G4Media.ro

DOCUMENT Investitorii români și străini, apel de ultim moment pentru premierul Dăncilă:…

DOCUMENT Investitorii români și străini, apel de ultim moment pentru premierul Dăncilă: ”Vă rugăm să nu girați prin semnătura dumneavoastră un act normativ care are toate șansele să declanșeze o criză a economiei românești”

Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), o organizație care reunește cele mai mari asociații ale investitorilor români și străini, face un apel de ultim moment la premierul Viorica Dăncilă să nu adopte în ședința de guvern programată la ora 18.00 proiectul de OUG care prevede mărirea unor taxe și inventarea altora noi.

Investitorii reuniți în CDR arată că proiectul de OUG a fost realizat de ”un număr restrâns de persoane și conține multe greșeli și concluzii bazate pe analize eronate”.

Potrivit Coaliției, OUG ”riscă să aibă consecințe deosebit de grave pentru economia României” și ”soluția văzută de noi nu este legiferare prin OUG, în preajma sărbătorilor de iarnă și cu aplicabilitate peste doar câteva zile, ci într-un dialog onest, bazat pe argumente, cifre și studii de impact”.

Investitorii îi scriu premierului Dăncilă că ”Suntem convinși că nu doriți să creați probleme mediului de afaceri și economiei și că la baza deciziei dumneavoastră de a adopta această Ordonanță de Urgență stau bunele intenții”, și avertizează că adoptarea OUG ”distruge iremediabil încrederea între stat și mediul de afaceri”.

Scrisoarea integrală a CDR:

Subiect: Ordonanța de Urgență este o greșeală

Stimată doamnă prim-ministru,

Vă scriem în numele Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), într-un ultim efort de a preîntâmpina o decizie a Guvernului pe care îl conduceți și care riscă să aibă consecințe deosebit de grave pentru economia României. CDR reprezintă companii românești și străine, mici și mari care contribuie cu peste 50% la PIB-ul României și angajează peste 1,2 milioane de oameni. Credem că vocea noastră merită ascultată.

Suntem convinși că nu doriți să creați probleme mediului de afaceri și economiei și că la baza deciziei dumneavoastră de a adopta această Ordonanță de Urgență stau bunele intenții. Din păcate, această ordonanță a fost elaborată fără o analiză serioasă și fără o consultare cu specialiști în domeniile pe care le reglementează sau le impozitează. În lipsa acestei consultări, fiind rezultatul contribuției unui număr restrâns de persoane, ea conține multe greșeli și concluzii bazate pe analize eronate. Considerăm că ele pot fi îndreptate în urma unui dialog cu mediul de afaceri.

Realizarea planului de guvernare actual este posibilă doar printr-un parteneriat între administrația statului și mediul de afaceri care să fie bazat pe încredere și optimism. Din păcate, în ultimii doi ani, aceste sentimente s-au deteriorat îngrijorător, atingând un nivel foarte scăzut. Adoptarea unor măsuri care afectează grav modele de afaceri ale unor domenii cheie, într-un mod complet lipsit de predictibilitate, nu face altceva decât sa distrugă iremediabil încrederea între stat și mediul de afaceri.

Soluția văzută de noi nu este legiferare prin OUG, în preajma sărbătorilor de iarnă și cu aplicabilitate peste doar câteva zile, ci într-un dialog onest, bazat pe argumente, cifre și studii de impact. Ori acest lucru necesită timp și efort.

Acceptarea solicitării noastre, chiar în preajma datei la care România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, va fi cel mai puternic mesaj pentru mediul de afaceri că Guvernul are capacitatea de a rezolva prin dialog problemele cu care ne confruntăm și împreună putem găsi cele mai bune soluții.

Prin urmare, vă rugăm să nu girați prin semnătura dumneavoastră un act normativ care are toate șansele să declanșeze o criză a economiei românești, ci să dispuneți așa cum am solicitat de nenumărate ori în acest an, aducerea la masa consultărilor a tuturor celor implicați, atât din administrație, cât și din mediul de afaceri.

Ne exprimăm dorința și disponibilitatea de a participa astăzi în deschiderea ședinței de Guvern, cu specialiștii noștri, pentru a sta la dispoziția decidenților și pentru a aduce toate datele necesare pentru luarea singurei decizii pe care o considerăm corectă și anume respingerea acestui act normativ în forma actuală.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

29 comentarii

 1. Sefa mea e pusa pe treaba ! Va duce romania pe culmea fericirii si a prosperitatii cu aceasta lege marca darius valcov. Orice atinge necrofilul de valcov se transforma in aur !!

