G4Media.ro

Doi refugiați ucraineni, rătăciți în Munții Maramureșului, au fost găsiți marți noapte…

Sursa foto: Pixabay

Doi refugiați ucraineni, rătăciți în Munții Maramureșului, au fost găsiți marți noapte / Unul e decedat, iar fiul acestuia se află în stare gravă

Doi refugiații ucraineni, rătăciți ieri în Munții Maramureșului, au fost găsiți azi noapte. Unul se află în stare gravă, iar celălalt a fost găsit decedat într-o râpă, informează Agenția de presă Rador.

Cei doi făceau parte dintr-un grup mai mare și se știa că au intrat ilegal în țară.

„În jurul orei 02.48, operatorul 112 ne-a informat despre faptul că o persoana rătăcită a fost găsită de către doi salvatori din Ucraina, pe teritoriul Ucrainei, și ne-a făcut legătura, telefonic cu aceștia pentru a ne transmite situația de la fața locului. Persoana în cauza are picioarele degerate și nu poate fi transportată, pe jos, în condițiile actuale. Cele două persoane au asupra lor echipament de supraviețuire și vor rămâne până dimineața, pentru a-i acorda ajutor cetățeanului ucrainean rătăcit. De asemenea, ne-au transmis faptul că ar fi nevoie de un elicopter, dimineața, pentru transportul cât mai rapid la un spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, transmite purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș, Dan Bucă

Tatăl persoanei în cauză a fost observat, decedat, într-o râpă, iar despre ceilalți doi membri ai grupului nu se cunosc detalii.

”Operatorul 112 ne-a făcut legătura cu ofițerul de serviciu din cadrul Dispeceratului de Coordonare Elicoptere Mureș care ne-a solicitat să luăm din nou legătura la ora 06.45, la răsărit, pentru a evalua condițiile meteorologice și în cazul în care acestea vor fi favorabile va permite elicopterului să efectueze zborul de recuperare a persoanei rănite. Totodată, una dintre cele două persoane salvatoare ne-a transmis coordonatele pentru a putea fi localizați.

Echipele de salvare din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte și echipele de sprijin de la celelalte structuri și salvamont s-au întors la bază, in jurul orei 03.20, nereușind identificarea locului unde se găsește persoana în cauză”, transmite purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș, Dan Bucă.

sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. 😔😔😔😔😔