G4Media.ro

Donald Trump suspendă acordarea unor vize de muncă și prelungește pauza de…

Donald Trump suspendă acordarea unor vize de muncă și prelungește pauza de eliberare a cărților verzi până la sfârșitul anului 2020

Preşedintele Donald Trump a decis să prelungească „pauza” de eliberare a „cărţilor verzi” (green card) până la sfârşitul anului şi să suspende acordarea mai multor categorii de vize pentru muncă, ca parte a unei acţiuni de protejare a lucrătorilor americani pe fondul crizei economice provocate de epidemia noului coronavirus, a anunţat luni un înalt oficial american, transmit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Potrivit oficialului, care a vorbit sub protecţia anonimatului, această decizie ar trebui să permită accesul americanilor la aproximativ 525.000 de locuri de muncă.

„Prioritatea preşedintelui este să îi readucă pe americani la locurile de muncă”, a spus el.

Rata şomajului a ajuns în luna mai la 13.3% din populaţia activă, faţă de 3.5% în luna februarie, din cauza măsurilor de izolare impuse de autorităţi pentru a combate pandemia COVID-19.

Confruntat cu această creştere importantă a şomajului, preşedintele republican a decis în urmă cu două luni să suspende eliberarea „cărţilor verzi” care oferă statutul de rezident permanent în SUA, dar nu s-a atins de vizele temporare pentru muncă.

Noul ordin va prelungi această suspendare până la 31 decembrie şi, în plus, va include mai multe tipuri de viză, inclusiv cele de tip H1B, utilizate în special în sectorul tehnologiei de vârf sau cele între companii, folosite pentru anumite contracte de expatriere.

sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Donald Trump a dat o in bara cu stilul belicos si flamboaiant de a face politica,intr o tara care e centrul democratiei liberale si a altor multe interese. Nivelul de revolta si distrugere din partea antifa si blm,se datoreaza si climatului politic instaurat de la preluarea presedentiei de catre D.Trump. Oricum la ce climat de stangism jihadist bantuite societatea Americana la ora actuala, it’s better to wait.https://www.newsweek.com/white-jesus-statues-should-torn-down-black-lives-matters-leader-says-1512674

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.