G4Media.ro

DOCUMENT Retragerea apelului în dosarul de corupție al fugarului Sebastian Ghiță a…

DOCUMENT Retragerea apelului în dosarul de corupție al fugarului Sebastian Ghiță a fost semnată de șeful Secției Speciale, Gheorghe Stan

Gheorghe Stan, în calitate de procuror-șef al Secției pentru Investigarea infracțiunilor din Justiție (SIIJ), a semnat rezoluția prin care s-a solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) retragerea apelului făcut de DNA într-unul din dosarele de corupție ale fugarului Sebastian Ghiță, fost depustat PSD.

”Am ajuns la concluzia că hotărârea instanței de fond este legală și temeinică, fiind în mod judicios motivată, având un puternic suport probator”, se arată în rezoluția semnată de Gheorghe Stan.

Hotărârea instanței de fond a fost de achitare, atât a lui Sebastian Ghiță, cât și a celorlalți inculpați din dosar.

Gheorghe Stan a fost numit judecător la Curtea Constituțională din partea Camerei Deputaților, la propunerea și cu voturile PSD. El urmează să depună jurământul de preluare a mandatului marți, 18 iunie, la Palatul Cotroceni, în fața președintelui Klaus Iohannis.

Posibilitatea ca SIIJ să retragă apelurile din dosarele penale aflate în judecată a fost conferită prin OUG 7/2019, redactată de fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader.

Rezoluția integrală de retragere a apelului în dosarul de corupție al fugarului Sebastian Ghiță:

”Având în vedere prevederile ar. 88 indice 8 alin 1 lit. b și ale art. 88 indice 8 alin. 1 lit. d din legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, modificată și completată prin OUG nr. 7/2019, vă comunicăm faptul că, în urma studierii memoriilor înregistrate sub nr. 584/III-13/2019 din data de 18 martie, 19 martie și 1 aprilie 2019, a rechizitoriului nr. 308/P/2015 al DNA – ST Ploiești a sentinței penale nr. 357/14.06.2018 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, cât și a motivelor de apel nr. 2314/III/2 din 1 noiembrie 2018 ale DNA – Secția Judiciar Penală am ajuns la concluzia că hotărârea instanței de fond este legală și temeinică, fiind în mod judicios motivată, având un puternic suport probator.

Urmare a referatului întocmit la data de 10 iunie 2019, dezbătut și însușit de către procurorii din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, s-a decis, în unanimitate, că se impune retragerea căii de atac a DNA – Secția Judiciar Penală, aspect vehiculat în procesul-verbal nr. 812/I-7/2019.

În consecință, în baza art. 415 alin. 3 din C. proc. Pen. Și art. 88 indice 8 alin. 1 lit. d din legea nr. 304/2004, modificată și completată, vă rugăm să luați act de faptul că Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție retrage apelul declarat de către DNA – Secția judiciar Penală prin adresa nr. 2314/III/2 din 1 noiembrie 2018, împotriva sentinței penale nr. 357 din 14 iunie 2018, pronunțată de Înalta Curte de casație și justiție în dosarul penal nr. 2457/1/2016”.

G4media.ro a scris joi, citând surse judiciare, că SIIJ retrage şi apelul din dosarul în care fugarul Sebastian Ghiţă şi mai mulţi procurori şi poliţişti din Ploieşti sunt acuzaţi de corupţie. De asemenea, SIIJ a retras și apelul în dosarul penal în care un alt fost deputat PSD, Viorel Hrebenciuc, a fost condamnat în fond la 2 ani de închisoare cu executare.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

 1. Mafia SS intra in actiune!

 2. e numai inceputul. sa vedeti ce „nenorociri” va mai face freza asta teutona.

 3. Exemplu tipic de magistrat coruăt si slugoi politic gretos. UN GUNOI pe care inamovibilitatea nu il va scapa sa plateasca pentru TICALOSIILE si ABUZURILE lui. ceata otreapa este imaginea JUSTITIEI române -ca stâlp al hotilor si coruptilor, dar si a CCR adunatura de securisti, unii dintre ei bine-cunoscuti kgb-isti si tradatori de tara (Dorneanu, Enache, Varga).

 4. CE PORCI !!!

 5. Trebue neapărat să scăpăm urgent de acești oameni incorecți deci foarte periculoși. Gheorghe Stan, un linge blide, un trădător de țară.

 6. Atrocitatile mafiei sunt aprobate tacit de institutii. Europeanul Iohannis blameaza si negociaza decizia CC a R. Moldova dar a semnat din eroare sau voit demiterea sefei DNA in urma deciziei CCR, contrar legii, recomandarilor Comisiei de la Venetia si MCV-ului.

  • Cara-te dracului de-aici, postac imputit, daca nu te-as mai vedea, tot as mai trai!

  • @Emil
   Mai reduceti si voi doza de kkt pe care o ingerati…dupa vot ar fi trebuit sa va dati seama ca trebuie sa schimbati reteta…treceti pe legume si fructe.

 7. Nu e fugar si nu e nici condamnat.A plecat legal din tara.

  • hai chiar asa? de aia s-au facut apoi investigatii interne in politie ca de ce fugise si cum? a plecat legal ai? ba tu realizezi ca asta a furat de a rupt de la noi toti? esti macar constient de atata lucru? ca nu pari.

  • adrian e postac PSD, isi schimba periodic numele de utilizator

 8. Uitati-va atent la fizionomia lui de hotzoman smecher in stare de orice pentru o mica functie, o mica atentie, un loc in care sa se poata pretinda important!

  Luati o fotogragie cu Grinch de pe net si puneti-o alaturi de a lui…seamana perfect! Rautaciosul oportunist.

 9. „Posibilitatea ca SIIJ să retragă apelurile din dosarele penale aflate în judecată a fost conferită prin OUG 7/2019, redactată de fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader.”
  – esenta articolului.

 10. Va rog, nu ii mai puneti poza asta la articolele despre individ, ca nu mai putem citi articolul, de greata. Gasiti-i una mai UMANA. E si el suflet, ce Dumnezeu… Si pana la urma, cat frigider sa aiba?

 11. Stie cineva daca SS are specializare pe dosare de coruptie?
  Daca au specializare pe coruptie sa ne spuna si noua unde au facut cursurile.
  Daca nu au specializare pe coruptie cum pot retrage apelurile facute de DNA?
  Ar putea raspunde chiar individul din imagine.
  Daca completurile de 3 si de 5 judecatori de ICCJ trebuie sa fie specializate de ce cei de la SS fac exceptie de la regula.
  Sau ramane cum am banuit si anume ca SS este polite politica?