G4Media.ro

DOCUMENT Liberalii au depus formal cererea de verificare a semnăturilor de pe…

DOCUMENT Liberalii au depus formal cererea de verificare a semnăturilor de pe moțiunea USR PLUS – AUR împotriva guvernului Cîțu

Daniel Fenechiu, liderul grupului PNL din Senat, a depus luni la Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului o cerere oficială de verificare a semnăturilor de pe moțiunea de cenzură a USR PLUS, potrivit unui anunț oficial.

Mai precis, liberalii reclamă faptul că unele semnături nu sunt în original, altele ar fi cu ștersături, iar unii parlamentari semnatari ai moțiunii nu se aflau în țară pentru a putea semna.

USR PLUS și AUR resping acuzațiile, spun că semnăturile sunt corecte, și acuză PNL că vrea să tragă de timp.

Citește aici cererea oficială a PNL

Principalele aspecte din cererea PNL:

Solicităm Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului ca anterior prezentării și comunicării către Guvern a moțiunii de cenzură și anterior stabilirii unui calendar pentru dezbaterea moțiunii de cenzură, să dispună verificarea prin Birourile permanente ale fiecărei camere, a îndeplinirii condițiilor procedurale stabilite de Constituție și de Regulamentul activităților comune, pentru exercitarea acesteia de către senatori și deputați, după cum urmează:

 

 1. Sub aspect procedural, solicităm Birourilor permanente reunite să dispună anterior prezentării moțiunii de cenzură, verificarea condiției de validitate a moțiunii de cenzură, constând în numărul minim de semnături ale inițiatorilor.

Potrivit prevederilor art. 113 din Constituție, moțiunile de cenzură nu pot fi initiate decât de cel puțin o pătrime din numărul total al senatorilor și deputatilor ca o condiție ad validitatem.

În urma lecturării listelor de semnături atașate de inițiatori moțiunii de cenzură se observă următoarele aspecte de neregularitate:

 • Mai multe semnături nu sunt prezentate în original, ci fotocopiate / scanate neîndeplinind cerința de semnătură olografă în original în dreptul numelui – prenumelui initiatorului (cel putin 12 semnături scanate, de ex. semnăturile de la pozitiile 60, 62 și 72)
 • Unele semnături sunt redate cu ștersături ori corecturi efectuate direct pe text, prin suprapunerea unor linii corectoare (ex. pozitiile 43 si 44);
 • Există indicii temeinice că mai multe semnături ale unor senatori si deputati inițiatori ai moțiunii de cenzură nu corespund cu semnăturile acelorași parlamentari din listele de semnături pentru prezenta acestora la ședințele de plen ale fiecărei camere/la ședințele comisiilor. Este vorba de semnături total diferite de cele folosite de aceiași parlamentari în listele de prezență, ceea ce pune sub semnul întrebării veridicitatea și realitatea acestor semnături și implicit numărul obligatoriu de semnături cerut de Constituție pentru depunerea unei moțiuni de cenzură.
 • Din informatiile publice, unii parlamentari semnatari ai moțiunii nu se aflau în țară pentru a putea semna moțiunea de cenzură personal, în original.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Penibil. Cata disperare pe rockerul cocalar

  • ce teapa, omu’ asta… nenorocitule, pe UDMR cum nu i-ai demis cand bagau strambe la desfiintarea SIIJ. pe tine cum nu te-ai demis cand ingropai 10 bulioarde sa le gaseasca primarii tai? personal nu am o parere despre Sectia Speciala, dar daca v-ati cazut la o intelegere – ce te tot sucesti c-o fi ca o patii. nu mai e nimic de reformat in PNL.

 2. citzu este pentru noi, ponta si dragnea doi :))

 3. foarte bine au facut tradatorii trebuie pedepsiti

  • Tradatorii!? Ce ai patit cumetre!?🤣

  • spanzurati de un elicopter si plimbati pe deasupra bucurestiului , a doua oara sa scrie frumos , sa intelega si fenechiu , jenant !

 4. USL EXISTA

 5. USR si aur au iesit pentru totdeauna din politica romaneasca . Nu isi in inchpuie nimeni ca PSD va face guvern cu ei sa pateasca la fel ca PNL.

  • @Biggus Dickus

   Ramai tu singur? tu centrezi tu dai cu capul? Infiintezi ministerul mersurilor haioase?

 6. Dupa ce pierd motiunea parlamentarii lor vor fugi care incotro

 7. Hoții strigă hoțiiiiii!
  Se agăța de un pai înecatul asta. Ghinion!

 8. De 30 de ani in politica exista o singura credinta uslismul, restul e can-can.

 9. Avand in vedere „ca comentariile” sunt in majoritate aproape unanimitate, ale „responsabililor” de partid repartizati pentru G4Media, in caliatate de simplu cititor si votant USRPlus, n-am sa intru in polemica cu cineva, dar, pentru cunoscatori, despre informatia din articol doar atat: „vacs albina”! Dupa maretul consilier Morariu, apare „maretul” avocatel Fenechiu, cadre PNL-iste unu si-unu, nu gluma, mari specialisti „pe domenii”!

 10. Tremura chilotii pe ei