G4Media.ro

Dosarul contrabandei cu țigări de la Arad: DIICOT a pus sechestru pe…

Dosarul contrabandei cu țigări de la Arad: DIICOT a pus sechestru pe 622 de autoturisme și 357 de suprafețe de teren

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a reținut miercuri 23 de inculpați în urma celor 157 de percheziții efectuate marți, într-un dosar de contrabandă cu țigarete.

„La data de 14.07.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 23 de inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă și spălare de bani”, se arată într-un comunicat DIICOT.

Procurori au specificat faptul că în urma perchezițiilor domiciliare au fost ridicate peste 27.000 de țigarete și sume mari de bani.

„La data de 13.07.2021, în baza ordonanțelor de delegare ale DIICOT – Structura Centrală, ofițerii de poliție judiciară din cadrul DCCO și DICE au pus în executare un număr de 157 de mandate de percheziții domiciliare, pe raza județelor Arad, Alba, Bihor, Cluj, Caraș-Severin, Gorj, Timiș și a municipiului București, în urma cărora au fost audiate 76 de persoane și au fost ridicate 27.200 de țigarete, 3 arme de vânătoare, precum și sumele de 301.950 de lei, 101.015 de euro și 35.880 de dolari”, mai precizează sursa citată.

De asemenea, DIICOT mai arată că procurorii, în urma perchezițiilor, au pus sechestru pe 622 de autoturisme 357 de suprafețe de teren și 50 de imobile.

„A fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra a 622 de autoturisme, capete de tractor și semiremorci, 357 de suprafețe de teren intravilane și extravilane, 50 de imobile (apartamente și case de locuit), dar și asupra acțiunilor sau părților sociale deținute la 18 societăți comerciale”, explică DIICOT.

Totodată, așa cum prevede procedura, cei 23 de inculpați reținuți vor fi prezentați astăzi Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.

Documentarea activității infracționale a fost realizată în colaborare cu autoritățile judiciare din Marea Britanie(HMRC), din Ungaria(NTCA), din Franța și Germania, precum și cu sprijinul Direcției Generale a Vămilor – Direcția Supraveghere și Control Vamal și Direcția Regională a Vămilor Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, Biroul Operațiuni Speciale Cluj, Biroul Operațiuni Speciale Timișoara și Biroul Operațiuni Speciale Oradea.

La activități au participat jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenției a Jandarmeriei Române, Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca și Grupării Mobile de Jandarmi Târgu-Mureș.

De asemenea, au fost angrenate efective ale Inspectoratului General de Aviație al MAI, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București, Ploiești, Pitești, Craiova, Brașov, Alba Iulia, Oradea, Cluj-Napoca și SCCO Gorj și Caraș-Severin.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Așa da!

 2. Woooot, buna treaba!

 3. Excelent!

 4. Bine punctat. Insa sa nu avem asteptari mari. Cel putin nu pe termen scurt.

 5. 27000 tigarete?
  135 de „cartuse”?
  2 baxuri si jumate?
  Atat s-a putut?
  Ma pufneste rasul….

 6. Marile firme de transport din Arad ce au ajuns sa aibe sute de camioane cum si le-au inmultit peste noapte?
  Fiecare tir cu tigari pentru UK avea asigurata sume de 100ooo euro doar pentru spagi!
  Ce vames sau militian ar refuza mita 10ooo-20ooo euro sa fim seriosi, dar 50ooo? Mai ales pe foamea asta ca nu mai fac bani in vama decat firfirei de 20-50e pentru cate o taxa de covid.
  Incepeti cautarile la SpeedLine, Ost, Metalcomp, TransAlex, Dolytrans, etc
  Acum s-a dus dracu’ proiectul lui Mladin de a face bloc pe Cocorilor.
  Orice tigara confiscata de militie, ajungea inapoi la Mladin, doar nu-si dadeau foc la bani asociatii lui cu uniforme.
  Iar in presa anuntau cu surle si trambite ca au neutralizat o retea de 3 tiganci si 2 cartuse :)))
  Cică grup constituit din 2017!! Ăștia vindeau țigări de minim 12 ani. Știe tot Aradul, numai miliția NU.
  JENANT
  sa vină alte structuri de afară să le spargă afacerile miliției Romane. UE iar me trece la coada șpăgii și a incompetenței!!

 7. Libertate sa fie ca averile se recupereaza.