G4Media.ro

Dorin Cioabă acuză autoritățile locale de sabotaj, după ce nu a luat…

Dorin Cioabă acuză autoritățile locale de sabotaj, după ce nu a luat decât 80 de voturi la Sibiu: ”Nu au trecut pe buletin asul de treflă. Marea majoritate a oamenilor noștri nu știu carte și caută semnul”

După ce nu a obținut decât 80 de voturi pentru Primăria Sibiu, în urma alegerilor locale de duminică, Dorin Cioabă spune că a fost sabotat, transmite Turnul Sfatului.

”Mi-au contestat candidatura de două ori, în loc să-mi fac campanie electorală, eu am stat numai pe la Tribunal. Două contestații mi-au făcut cei de la Biroul Electoral Județean. Le-am câștigat pe amândouă, după care nu mi-au trecut însemnul electoral pe buletinele de vot. Nu au trecut pur și simplu, eu nu am avut semn electoral. Deși este înregistrat la nivel național, asul de treflă, simbolul nostru, nu a fost trecut la Sibiu. Doar avem dovada, avem fotografii ale buletinului. Acum, marea majoritate a oamenilor noștri nu știu carte și caută semnul. Nu au găsit semnul”, explică situația Dorin Cioabă.

Biroul Electoral Municipal spune însă că Dorin Cioabă nu a avut consimțământul Asociației Partida Romilor Pro Europa, de a candida la alegerile locale, pe listele lor și, implicit, pentru a folosi simbolul lor, ”asul de treflă”, pe buletinul de vot. ”Dânsul avea susținerea Partidei Romilor Pro Europa, care este altceva cu Asociația Partida Romilor Pro Europa, organizație care este o asociație parlamentară și are acest simbol electoral”, a explicat Adelaida Fulea pentru Turnul Sfatului.

Cioabă spune că nu vrea să ceară anularea alegerilor, pentru că a fost dezavantajat, ci doar să se facă cunoscut numele vinovaților pentru toată această situație. ”Nu știu de ce s-a întâmplat toată treaba asta, cine, ce a avut cu noi. Ce interes? Doar nu aveam eu șanse reale de a ajunge primar. Eu am vrut să candidez, așa, ca să fim și noi în rândul partidelor care candidează, dar BEJ-ul încă de la început a fost împotrivă și acum nu ne-au trecut semnul”, a mai spus Cioabă.

Citește articolul complet pe Turnul Sfatului.

sursa foto: Facebook/Dorin Cioaba

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Hai, Dorinele, ca cel putin unu’ pe clan are permis de conducere. Le zicea ala pe a cata pagina, sus sau jos, e dreptunghiul magic. Sau te pomenesti ca nici sa numere nu stiu?!?

  Mama lui de drept de vot … 👀

  • Foarte rau! Accesul la invatamant este liber iar nestiutorii de carte sa faca bine si sa invete. Daca-s analfabeti, inseamna ca nici nu stau bine oamenii aia la capitolul cunostinte si nu vad de ce ar fi trebuit sa voteze.

  • Ce sa numere? Sorteaza dupa culoare si cantaresc sacii.
   La cat fura sefii din tiganie prin ONGurile lor din fonduri pentru educatie dedicate etniei rome normal ca nu stiu carte.

 2. E imposibil bosssss. Cum nu știe să citească? Și permise de conducere pt bolizii ăia cum au luat. Poate sabotajul e în altă parte și nu vezi matale. Vanghelie a cărat pomană electorală cu tiru ca să îl voteze câteva sute. Ai fost zgârcit boss nu te-a sabotat nimeni. Poate tura următoare.

 3. Foarte rau! Accesul la invatamant este liber iar nestiutorii de carte sa faca bine si sa invete. Daca-s analfabeti, inseamna ca nici nu stau bine oamenii aia la capitolul cunostinte si nu vad de ce ar fi trebuit sa voteze.

 4. Foarte rău ca in calitate de el lider maximo nu ii puneți sa învețe și nu ii obligați chiar! Da, întreb și eu, carnetele de conducere tot cu chestionarele cu trefla, ghida și Karo?!

 5. Pai si e normal sa votati? Cand nici nu stiti sa mergeti pe strada
  Fmm de borat infect

 6. pe sigla lui trebuia desenat un porc de trefla.

 7. Pai, ce sa zic, atitia au avut buletin la tine acolo la SIbiu. Mai pune-i, bre, imparate si pe oamenii tai sa se duca sa se inregistreze la evidenta populatiei.

 8. Sa-si trimita copiii la scoala, in loc sa-i trimita la cersit, ca sa inteleaga diferenta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.