptelor pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și audierii acesteia, pentru clarificarea situației de fapt.

La acțiune, participă polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică.”

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea (achiziții Unifarm)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Justitia in actiune…