G4Media.ro

Donald Trump îşi va pierde privilegiile speciale conferite de Twitter liderilor mondiali,…

Donald Trump îşi va pierde privilegiile speciale conferite de Twitter liderilor mondiali, iar contul său va putea fi cenzurat dacă va mai incita la ură sau va posta fake news

Twitter îi va anula preşedintelui Donald Trump privilegiile de „lider mondial” după ce Joe Biden va prelua mandatul pe 20 ianuarie 2021, iar contul său va fi tratat ca cel al oricărui alt utilizator, a explicat compania, citată de The Verge.

Contul @realDonaldTrump va trebui din ianuarie să se supună aceloraşi reguli ca toţi ceilalţi utilizatori – inclusiv cele prin care ar putea primi interdicţia de a mai posta dacă discursul său incită la violenţă sau dacă postează informaţii false despre alegeri sau despre pandemia de coronavirus.

Twitter are politici speciale pentru liderii mondiali şi pentru unii oficiali, lăsând online conţinut care altfel ar fi considerat contrat regulilor platformei în cazul în care există „o valoare reală de interes pentru public”. Politica privind interesul public a fost formalizată în 2019, codificând o regulă care era deja respectată de Twitter de ceva timp.

„Abordarea Twitter faţă de liderii mondiali, de cndidaţi şi de oficialii guvernamentali este bazată pe principiul că oamenii trebuie să aibă dreptul de a alege dacă vor să vadă ce spun liderii lor într-un context clar. Asta înseamnă că am putea aplica avertismente şi etichete şi să limităm engagement-ul anumitor postări. Această schemă se aplică doar liderilor mondiali în funcţie şi candidaţilor, nu cetăţenilor privaţi care nu mai deţin funcţii”!, a spus un purtător de cuvânt al Twitter, pentru The Verge.

Aceste schimbări se vor aplica contului personal al lui Trump, şi nu şi celor @WhiteHouse, @POTUS şi @FLOTUS, care sunt transferate automate noii administraţii, preşedintelui şi primei doamne.

Twitter avertizează că liderii mondiali tot vor fi cenzuraţi dacă promovează terorismul, dacă fac ameninţări cu violenţa la adresa unei persoane, dacă postează informaţii confidenţiale despre o persoană, imagini intime sau cele de natură sexuală ilegală.

În primăvară, Twitter a limitat postările lui Trump, după ce a acesta a scris că „odată ce încep jafurile, vor începe şi împuşcăturile”, referindu-se la protestele BLM.

Un avertisment a fost ataşat postărilor sale şi în timpul alegerilor, când anunţa de pe contul oficial că a câştigat alegerile, în timp ce numărătoarea continua în statele-cheie.

sursă: The Verge / sursă foto: Facebook/ Donald J. Trump

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. trebuie extins peste tot la orisicare nivel , in politica , administratie , invatamint sanatate . etc . ne-am saturat de miniciunile spuse repetat in intreaga lume .

  • Faceti voi alt site copy-paste gen twitter care sa respecte Amendamentul 1 din constitutia SUA(libera exprimare). Luati cel putin 20% din piata. Ce aroganta din partea superclasei pradatoare!

 2. Pai oricum il cenzurau.

 3. Cenzura comunismului de tip nou

  • Sa nu-l mai cenzureze,omul avea idei geniale,indemna oamenii sa bea clor si sa stea in lumina puternica sa se vindece de covid. Cine stie ce idei mai poate scoate asemenea izvor de intelepciune.

 4. Trump did nothing to stop BigTech.
  His entire online base got deplatformed in his mandate.
  Major fail !

 5. Politica orwelliana si globalista de pedepsire a celor care nu sunt cu cireada sau turma!

 6. Cred că Trump va fi scos cu armata de la Casa Alba și dus la ospiciu.