  • Iegzact, fix că în Teleormanul condus de păduchii ăștia ani și ani ..s-a ales praful de el, a devenit unul dintre cele mai sărace jud din România, cu cei mai mulți tineri plecați.
   Știți clipul ăla cu Benny Hill, un bolnav conectat la un donator de sânge? Cum se dezumfla donatorul in timp ce celălalt se umfla?
   Așa s-a conectat Draknea și mafia teleormăneană la sărmanul judet!
   Iar acum, reprezentanții celor mai sărace județe, TR și OT, ne vor duce pe culmile succesului!!! Vai și amar de noi!

  • Confirm, sluga lui Dragnea e pusa pe distrugerea economiei Romaniei.

  • Nu mai inteleg nimic…2 Asistati ? ? ?

 2. Doamna Dancila fiti puternica, curajoasa si patrioata. Nu cedati in fata intereselor straine. Aveti curajul acelor taxe existente deja in Polonia si Ungaria.

  • La 29 de ani de la revolutie, revenim la economia planificata, asa cum isi doresc 3 milioane de romani.

   Restul romanilor nu conteaza, fiindca sunt prea cretini sa mearga la vot.

   Asa functioneaza un popor patologizat.

  • Draga 2087 … nu revine nimeni la economia planificata. Revin marea parte a profiturilor in tara de origine. Daca straini nu mai vor … atunci da , sa ne pregatin de NATIONALIZAREA unor active. Vom avea si noi companii precum MOL si OTP Bank ale maghiarilor si alte exemple ale polonezilor.

  • Nu prea le ai.cu economia si cu logica, nu?

   O astfel de masura face praf economia tarii. Citeste si o sa intelwgi de ce

  • Doamna Cu Petarde,

   Daca ati avea o minima pregatire economica sau ati avea macar ceva creier functional in adevaratul sens al cuvantului, ati intelege trei chestii deloc complicate:

   1. Atat in Ungaria cat si in alte state unde au fost introduse, aceste taxe sunt sensibil mai mici, ceea ce inseamna ca au fost calibrate cu mai multa atentie, astfel incat sa nu ucida sectoarele in care au fost impuse.
   2. Lacomia sau, in termeni mai putini populisti, dorinta de maximizare a profitului este, pana la urma, unul din cele mai eficiente motoare ale evolutiei economice, alaturi de LENE, sau altfel spus minimizarea efortului necesar pentru a obtine ceva, orice. Daca nu existau lacomia si lenea, in momentul asta toti inca ne adaposteam in pesteri.
   3. Deocamdata, cele mai destabilizate entitati de pe bursa, dupa 3 zile de cadere, sunt cele cu capital 100% ROMANESC! Banca Transilvania e capital ROMANESC! A pierdut 20% din valoare. RomGaz e capital ROMANESC, si mai e si de stat! A pierdut 20% din valoare. NuclearElectrica e capital ROMANESC, tot de stat! A pierdut 22% din valoare. Adica in primul rand s-a distrus capitalul ROMANESC! „Bursa isi revine” dixit Valcov? Da, adevarat, si aia americana si-a revenit dupa Criza din 2008. Dar si-a revenit abia in 2010. Si ce a insemnat caderea aia pentru America si pentru restul lumii? (e o intrebare retorica, sper ca toata lumea stie ce a fost in perioada aia)

   P.S. MOL? OTP Bank? Astea sunt exemple de dat pentru aia care n-au idee despre ce e vorba, cei cu minime informatii stiu ca asemenea exemple sunt, colocvial zis, „o abureala”.

 3. Nu înțeleg de ce niciun ziarist nu îl întreabă pe Dragnea de ce judetul pe care l-am păstorit atâta timp a ajuns cel mai sărac?!? Și de ce, cu aceste rezultate din CVul lui, poate avea pretenția și tupeul că va avea alte rezultate cu o țară?!?

  • Draga cuochiipevoi … este acelasi lucru cum copii saraci din Romania ajung sefi de promotii in universitati engleze si americane. Judetul Teleorman ar fi fost foarte bogat daca geografic ar fi fost in lucul Timisoarei sau Clujului. Nu sunt oameni mai rai sau mai prosti acolo.

