G4Media.ro

DOCUMENT Salariile profesorilor și ale angajaților din Educație cresc cu doar 4,3%,…

Foto: Pixabay.com

DOCUMENT Salariile profesorilor și ale angajaților din Educație cresc cu doar 4,3%, în medie, în 2023 – proiect

Salariile cadrelor didactice și ale angajaților din Învățământ cresc cu doar 4,3%, în medie, în 2023, conform fișei bugetare a Ministerului Educației publicată în proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2023 de către Ministerul de Finanțe. Asta în condițiile în care Ministerul Educației primește, potrivit acestui proiect, cel mai mic procent raportat la PIB din istoria recentă, doar 2,1%, după cum scrie EduPedu.ro.

Capitolul cheltuieli de personal este cel care cuprinde toate salariile din învățământ, inclusiv ale profesorilor, personalului didactic auxiliar și nedidactic, angajat de către școli și inspectorate, plus cel din Ministerul Educației. Este vorba, potrivit datelor publice de la Ministerul Finanțelor, de 275.175 de posturi ocupate în septembrie 2022, adică 21,9% din cei 1,25 milioane de salariați bugetari din România. Practic, unul din cinci salariați la stat lucrează în Învățământ.

Totalul cheltuielilor de personal, adică cheltuielile cu salariile sau de natură salarială, a fost în 2022 de 22 de miliarde de lei, iar pentru anul care urmează, 2023, aceste cheltuieli au o alocare de 23 de miliarde lei. Creșterea este de 4,36% – adică aceasta va fi, în medie, majorarea salarială pentru personalul din acest domeniu. În mod paradoxal, creșteri similare sau chiar mai mici sunt prognozate și pentru anii următori, potrivit fișei de buget publicate de Ministerul Finanțelor.

Articolul integral, pe EduPedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

 1. Wc in curte!

 2. Cu cat creste salariul la preotii din b1serica ?

  • Patriarhul Daniel, capul Bisericii Ortodoxe Române, are un salariu de 23.930 de lei lunar. Potrivit grilei de salarizare, patriarhului BOR i se atribuie funcția de președinte al Senatului sau Camerei Deputațiilor și prin urmare primește aceeași sumă lunară ca aceștia.
   Atat ia balaurul,cei inca virgini probabil incep de la 4-5000,evident tot din bugetul statului.

  • De parca salariul conteaza… pe mine m-au ars de nu m-am vazut cand m-au prins in biserica.
   Nici mort nu te ingroapa fara bani!

  • @0I0: True, true…

 3. Votantii mafiei PSD-PNL-UDMR nu au nevoie de educatie, de aia ticalosii guvernamentali au alocat 2% din PIB, desi legea spune 6%.
  Iar sarlatanul de la Cotroceni, care cica ar fi fost candva profesor, nu are nimic impotriva.
  „Romania needucata” se face cu subfinantare, e regula pentru PSD-PNL.

 4. Contrareforma Epocii Iohannis în Educație.

 5. Cu 2%

 6. Da chiar aveau nevoie , vacante de vara de iarna de Paști libere legale cercuri pedagogice, etc etc meditații, sâmbătă duminica liber

  • Si de ce nu te faci profesor daca este asa de minunat jobul asta? Oare pt ca nu poti? Gandeste-te mai intai daca un profesor poate face ce meserie faci tu si apoi daca poti face si tu meseria unui profesor!
   Sau alta intrbare: daca este asa minunat de ce nu prea se inghesuie nimeni sa predea, ma refer la tinerii absolventi ai unor facultati onorabile si ajung sa predea absolventi de Spiru si chiar necalificati?
   50% dintre debutanti renunta dupa primii doi ani de predat! Nu se merita, este o meserie grea daca o faci cum trebuie, prost platita si sa nu uitam ca vorbim de stat, de sefi numiti politici, impostori cei mai multi!

  • Aiurel, se vede că esti frustrat că toți elevii mediocri și submediocrii.

 7. Absolut ridicol, felicitari pt Romania educata! 🤡
  Dar stai ca ne laudam cu olimpicii peste cateva luni, mare isprava, cand de fapt mii si mii de copii pleaca din tara sau nu sunt educati
  Vin imigranti ca romanii pleaca din Romania educata
  Bravo baieti, mai mariti pensiile alea cu 25%

 8. Dacă stau că blegii… Să o ..ga.

 9. Profesorii si gaborii nu produc nimic. E normal sa fie lasati mai la urma.

 10. Salariile din învățământ nu se vor ridica la nivelul celor din sănătate pentru ca, aici nu pot fi angajați copiii , neamurile, amantele, sunt posturi prea expuse. Stai în fata unei clase, ești la seminarii, te discreditezi repede… Votanții, cat de multi, cat mai prosti, toti cu mana întinsă, poate ne mai dau ceva??!!! Analfabeții functionali sunt mândria tarii! CADRELE DIDACTICE sa facă munca patriotica, nu ca acum se zice voluntariat. Marele patriot face ce vrea de 1 DECEMBRIE, ce este aia ziuă naționala, un moft. Ce-i aia educație,, cultura, sănătate??!!