G4Media.ro

Doi consilieri locali din Ploiești propun retragerea titlului de cetățean de onoare…

Sursa foto: Facebook / Sebastian Ghiță

Doi consilieri locali din Ploiești propun retragerea titlului de cetățean de onoare acordat lui Sebastian Ghiță, fostul deputat fugit în Serbia

Doi consilieri locali ploieşteni au propus o hotărâre de consiliu local pentru retragerea titlului de cetăţean de onoare acordat în 2005 afaceristului Sebastian Ghiţă, transmite Agerpres.

Ei au invocat problemele penale ale acestuia şi fuga din ţară a fostului deputat prin trecerea frauduloasă a frontierei şi arătând că un astfel de titlu se acordă persoanelor „de o înaltă ţinută morală”.

Conform referatului de aprobare aferent proiectului, titlul de cetăţean de onoare al oraşului se acordă doar în baza unor criterii bine definite de Regulament.

Reamintim că Sebastian Ghiță a plecat în Serbia de sub nasul autorităților române.

Ghiță a fost trimis în judecată în absență în 2022 în dosarul ”Taxă pentru obţinerea de contracte IT”, după cum a scris în premieră G4Media.

Ghiță ar fi ştiut de acest dosar înainte să fugă. Potrivit unor surse judiciare, acest caz este cel mai serios dosar instrumentat la adresa lui Ghiţă. Este dosarul din pricina căruia a fugit din ţară în decembrie 2016, imediat ce a rămas fără imunitatea parlamentară.

O mărturie obţinută de procurorii de la DNA Ploiești arată că Sebastian Ghiţă ştia înainte să fugă în decembrie 2016 că urmează să i se facă acest dosar penal, al 5-lea. Un martor le-a declarat procurorilor:

„…în prezenţa mai multor persoane de încredere (Sebastian Ghiţă – n.r.) a afirmat că a luat la cunoştinţă despre faptul că la D.N.A. – S T Ploieşti există în lucru un dosar urmare a unor denunţuri formulate de Baba de la Siveco (Irina Socol – n.r.) şi de Berdilă de la Romsys…”)

Dosarele lui Sebastian Ghiță. În acest moment, fostul deputat PSD este judecat într-un singur dosar aflat pe rolul Tribunalului Prahova. Sebastian Ghiţă este judecat alături de fostul primar PSD din Ploieşti, Iulian Bădescu, căruia i-ar fi dat mită o vilă ca să acorde o finanţare nerambursabilă de 1,5 milioane de lei către echipa de baschet Asesoft Ploieşti, controlată de fostul deputat.

Sebastian Ghiță mai are 2 dosare în faza de anchetă la DNA. E vorba de cazurile ”Ponta-Blair” și ”Hidro Prahova”. Ghiță a scăpat de dosarul cu procurorii şi poliţiştii din Prahova. În primă instanță a fost achitat, DNA a făcut apel, iar fosta Secție specială a retras apelul.

La finalul anului 206, când i-a expirat mandatul de parlamentar și, implicit, imunitatea parlamentară, Sebastian Ghiță a fugit din țară, direct de la o recepție a SRI, și s-a stabilit în Serbia. Autoritățile juridiciare din țara vecină au respins cererea părții române de extrădare a lui Ghiță.

În septembrie acest an, Curtea de Apel București a anulat dosarul firmelor din imperiul lui Sebastian Ghiță, cu prejudiciu de 100 de milioane de lei, și a restituit cazul la DNA. Companiile IT Asesoft şi Teamnet Internaţional, fondate de Sebastian Ghiţă, fratele acestuia, Alex Ghiță, fostul cumnat Cristian Anastasescu, dar şi alţi interpuşi, erau trimise în judecată de DNA din octombre 2019 pentru o presupusă evaziune fiscală de 100 de milioane de lei. Vezi detalii aici.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. Ridicolul nu are limite in tara lui scapa cine poate.

  2. Ar fi cineva surprins daca intr-o zi am afla ca si Nutu Camataru e cetatean de onoare al vreunui oras?

  3. Pai poate cetatenii de acolo simt onoare

  4. Cam acesta e proportia de bun simt in Ro. Din cine stie cati consilieri doar doi vor o tara ca afara. Restul sunt hoti la drumul mare.

  5. Curat murdar – cun ne zicea Pristanda ! Deci in „Republica Ploiesti” un bandit acuzat – judecat – condamnat – ca Sebastian Ghita FUGIT DIN TARA – continua sa fie CETATEAN DE „ONOARE” ! Care onoare don premare „de Ploiesti” ? Mai mare scarba ! Banditul trebuia DE MULT uns „cu catran si dat prin fulgi” – Dar voi in tineti ca „cetatean de (dez)onoate !!!!

  6. Păi dacă nu mai dă, i se ia!