G4Media.ro

Doi bărbaţi au fost executaţi în Iran. Ei au fost acuzaţi de…

Sursa foto: AFP

Doi bărbaţi au fost executaţi în Iran. Ei au fost acuzaţi de uciderea unui paramilitar în timpul protestelor izbucnite după moartea Mahsei Amini

Doi bărbaţi au fost executaţi sâmbătă în Iran, după ce au fost condamnaţi pentru uciderea unui paramilitar în timpul protestelor provocate de moartea unei tinere kurde în custodia poliţiei, a anunţat agenţia judiciară, citată de News.ro.

Proteste au început în Iran după decesul, pe 16 septembrie, a Mahsei Amini, o tânără kurdă de 22 de ani care a murit în urma arestării de către poliţie pentru încălcarea codului vestimentar al Republicii Islamice, care impune în special purtarea vălului în public. pentru femei.

„Mohammad Mahdi Karami şi Seyed Mohammad Hosseini, principalii autori ai crimei împotriva lui Rouhollah Ajamian, au fost spânzuraţi în această dimineaţă”, a informat Mizan Online, referindu-se la un membru al miliţiei Bassidji, legată de Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Iranului.

În 4 decembrie, instanţa de fond i-a condamnat pe cei doi bărbaţi la moarte. la 3 ianuarie, Curtea Supremă a Iranului a confirmat condamnările la moarte a celor doi bărbaţi, acuzându-i că l-au ucis pe Ajamian pe 3 noiembrie la Karaj, la vest de Teheran.

De la începutul mişcării de protest, justiţia a condamnat la moarte 14 persoane în legătură cu manifestaţiile, potrivit datelor AFP bazate pe informaţii oficiale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...