G4Media.ro

Doi directori de la Warner Bros au demisionat din cauza unei posibile…

Sursa foto: Dimitrios Kambouris / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Doi directori de la Warner Bros au demisionat din cauza unei posibile încălcări a legislaţiei antitrust

Doi directori de la Warner Bros Discovery (WBD) au demisionat după ce Departamentul american pentru Justiţie (DoJ) a exprimat luni o serie de îngrijorări legate de o posibilă încălcare a legislaţiei antitrust, informează DPA, transmite Agerpres.

Reprezentanţii DoJ au declarat că cei doi erau, de asemenea, directori ai unei companii media concurente, Charter Communications. Acest lucru ar fi încălcat o lege care interzice directorilor să facă parte din consiliile de administraţie ale unor companii concurente.

Atât grupul WBD, cât şi compania Charter Communications furnizează servicii de distribuţie video către clienţi.

„Anunţul de astăzi reprezintă o victorie pentru consumatori”, a declarat Michael Kades, procuror general adjunct al Diviziei Antitrust din cadrul DoJ.

„Prin adoptarea Secţiunii 8 din Legea Clayton, Congresul a fost preocupat de faptul că firmele concurente care îşi împart directorii ar concura mai puţin viguros pentru a oferi servicii mai bune şi preţuri mai mici”, a declarat Michael Kades.

„Vom continua să aplicăm cu fermitate legile antitrust atunci când va fi necesar pentru a combate excesele corporaţiilor şi ale agenţilor lor desemnaţi”, a adăugat el.

Steven Miron şi Steven Newhouse au demisionat cu efect imediat, a precizat grupul WBD într-un comunicat.

„Miron şi Newhouse au informat WBD că, fără să recunoască vreo încălcare a legii şi având în vedere dinamica în plină schimbare a concurenţei din industria de divertisment, au ales să demisioneze în loc să conteste acuzaţia”, a adăugat grupul WBD.

Steven Newhouse a declarat în acelaşi comunicat că el şi Steven Miron sunt mândri că au jucat un rol în dezvoltarea grupului WBD.

„Suntem dezamăgiţi să părăsim consiliul de administraţie, dar dorim să facem ceea ce este corect pentru WBD”, a adăugat el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...