G4Media.ro

DOCUMENT Rezoluția Parlamentului European privind Revoluția din 1989 solicită statului român să…

DOCUMENT Rezoluția Parlamentului European privind Revoluția din 1989 solicită statului român să intensifice eforturile pentru elucidarea adevărului

Parlamentul European a solicitat statului român să intensifice eforturile pentru elucidarea adevărului  legate de Revoluția din 1989, întrucât a întârziat nepermis demult să facă acest lucru în raport cu normele impuse de drepturile omului. Solicitarea se regăsește în textul rezoluției dezbătute luni de către europarlamentari, rezoluție care va fi votată de plen în cursul zilei de joi.

În textul rezoluției, Parlamentul European constată că revoluția din decembrie  1989 a fost cea mai violentă revoltă care a dus la prăbușirea Cortinei de Fier, în timpul căreia au murit 1.142 de oameni, 3.138 au fost răniți grav și peste 760 au fost reținuți ilegal și torturați

”Având în vedere că folosirea forței împotriva poporului  român în decembrie 1989 a zguduit întreaga societate românească și că identificarea adevăraților făptași al acestor crime rămâne o întrebare chinuitoare pentru victime, familiile lor și pentru toți cetățenii români; având în vedere  că niciun act de agresiune militară împotriva propriului  popor nu trebuie  să rămână nepedepsit (…) PE cere statului  român să-și intensificice eforturile de elucidare a adevărului Revoluției, o necesitate absolută pentru români, România, Europa și Uniunea Europeană, în lumina dreptului  poporului român de a afla adevărul la 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989.

Rezoluția constată că încă nu se știu cu exactitate circumstanțele în care au avut loc tragediile Revoluției, iar statul român a întârziat fără motiv elucidarea adevărului care este fundamental ”pentru garantarea drepturilor victimelor și urmașilor lor la compensație echitabilă și reparații, autoritățiel naționale neacționând cu rapiditatea necesară impusă de normele internaționale ale drepturilor omului”.

”Parlamentul European recunoaște că sacrificiul protestatarilor pașnici din decembrie 1989 a permis tranziția României către democrație, statul de drept, economia de piață precum și a subsecventei integrări în Alianța Nord-Atlantică și Uniunea Europeană; cere instituțiilor Uniunii Europene și statelor membre, inclusiv România, să facă toate eforturile pentru a păstra memoria crimelor regimurilor comuniste și să garanteze că aceste crime nu vor mai fi comise vreodată”, se  mai arată în textul rezoluției.

Rezoluția a fost inițiată de către toate  grupurile din Parlamentul European și a fost semnată de către toți europarlamentarii români.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Trebuie sa se implice UE ca sa se miște ceva în direcția bună în România. Greu să se facă dreptate privind deturnarea revoluției cu 3 milioane de zombificati ai Psd-ului încă în viață

  • Rezolutia este urmarea solicitarii depuse de europarlamentarii Traian Basescu si Rares Bogdan.

  • @R cine?!? Traian Basescu Petrov :))). Presedinte 10 ani peste Romania?! :)) hai ca am ras

  • Diferența dintre colaboratorii securității care doar au fost și cei care au și rămas este că cei din a doua categorie au delațiunea în sânge. Au trecut doar de la ”servesc patria” la ”servesc mafia”.

 2. Statul român e cea mai mare mafie din România.

  Se vede gândirea tipică UE, care nu înţelege că statul român numai să fure ştie.

  Ucigaşii sunt acum bogaţi şi fericiţi, miliţieni şi securişti, psihopaţi şi slugile lor, conduc ţara şi storc bugetul de stat, votaţi de proştii care încă mai speră.

 3. Penibil.
  Un comunist colaborator să vorbească despre ,,căderea comunismului.
  ,,Felicitări, g4media.
  Ați pus o fotografie cu toți europarlamentarii când în realitate la citirea rezoluției au participat doar românii.
  O batjocură la adresa celor care au murit pentru eliberarea de comunism.
  Ce umilință, să exporți comuniști turnători la Securitate în forul legislativ european.
  În ce îl privește pe domnul Rareș, stă mai mult pe la București să rezolve diverse combinații și merge la Strasbourg doar ca să participe la rezoluții propagandistice utile doar pt. imagine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.