G4Media.ro

Dominic Fritz, reacție după ce Nicolae Robu a fost făcut suspect de…

sursa foto: Captură video

Dominic Fritz, reacție după ce Nicolae Robu a fost făcut suspect de DNA într-un dosar de abuz în serviciu: ”Nu știu dacă fostul primar e corupt/ Clar este că ceea ce am găsit în Primăria Timișoara, niște practici foarte dubioase”

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat, vineri, că va continua lupta anticorupţie din administraţia pe care o conduce, în prezent fiind pe rolul instanţelor trei dosare penale care vizează fapte de corupţie de care s-ar face vinovaţi foşti angajaţi ai primăriei, transmite Agerpres.ro.

Declaraţia a venit în contextul în care DNA a anunţat, vineri, că fostul primar Nicolae Robu şi alţi foşti angajaţi ai primăriei sunt cercetaţi penal pentru abuz în serviciu pentru emiterea unei autorizaţii de construire a unui imobil cu nerespectarea condiţiilor stipulate în certificatul de urbanism.

„Nu ştiu dacă fostul primar Nicolae Robu este sau nu este corupt, este treaba dumnealui să-şi dovedească inocenţa în cadrul sistemului de justiţie. Pot să spun însă că niciunul dintre suspecţi nu mai lucrează în Primăria Municipiului Timişoara şi unii dintre acei oameni ale căror posturi le-am desfiinţat şi care m-au dat în judecată pentru acest lucru, acum sunt vizaţi de dosare de corupţi, inclusiv şi în acest dosar. Poate există o legătură între cele două lucruri. Clar este că ceea ce am găsit, în parte, în Primăria Timişoara, nişte practici foarte dubioase atât în domeniul Resurselor Umane, unde există un dosar (penal, n.r.), al Patrimoniului, unde există un dosar (penal, n.r.), iar acum şi în domeniul Urbanismului unde există un dosar, toate aceste practici fac obiectul luptei anticorupţie pe care o ducem în Primăria Municipiului Timişoara. Niciunul dintre aceşti oameni care sunt vizaţi de aceste trei dosare nu mai lucrează în Primăria Timişoara”, a declarat Dominic Fritz.

Conform unui comunicat transmis, vineri, de DNA, în acest dosar sunt suspecţi pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu Nicolae Robu, Emilian-Sorin Ciurariu, la data faptei arhitect-şef al municipiului Timişoara, Gabriela-Violeta Borcsi, la data faptei şef serviciu în cadrul Direcţiei Generale de Urbanism şi Dezvoltare Urbană, şi Lucreţia Croitoru, la data faptei consilier în Direcţia Generală de Urbanism şi Dezvoltare Urbană.

„În cursul anului 2018, cu încălcarea prevederilor legale, suspecţii Robu Nicolae, Ciurariu Emilian-Sorin, Borcsi Gabriela-Violeta şi Croitoru Lucreţia, în calităţile menţionate mai sus, împreună cu alţi funcţionari din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, ar fi emis o autorizaţie de construire a unui imobil cu nerespectarea condiţiilor stipulate în certificatul de urbanism. Prin emiterea acelei autorizaţii ar fi fost creat un prejudiciu persoanelor vătămate din dosar, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit beneficiarilor imobilului vizat de autorizaţia de construire”, arată sursa citată.

În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, precizează DNA.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Felicitari Dominic si mult succes! Mai era unu Nica care impreuna cu „superman” au tinut Timisorenii in frig ca sa arunce vina asupra ta .

  2. pacat ca votantii PSDNLUDRM nu inteleg aceste lucruri, ca singura optiune pentru normalitate in tara asta e schimbare clasei politice cu unii noi, care au studii, care au facut doctorate pe afara, care au lucrat la privat ani , nu sunt bugetari din tata in fiu cu mostenire