G4Media.ro

Donald Trump a câştigat alegerile primare republicane în Carolina de Sud. El…

sursa foto: Getty Images/AFP (Photo by Kevin Dietsch / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Donald Trump a câştigat alegerile primare republicane în Carolina de Sud. El a învins-o pe Nikki Haley, guvernator al acestui stat în perioada 2011-2017

Donald Trump a câştigat, sâmbătă, alegerile primare republicane din statul Carolina de Sud, în sud-estul SUA, potrivit proiecţiilor realizate de Edison Research, consolidându-şi şi mai mult statutul de favorit pentru nominalizarea partidului la alegerile prezidenţiale din noiembrie, transmite News.ro.

Deşi Nikki Haley, singura adversară la nivel naţional a fostului preşedinte, a fost guvernator al Carolinei de Sud între 2011 şi 2017, Donald Trump era favorit la câştigarea acestui stat.

„Nu am văzut niciodată Partidul Republican atât de unit”, a declarat Donald Trump într-un discurs adresat susţinătorilor săi la câteva minute după închiderea urnelor, în care Nikki Haley nu a fost menţionată.

Deja câştigător uşor la alegerile precedente, Donald Trump a fost dat în fruntea sondajelor pentru alegerile primare din Carolina de Sud, chiar dacă este ţinta mai multor proceduri judiciare.

Acest rezultat este de natură să întărească şi mai mult apelurile unor republicani pentru ca Nikki Haley să îşi retragă candidatura şi să permită partidului să se ralieze în spatele lui Donald Trump.

Potrivit Edison Research, Donald Trump are 60,3% din voturi, iar Nikki Haley 38,5%, după numărarea a 83 la sută din buletinele de vot.

Fosta ambasadoare a SUA la Naţiunile Unite a reafirmat sâmbătă că îşi va menţine candidatura cel puţin până la „Super Tuesday”, din 5 martie, când alegătorii republicani vor vota în aceeaşi zi în 15 state şi un teritoriu.

„Trebuie să îl învingem pe Joe Biden în noiembrie”, le-a spus ea susţinătorilor săi, reuniţi în oraşul Charleston, după anunţarea victoriei lui Donald Trump. „Nu cred că Donald Trump este în măsură să îl învingă pe Joe Biden”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

 1. UE nu va avea protecție de la SUA din 2025. UE deja nu mai poate exporta in China mașini și Trump a promis un război economic cu UE.
  UE nu mai are energie ieftină din Rusia.
  Concluzia? UE nu-și mai permite taxele actuale. Trebuie competitivitate economică, trebuie stimulată inițiativa privată și relansată economia și in paralel bani mulți trebuie să meargă la armate.
  Soluția? Reglementări minimale, taxe minimale, birocrația practic desființată.
  Dacă nu UE nu mai apucă 2026.

  • Degeaba. UE face exact invers. Reglementari cat mai multe, taxe cat mai mari si pe orice, birocratie pana la ceruri. Astia o reglementat pana si sticla de bere si de suc. Cat despre taxe, de la anul incepe distractia. Vad ca nimeni din Romania nu vorbeste despre taxa pe carbon si despre taxa pe drumuri per km, minunatul e-toll. Sa vezi atunci scumpiri in lant si inflatie.