G4Media.ro

DOCUMENT Primăria București vrea să aloce 50 de milioane de lei pentru…

DOCUMENT Primăria București vrea să aloce 50 de milioane de lei pentru testarea anti-Covid a celor 250.000 de elevi din capitală

Primăria București a introdus pe ordinea de zi a ședinței de azi a Consiliului General un proiect de hotărâre care prevede alocarea a 50 de milioane de lei pentru testarea tuturor celor circa 250.000 de elevi din capitală.

Proiectul nu detaliază modul în care va fi făcută testarea, dar prevede că beneficiarii proiectului vor fi elevii care manifestă simptome precum febră, tuse, strănuturi repetate, roșu în gât la triajul epidemiologic făcut de medicul sau asistentul din fiecare școală.

Proiectul prevede că fiecare test PCR va fi realizat de rețeaua medicală a Capitalei și va costa 200 de lei. Durata campaniei de testare propusă în proiect este tot anul 2020, cu posibilitate de prelungire în anul 2021.

Ca să poată fi implementat, proiectul trebuie aprobat de consilierii generali în ședința de astăzi.

Foto: InquamPhotos Alex Nicodim

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Degeaba, COViD-ul o sa fie -n mase in decembrie/ianuarie …

 2. Praf in ochi. Masuri populiste de ochii lumii.
  Ce efect va avea testarea in masa O SINGURA DATA? Daca a doua zi se imbolnaveste un copil din exteriorul scolii, toata testarea va reprezenta un zero barat.
  Ca s-a gasit un contract avantajos pentru ambele parti si se pot sifona bani lejer, asta e partea a doua..

 3. La pesedake le a spus Dincu sociologul ca pupulatia este ingrijorata de virus hop si pesedake se transforma din negationist in vasnic aparator al oamenilor. Faptul ca au ucis cu singe rece sute de oameni cu ajutorul ccr si av popor acum nu se mai pune. Si usr si pnl ar trebui sa le aduca aminte regulat.

 4. Nu te lasa Fireo, oricum nu dai de la tine!

 5. Până la ultima picătură…..

 6. Nu PSD da banii , ci sunt bani proveniti tot din buzunarele noastre.

  • Toanta cu sarmancursincap prezinta testarea ca pe o vaccinare. Ce termen de valabilitate are testul? Zero – dupa ce faci testul poti sa incalti covidu in urmatorii zece pasi.
   O cheltuiala inutila daca nu se iau si masuri de preventie. Testarea ar trebui facuta la fiecare 24 de ore ca sa stim o treaba.
   Sau, mai bine sa le bage un cip in sarma si sa-i monitorizeze minut cu minut – care are sarma, evident.

 7. Testarea propusa de Fifi are un singur rezultat: sa spuna, la un moment dat, cati bolnavi covid sunt.
  Un copil care e testat azi de covid si iese negativ, dar se imbolnaveste a doua zi e fix p…

  Fifi, daca dorea sa faca ceva bun, nu doar sa mai fure niste bani, ar fi trebuit sa ia copiii testati negativ si sa-i izoleze in alte spatii, unde sa nu intre decat alti copii, deasemenea testati negativ. Doar asa ar fi putut sa fie sigura ca nu se va mai imbolnavi nimeni.
  In schimb, f i r e a oamenilor arunca banii pe niste teste care spun doar ca la momentul X, din persoanele testate erau infectate Y procente. Absolut inutil.

  • Saaaaau, putea scoate „din palarie” niste medici pentru scoli. Nu stiu cum, ca nu sunt eu primar, dar daca ma alegeti, cu siguranta gasesc eu resurse.
   Prin rotatie, cu derogare, voluntari (sic) – hehe, fara intentie – dintre medici de familie…etc. Normal, e nevoie de bani si pentru munca voluntara, dar in primul rand e nevoie de spirit (suflet + inteligenta) ceea ce lipseste cu desavarsire la nivel politic, iar la firea nu se pune, ca n-are pe ce.
   E mai usor sa arunci bani aiurea (pomeni!) decat sa platesti niste oameni pentru munca lor – si sa le ceri sa munceasca de banii aia.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.