G4Media.ro

Donald Trump se întoarce pe Facebook și Instagram, după ce Meta a…

Sursa foto: JIM WATSON / AFP

Donald Trump se întoarce pe Facebook și Instagram, după ce Meta a anunțat că va „pune capăt suspendării” conturilor fostului președinte american

Gigantul reţelelor sociale Meta a anunţat miercuri că va „pune capăt suspendării” conturilor de Facebook şi Instagram ale lui Donald Trump în săptămânile următoare, la doi ani după ce fostul preşedinte american a fost interzis în urma atacului asupra Capitoliului, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Publicul trebuie să poată auzi ce spun politicienii pentru a putea face alegeri în cunoştinţă de cauză”, a declarat într-un comunicat Nick Clegg, responsabil Meta pentru afaceri internaţionale.

„Dar asta nu înseamnă că nu există limite pentru ceea ce oamenii pot spune pe platforma noastră. Când există un risc de vătămare în lumea reală, un risc mare care justifică intervenţia Meta în dezbaterea publică, acţionăm”, a spus el.

Fostul preşedinte american a fost interzis pe reţeaua de socializare pe 7 ianuarie 2021 pentru că şi-a încurajat susţinătorii în timpul atacului asupra Congresului de la Washington cu o zi înainte. A fost o decizie fără precedent, imitată la acea vreme de majoritatea reţelelor sociale, inclusiv Twitter. În iunie 2021, Facebook a decis că excluderea va dura doi ani şi că miliardarul republican se va putea întoarce numai atunci când vor dispărea „riscurile pentru siguranţa publică”.

Suspendarea „nu ar trebui să se mai întâmple niciodată unui preşedinte în exerciţiu sau oricui nu merită sancţiuni!”, a reacţionat Donald Trump pe contul său de pe Truth Social, reţeaua de socializare pe care a lansat-o anul trecut.

Săptămâna trecută, fostul preşedinte a cerut oficial să poată reveni pe Facebook. Avocatul său i-a scris o scrisoare fondatorului şi preşedintelui Meta, Mark Zuckerberg, în care i-a cerut să nu „reducă la tăcere un candidat la preşedinţie”.

Donald Trump a fost readmis pe Twitter pe 19 noiembrie 2022, la patru zile după ce şi-a anunţat candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 2024.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. O mare victorie a Rusiei.

  2. E o idee bună pentru a sabota partidul republican.

  3. Pentru republicani si DeSantis e o veste buna,pentru Trump si trumpisti e foarte nasoala. Cand va umple din nou ne.bunul internetul cu perlele sale de „gandire”,doar trumpistii adevarati,aia cu doua clase,il vor mai vrea candidat republican.
    Oricum ,pentru Europa nici republicanii nu sunt o idee rea,ei sunt mai antisovietici si anticomunisti decat democratii,Trump a fost doar un accident al istoriei,unul care se visa dictator in cea mai importanta democratie a lumii si care a incercat o lovitura de stat in stil Africa sau America de Sud,pe scurt: diliu.

  4. Super, un motiv in plus ca sa plece lumea de pe retelele respective.

  5. S-a mărit armata de troli a piticului de la Kremlin.

  6. Deja simion e cu „telefonul”, în mana…ca deobixei