G4Media.ro

Doi angajați ai ambasadei României în Spania au fost diagnosticați cu COVID-19/…

Doi angajați ai ambasadei României în Spania au fost diagnosticați cu COVID-19/ Reprezentanța diplomatică își suspendă activitatea

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că două persoane care își desfășoară activitatea în cadrul Ambasadei României în Regatul Spaniei au fost testate pozitiv cu COVID-19.

”Starea celor două persoane este bună”, a precizat Ministerul de Externe.

În aceste circumstanțe, restul personalului va trebui să se izoleze

”Activitatea Ambasadei României în Regatul Spaniei va fi suspendată temporar, având în vedere necesitatea ca personalul misiunii să intre în autoizolare. Totodată, MAE precizează că activitatea secției consulare este suspendată temporar, fiind preluate doar cazurile urgente”, a precizat sursa citată.

Interdicția de a ieși din case a fost instituită încă de acum o săptămâna la Madrid și în zonele învecinate, după ce autoritățile au declarat alerta de urgență, a explicat pentru G4Media.ro Romulus Bordea, un român stabilit în Madrid.

El spune că oamenii pot ieși din case doar cu măsuri de protecție, purtând mască, ochelari și mănuși, singuri în mașină, și doar pentru a merge la magazin sau farmacie ori la serviciu. Poliția, sprijinită de Armată, te poate chestiona în legătură cu locul, durata și scopul ieșirii și trebuie să le prezinți bonul fiscal de la farmacie sau magazin. Pe bon poate fi citită adresa magazinului și ora când au fost făcute cumpărăturile.

Dacă mergi la serviciu, trebuie să ai o adeverință eliberată de firma unde lucrezi în care se precizează faptul că ești angajat, programul și traseul: adresa de domiciliu – locul de muncă și retur. Doar firmele al căror obiect de activitate nu presupune contact direct cu clienții mai sunt deschise, a explicat Romulus Bordea.

Dacă ești prins aiurea pe străzi, poți primi amendă de 3000 de euro.

În Spania sunt acum 21571 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus din care 7165 numai în Madrid. Bilanțul deceselor a ajuns la 1093.

Foto: Gabriela Dancău, ambasadorul României în Spania/ Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Vă rog mult să specificați autorul fotografiei: dl Constantin Pletosu ( jurnalist și fotograf). Fotografia a fost făcută în luna octombrie în Gran Canaria. Mulțumesc