G4Media.ro

Dolarul se apreciază la maximul ultimilor 20 de ani, după amenințările lui…

Foto: Pexels/ Karolina Grabowska

Dolarul se apreciază la maximul ultimilor 20 de ani, după amenințările lui Putin

Dolarul a urcat miercuri la maximul ultimilor 20 de ani în raport cu un coș de alte monede importante, după ce președintele Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială pentru războiul din Ucraina și a declarat că este pregătit să folosească „toate mijloacele” pentru a se apăra, potrivit Le Monde.

Pe lângă statutul său de monedă de refugiu, dolarul beneficiază și de așteptările privind o politică monetară strictă înaintea unei decizii a Rezervei Federale americane (Fed), așteptată în cursul zilei. Dollar Indez, care compară valuta americană cu âmonede precum yenul, euro și lira sterlină, a crescut la 110,87 puncte, cel mai ridicat nivel din 2002.

„Nu este o cacealma”, a amenințat miercuri Putin, acuzând țările occidentale că vor să „distrugă” Rusia, că recurg la „șantaj nuclear” împotriva acesteia și semnalând că este pregătit să folosească arme nucleare. „Îngrijorările legate de o potențială escaladare a războiului din Ucraina, cu mobilizarea a sute de mii de rezerviști ruși, îi trimit pe investitori în refugii sigure”, a declarat Susannah Streeter, analist la Hargreaves Lansdown.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Americanii sunt în stare să dea foc la tot Universul, doar să le fie lor bine. Unde nu te aștepți, sunt băgați și ei în ecuație și rezultatul le e favorabil. Cum a câștigat Biden alegerile, haos mondial.

  2. Asta nu e bine pentru vanzarile americane. Hai, poate fac pace cu Putin europenii si vine din nou gazul pe teava.