G4Media.ro

Doi cetăţeni polonezi care voiau să ajungă la festivalul UNTOLD din Cluj,…

Sursa foto: Poliția de frontieră

Doi cetăţeni polonezi care voiau să ajungă la festivalul UNTOLD din Cluj, descoperiți la frontieră cu zeci de tablete de substanţe interzise, tuburi cu gaz lacrimogen şi cu veste anti-înjunghiere

Poliţiştii de frontieră de la Petea au descoperit, miercuri, doi cetăţeni polonezi care veneau la festivalul de muzică din Cluj Napoca şi aveau în bagaje mai multe zeci de tablete de substanţe interzise, precum şi tuburi cu gaz lacrimogen şi veste anti-înjunghiere, informează un comunicat de presă transmis de către Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), conform Agerpres.

„Cei doi, un bărbat în vârstă de 27 de ani, cetăţean polonez, însoţit de un conaţional, în vârstă de 28 de ani, călătoreau din Polonia, iar în baza analizei de risc, au fost selectaţi în vederea efectuării unui control amănunţit. Astfel, cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră împreună cu câinele poliţist CIMA, specializat în detectarea stupefiantelor, au descoperit, ascunse în bagajele acestora, mai multe tipuri de substanţe interzise: 13 flacoane – testosterone în formă lichidă de culoare gălbuie, 36 de comprimate de culoare verde cu inscripţia Anastrozole tablets IP, alte 88 de comprimate de culoare albă, 58 de comprimate de culoare maro cu inscripţia Zen Szen, 78 de comprimate cu inscripţia Vitamin, alte două comprimate de culoare maro cu inscripţia Ashwa – Gandha, două veste anti-înjunghiere şi trei tuburi cu gaz iritant lacrimogen. Cei doi au declarat că au venit în România pentru un festival de muzică de pe raza judeţului Cluj”, precizează sursa citată.

Celor doi cetăţeni polonezi le-a fost întocmit dosar penal de către poliţişti având în vedere că substanţele active din produsele descoperite se află pe lista substanţelor dopante cu grad mare de risc, se arată în comunicat.

Poliţia de Frontieră mai menţionează că în această perioadă sunt derulate acţiuni preventive în sistem integrat în punctele de frontieră din vestul ţării – judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare, în contextul desfăşurării festivalului de muzica UNTOLD, care se derulează în perioada 4-7 august în municipiul Cluj-Napoca. La acţiuni participă şi poliţişti de la structurile de prevenire ale IPJ şi specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog, care informează călătorii cu privire la riscurile privind traficul şi consumul de droguri.

De asemenea, cu ajutorul codului QR pus la dispoziţie de specialiştii antidrog, persoanele care au intrat în ţară au putut accesa site-ul www.infodrog.ro, care conţine informaţii şi cu privire la metodele de prim-ajutor care trebuie acordate în anumite situaţii de criză cauzate de consumul de droguri.

La acţiunile de la Borş, Nădlac II şi Petea participă şi echipajele canine ale Poliţiei de Frontieră. Acestea sunt formate din poliţişti de frontieră şi câini de serviciu specializaţi în detectarea substanţelor psihoactive.

De asemenea, şi pe Aeroportul din Cluj-Napoca, alături de Skinny, câinele poliţist premiat cu locul I la ultimul concurs organizat de Ministerul Afacerilor Interne pentru abilităţile sale în ceea ce priveşte detectarea stupefiantelor, vor veni în sprijin doi „colegi canini” de la alte structuri teritoriale ale PFR, specializaţi în controlul antidrog. Cu toţii vor acţiona alături de celelalte echipaje canine ale MAI pentru asigurarea participării în siguranţă la festivalul de muzică UNTOLD, afirmă sursa citată.

Totodată, în punctele de trecere, poliţiştii de frontieră iau măsuri graduale şi punctuale, cu operativitate, ca timpul de aşteptare să fie cât mai scurt, efectuând controlul de frontieră corespunzător cetăţenilor români, UE sau non-UE care intră în ţară în această perioadă de timp, se mai menţionează în comunicat, conform Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Cluj..cartierul lui boc unde toata lumea se simte speciala, cu nevoi speciale. Votati usl in continuare si platiti totul supraevaluat pt ca puteti

  2. Pai fara substante interzise,droguri,focuri de artificii,lumini,cum credeti ca oitzele untold ar putea sa se simta speciale?:)) doar cu muzica de pe stick e greu.

  3. Anuntati-ne cand prindeti interlopi adevarati!

  4. Festivalul din Bucale este o ziganie totala ….. Clujul este centrul civilizatiei Ardelene … sper sa nu vina Ziganii bucuresteni sa vada substante interzise la cluj …