G4Media.ro

Doi copii dintr-un sat sucevean au mers 15 km cu bicicletele pentru…

Sursa foto: Unsplash / Towfiqu Barbhuiya

Doi copii dintr-un sat sucevean au mers 15 km cu bicicletele pentru a restitui un portofel pierdut

Doi elevi în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic „Vasile Gherasim” din localitatea suceveană Marginea, Filip Cioban și Eliazar Juravle, au mers 15 kilometri cu bicicletele pentru a restitui un portofel proprietarului care îl pierduse și care locuiește în altă localitate, scrie Monitorul de Suceava.

Cel care a pierdut portofelul, Valentin Franiuc, ne-a declarat că în dimineața zilei de 17 mai a.c., a mers cu câțiva colegi de serviciu să bea o cafea la un restaurant din Marginea. Puțin înainte de ora 8.00 au plecat împreună la muncă, la o firmă din Marginea, iar la amiază, când a vrut să meargă la masa de prânz, a constatat că nu mai are portofelul.

După masă s-a întors la muncă, a căutat din nou portofelul, dar degeaba. La un moment dat, l-a sunat mama lui și i-a spus că acasă la el, la Horodnic de Jos, au venit doi copii și au adus portofelul intact.

Așa a aflat că marți dimineață, când veneau la școală, cu bicicletele, de la Horodnic de Sus la Marginea, Filip și Eliazar au găsit pe stradă un portofel cu acte și bani, la aproximativ 300 de metri distanţă de restaurantul în care Valentin a fost la cafea. Din cartea de identitate băieții au aflat domiciliul proprietarului și după ore au plecat cu bicicletele ca să-i restituie ce a pierdut. (Sursa foto: Unsplash / Towfiqu Barbhuiya)

Citește tot articolul pe Monitorul de Suceava

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. …Doi copii de isprava si bine educati ( nu se inscriu in grila de valori ale psd/pnl ) Bravo lor si parintilor care i-au educat…Povestea domnului Valentin Franiuc este foarte veridica. Si la mine in cartier, inainte de inceperea zilei de munca, buni „colegi de serviciu”, cate doi, cate trei, pasesc grabiti in „bomba” de la colt si rad cate „o cafea” pe nemancate, pentru a-si face curaj provocarii de peste zi…E drept ca unii, totusi, mari consumatori de cafea, se dedau aromelor acesteia pana uita de serviciu si isi pierd simtul echilibrului si portofelele din dotare…

    • :)))) chiar ma gandeam la domnul care a pierdut portofelul cum s-a dus el la 8 dimineata inainte de serviciu sa bea o cafea cu baietii…

      jos palaria in fata celor 2 elevi, iata ca mai sunt si oameni cinstiti in tara asta. oricum, intamplarea ma pune pe ganduri: de ce nu au mers direct la politie sa predea portofelul? probabil nu au incredere in autoritati, ceea ce nu e de mirare. eu daca as gasi un portofel l-as preda doar in baza unui proces verbal sa scrie clar cati bani erau in el si ce acte continea.

  2. @Yorick Ce comentariu josnic ai putut sa lasi despre o fapta cat se poate de buna.

  3. Daca era putin gestul nu se pune.De aia suntem unde suntem.