G4Media.ro

Dorin Cioabă, după votul Austriei, în privința integrării în spațiul Schengen: ”Vor…

Sursa foto: Facebook / Dorin Cioabă

Dorin Cioabă, după votul Austriei, în privința integrării în spațiul Schengen: ”Vor fi numai pene de lebădă în toată Austria, pentru ce au făcut României” / Gluma lui Cioabă face referire la un fake-news din anii 90

Autointitulatul rege al rromilor, Dorin Cioabă, a publicat pe pagina sa de Facebook o reacție amuzantă adresată executivului Austriac după ce această țară s-a opus intrării României în Spațiul Schengen.

”Vor fi numai pene de lebădă în toată Austria, pentru ce au făcut României. Au căutat-o cu lumânarea. Romii mei, nu puteți să le aduceți în țară lebedele ca nu suntem în Schengen, dar le vom servi la ei acasă. S-au pus cu cine nu trebuie. Asta le va durea cel mai tare”, a transmis Cioabă.

Acesta face referire la o știre apărută în anii 90, despre mai mulți  romi din România care ar fi mâncat lebedele aflate pe un lac din Viena. În anii 2000, povestea a fost reluată de presa britanică,  însă după o anchetă cotidianul britanic The Sun a fost obligat să publice o dezmințire.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

16 comentarii

 1. Bravo, mă Cioabă, măcar ne mai smulgi un zâmbet. Așa ar merita, sc arbele astea care ne tot fura pe toate părțile.

  • Daca nu ai gusta numai manele ai sesiza ca gluma are iz ilegal, exista o gramada de indivizi care o vor lua ad litteram chiar in tara. Vor asocia biata pasare cu austriecii. Indemnurile de a nu mai vizita Austria, de a boicota firmele austriece, pana la a umple de fulgi…, arata ca suntem necivilizati.

  • Hmm-ule, cred că am mai multa școală decât tine, manelele nu le suport, te arunci ca berbecul fara să mă cunoști.

  • Știrea apărută în presă britanică despre lebedele mâncate de rromi la Viena era falsă. Despre ce vorbim atunci? Omul a vrut să facă și el o glumă despre ceva neadevărat.

  • Sigur nu ai mai multa scoala decat mine.
   @Vlad Peste hotare amenda e de 2000 euro daca omori un animal salbatic. Salbaticii de la noi ar fi in stare sa omoare lebedele doar ca sa distreze. Pe o plaja un distrus de braconier impuscase o lebada in picior pentru ca se plictisea. Incoronatul a facut o gluma foarte proasta.

  • Îmi închipui, în imaginația ta, ai cea mai multa școală. Poate din gașca ta de cartier.

 2. Mda,unul autointitulat rege si-a deschis pliscul.Mai idel ar fi fost mai multa atentie si implicare asupra comunitatilor peste care se pretinde a fi rege.

 3. Am întâlnit în sub-lumea postacilor formula „mâncători de lebede” ca insultă folosită de români care s-au stabilit sau măcar fac bani în străinătate, pentru românii care au rămas într-o țară distrusă, „păcat că e locuită”. Azi ar suna așa: ce e, băi, mâncători de lebede, vreți și voi în Schengen?

 4. Hopa s-a trezit și ” onorabilul ” reprezentant al bravilor noștri conaționali să patrioteze colorat ? Halal cu ai lui,oriunde se manifestă.pt.imaginea țărisoarei mumă.

 5. Regele „suedejilor” a grait! Nu (cred ca) e constient, saracu’, ca ai lui sunt una dintre cauzele importante care au dus la respingere si ca, oricum, sunt o imensa pata excrementiala pe imaginea Romaniei. Sau poate este constient si ricaneaza?

  Oricum gluma e de o stupiditate imensa.

 6. Ne faceți de râs prin toată lumea. Mai aveți și tupeul să comentați?

 7. Nici nu ma asteptam la ceva mai mult de la un asemenea personaj.De prea multa inteligenta nu-l banuiesc iar cu apucaturi de corturar nu devi mai inteligent in ochii europenilor. 🤮🤮🤮

 8. Ap.reciez că autorul a scris rromi, cu 2 r. Și mai bine era să folosească termenul corect în limba română, țigani.

 9. Sunt foarte civilizați cei care fac opinie separată și îți dau un pumn în figură sau îți trântesc ușa în nas. Ce sa spun…