G4Media.ro

Doi români de 60 și 46 de ani s-au înecat pe o…

Sursa foto: Tripadvisor

Doi români de 60 și 46 de ani s-au înecat pe o plajă din Spania / Un minor, fiul bărbatului de 46 de ani, a fost transportat cu elicopterul la spital, în stare critică / Plaja a fost evacuată pentru intervenția salvatorilor

Doi bărbați români de 60 și 46 de ani s-au înecat joi pe plaja Els Capellans din Salou (Tarragona), iar un minor sub 15 ani, fiul bărbatului de 46 de ani, a fost transportat în stare gravă la spital, relatează La Vanguardia.

Cei trei au semnalat că se află în dificultate, în apă, chiar în momentul în care steagul galben era schimbat cu cel roșu din cauza vântului puternic și a valurilor tot mai mari. Odată cu aceste două decese, totalul turiștilor înecați pe plajele catalane a ajuns la 19, scriu jurnaliștii spanioli.

Serviciul d’Emergències Mèdiques (SEM) a primit notificarea la ora 15:35, iar unul dintre elicopterele sale medicale l-a transferat pe minor la spitalul Joan XXIII din Tarragona. Salvamarii au observat un grup de persoane cu probleme în apă, în zona stâncilor de pe plajă, și s-au dus să-i scoată din apă și să înceapă lucrările de resuscitare, a precizat Protecția Civilă într-un comunicat.

SEM a ajuns pe plajă cu șase unități terestre, un vehicul de comandă și un elicopter medical, iar plaja a fost evacuată pentru a permite desfășurarea de forțe. În ciuda manevrelor de resuscitare, cei doi adulți au murit, în timp ce minorul a fost transferat în stare critică la spitalul din Tarragona. Echipajele de urgență au intervenit inclusiv cu o echipă de psihologi, se precizează în comunicat.

Se efectuează o anchetă pentru clarificarea faptelor și au preluat procedurile.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Îmi pare rău, foarte trist.