G4Media.ro

Donald Trump este „un pericol evident şi imediat”, el „trebuie să plece”,…

Donald Trump este „un pericol evident şi imediat”, el „trebuie să plece”, afirmă Nancy Pelosi, președinta Camerei Reprezentanților

Agerpres/ – Donald Trump este „un pericol evident şi imediat” pentru SUA şi „trebuie să plece”, a declarat miercuri lidera democraţilor din Congres, Nancy Pelosi, în deschiderea dezbaterilor asupra punerii sub acuzare a preşedintelui american în exerciţiu, informează AFP.

„Preşedintele SUA a incitat la această insurecţie, la această rebeliune armată”, a explicat ea cu referire la asaltul împotriva Capitoliului care a avut loc pe 6 ianuarie. „El trebuie să plece, el este un pericol evident şi imediat împotriva naţiunii pe care o iubim cu toţii”, a spus Pelosi.

„Scopul vostru a fost mereu de a-l ataca pe preşedinte, nu contează motivul. Este o obsesie”, a replicat congresmanul republican Jim Jordan, unul dintre cei mai fideli „trumpişti”.

Congresul SUA a început miercuri dimineaţa dezbaterile cu privire la punerea sub acuzare a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, acuzat că a încurajat asaltul asupra Capitolului la Washington care s-a soldat cu cinci morţi.

Votul asupra actului de acuzare este aşteptat să aibă loc în jurul orei 15:00 (20:00 GMT) în Camera Reprezentanţilor. Rezultatul votului – care nu suscită mari îndoieli întrucât democraţii deţin majoritatea în Cameră – va marca declanşarea oficială a procedurii de destituire împotriva celui de-al 45-lea preşedinte al SUA.

Donald Trump ar putea deveni astfel primul preşedinte american care să fie pus sub acuzare de două ori în Congres în cadrul unei proceduri de destituire.

Dezbaterile de miercuri au fost unele aprinse. Congresmanul democrat Ilhan Omar l-a calificat pe Donald Trump drept „tiran”. „Nu putem pur şi simplu să întoarcem pagina şi să nu facem nimic”, a declarat el.

În opinia deputatei republicane Nancy Mace, Congresul trebuie să ceară ca preşedintele să fie tras la răspundere pentru faptele sale, însă a întreprinde această procedură „în grabă” este iresponsabil.

Dacă în timpul „afacerii ucrainene”, în urmă cu un an, actul de „impeachment” nu a primit niciun singur vot din partea republicanilor, de data aceasta mai mulţi membri ai „Grand Old Party” au anunţat că se vor ralia democraţilor în demersul lor.

Citește și: LIVE VIDEO Congresul SUA dezbate moțiunea de punere sub acuzare a președintelui Trump pentru violențele de la Capitoliu / Pelosi: Insurgenții sunt teroriști și au fost trimiși de președinte. El trebuie să plece, este un pericol evident şi imediat împotriva naţiunii

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. Acum v-ati dat seama..

 2. a fost periculos

  Intrebarea ar fi, pentru cine este Trump periculos ?

 3. Trump are acum o sustinere de 33%, dupa ce au inceput americanii sa-si dea seama ca e doar un terorist.

 4. De multe ori mosnegii , in cazul nostru babele , isi pierd din capacitatile cognitive , cu atit mai mult politrucii .

 5. Președinția lui Trump a fost de la început expresia unei amenințări globale și a produs daune care nu vor fi ușor de recuperat.
  Valoarea simbolică a acestei puneri sub acuzare este importanta pentru viitorul democrației la nivel global.

 6. „Scopul vostru a fost mereu de a-l ataca pe preşedinte, nu contează motivul. Este o obsesie”, a replicat congresmanul republican Jim Jordan, unul dintre cei mai fideli „trumpişti”.
  Bineinteles ca e „trumpist” daca le spune verde in fata un lucru evident. Bai Jim, ciocu mic ca ei sunt la putere acum.🤣🤣🤣 Penibil @ Redactia
  Auzi si la Ilhan Omar asta (e femeie, din nou penibil @redactia), „Trump e un tiran”; drepturile cui le-a suprimat? Ce publicatie sau televiziune anti-Trump a avut ceva de suferit?(in afara de a se discredita singure cu ineptiile aflate de la surse „anonime” sau „fiery but mostly peaceful protests”)
  Ce grup a fost targetat si hartuit de administratia Trump, pe cine a redus la tacere? Ce a facut sa fie catalogat drept tiran, concret?

 7. Asta sta cu budigaii pe fata. Ce distrusa

 8. Nici o stire, nici un cuvînt despre cum a fost gãsit înpuscat în subsolul propriei sale case bãrbatul care s-a fotografiat în biroul dnei Nancy Pelosi si a umblat la laptopul ei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.