G4Media.ro

DOCUMENT Prima confirmare oficială a faptului că Ministerul Justiției ia în calcul…

DOCUMENT Prima confirmare oficială a faptului că Ministerul Justiției ia în calcul modificarea Codurilor Penale: răspuns oficial al ministerului la cererea instanței într-un proces intentat de PLUS

Ministerul Justiției arată într-un răspuns oficial adresat Curții de Apel București că are ”în analiză posibilitatea elaborării unui proiect de act normativ de modificare a Codului Penal și de Procedură penală”. Ministerul nu spune dacă este vorba despre un proiect de OUG sau proiect de lege, dar aceasta e prima confirmare oficială a informațiilor că guvernul ar putea modifica prin OUG codurile penale, așa cum a cerut public PSD.

Informația apare într-un răspuns semnat de directorul Direcției Contencios din MJ, remis Curții de Apel București, care a cerut-o în cadrul unui proces inițiat de Partidul Libertate Unitate și Solidaritate (PLUS), având ca obiect suspendarea oricărui demers efectuat de Ministerul Justiției pentru emiterea unor ordonanțe de urgență privind modificarea Codului Penal si a Codului de procedură penală.

”Astfel, la puțin timp după ce a fost scăpat cu ajutorul PSD de moțiunea îndreptată împotriva sa de către parlamentari, ministrul Justiției recunoaște că analizează posibilitatea de a modifica cele două Coduri penale prin ordonanțe de urgență. O astfel de informație confirmă zvonurile potrivit cărora PSD a blocat adoptarea moțiunii îndreptate împotriva lui Tudorel Toader în schimbul promisiunii acestuia de a forța modificarea Codului Penal si a Codului de procedură penală printr-o ordonanță de urgență”, se arată într-un comunicat de presă al PLUS.

Reamintim că PSD, prin vocea lui Florin Iordache, i-a cerut clar lui Tudorel Toader OUG pentru modificarea Codurilor Penale. O asemenea modificare l-ar ajuta pe Liviu Dragnea să scape de procesele pe tol (vezi aici analiza G4Media.ro).

„La nivelul secției de specialitate din cadrul Ministerului Justiției există în analiză posibilitatea elaborării unui proiect de act normativ de modificare a Codului Penal și de Procedură Penală ce vizează punerea în acord a reglementărilor actuale cu deciziile CCR”, se arată în răspunsul semnat de oficialul din Ministerul Justiției.

”Litigiul în cadrul căruia PLUS a obținut această confirmare este doar una dintre acțiunile echipei de juriști a partidului, prin care se încearcă blocarea modificărilor aduse de către Coaliția PSD-ALDE sistemului judiciar și reglementărilor penale din România”, arată comunicatul PLUS.

Mai jos, răspunsul MJ în facsimil (Sursa: PLUS)

Foto: Tudorel Toader și Florin Iordache (InquamPhotos / Octav Ganea)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. de cand a sters ciordache cu el pe jos s-a inviorat. scrie ciorne peste cione. sa le dea la semnat la vasilica. care are o plasa de stilouri. i-au luat tericeanu, dragnea, valkov, felix si securistii de bine fiecare cate unul. semneaza fato, semneaza.

  2. Deci unele taxe platite de catre cetateni pot fi abuzive… ce chestie. Si la cine ajung banii?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.