  • Termina cu vrăjeală, nu am zis că el sărmanul nu trebuie ales că vine din cel mai sărac judet, ci că EL E CEL CARE L-A ADUS lansarea de cel mai sărac județ.bu e in stare să facă nimic, el doar fura la greu
   Judetul Teleorman este sarac pt că a fost jefuit de Draknea și mafia lui ( YouTube, Aici nu îl avem decât pe Dragnea)
   Este o diferență enormă, așa că, schimba placa

  • si crezi ca a respins Dragnea vre-o investitie straina in Teleorman ca sa mentina oamenii saraci sa-i manipuleze ? Pur si simplu investitiile s-au dus geografic in Ardeal si nu a avut norocul unui centru universitar ca Iasi.

   plus am avut prim-ministru de Cluj cel mai cool oras. cu ce rezultat ?

  • ” Fata cu chibrite ” mai bine ti-ai da foc. Lasa trolling-ul pe seama mea… tu pe langa faptul ca esti proasta, n-ai niciun farmec si nici nu esti comica…asa cum sunt eu he he

  • Draga Asistat … eu nu fac trolling , sunt doar curios de unele lucruri.

  • In Teleorman au ajuns bani da, ghici, nu au ajuns unde trebuie! Au fost sifonați in conturile căpușelor de acolo…e că în exterior ăla dintr-un judet din Oltenia unde cetățenii aveau canalizare recepționată..doar pe hârtie. Pe teren nu era nici urmă de așa ceva…
   Bani europeni există și acum dar..ghici… Ăștia nu sunt in stare să facă un proiect, să ia
   Sau nu doresc sa ii ceară daca nu ii pot fura…

  • Fabricile si uzinele ridica PIB si aduc prosperitatea … sa bagi apa si canalizare la sate e fix frectie la picior de lemn. Cand a propus Dragnea autostrada sudului I-a sarit tot PNL-ul in cap. nu e normal sa voteze oamenii PSD ca singurul partid care se gandeste cat de cat la ei ?

  • @Doamna cu Petarde (din nou)

   Hai ca asta e buna! „Fabricile si uzinele ridica PIBul si aduc prosperitate”… Asa a zis Dragnea? Asa ai invatat la scoala? Proasta scoala, prost profesor…

   „Fabricile si uzinele ridica PIBul si aduc prosperitate” DOAR DACA sunt profitabile si competitive! Daca nu, daca trebuie sa bagi bani sa acoperi pierderile pe care le genereaza, aduc saracie, faliment si somaj.

   Daca tu produci ceva cu costuri mult mai mari decat restul pietei se cheama ca pierzi bani. Daca tu produci ceva de care piata nu are nevoie se cheama ca pierzi bani.
   Daca tu produci ceva de calitate mult mai proasta decat restul pietei la acelasi pret cu ei se cheama ca vei pierde bani cand se prinde clientul ca produsul tau e mai prost decat al altora.

   Nu PIB-ul in sine conteaza, conteaza profitul, ce ramane de investit, la fel cum la tine conteaza cu ce ramai in buzunar dupa ce ai platit mancarea, utilitatile si toate costurile de trai lunar. Daca ramane ceva dupa aia, inseamna ca iti poti permite sa iesi la un Pepsi cu prietenii. Daca nu mai ramane nimic inseamna ca stai acasa si te uiti la pereti. Daca esti deja indatorat ca sa acoperi mancarea, utilitatile si costurile traiului lunar inseamna ca traiesti mai bine decat iti permiti.

  • Mai fetitul cu chibrituri
   Singurul lucru la care se gandeste psd este cum sa va tina prosti,needucati dependenti de ei si cum sa va fure mai bine,la atat se gandeste psd…nu ma crezi?fa tu o analiza a ultimilor 2 ani de guvernare psd…

 4. Sa fii tu proasta si a dracu’ de nu declansezi si o criza economica?! Hai, curaj, ca in paralel vor fi si o criza financiara si o criza sociala si criza politica. Macar s-o facem ca lumea, sa se duca vestea, ca doar tu esti Prim-ministrul Romaniei!

 5. Stai sa vezi cum pleaca Schweighofer. /sarcasm

 6. Judecatorul: Acuzat, de ce ai furat banca? Acuzatul: Domnule Judecator, nu eu am început!

  • Să ne zică PSDistii de ce se împrumuta la greu de la.banci, pt pomenile electorale, când ei se lăuda cu creșteri astronomice!!! Chiar nu va w rușine? Nu vă obligă nimeni sa vă împrumutați de la banca, puteți lua de la cămătari
   PSDistii au ras tot, au ajuns la.fundul sacului; investiții ioc, deci pa alte surse de bani.
   Acum fac ce știu ei mai bine, jefuiesc pe alții
   Partea proasta că tot pe noi, cetățenii, o sa se răsfrângă prostia lor
   Guvernarea PSD este un CARITAS

  • Guvernul psd nu este un caritas…este o totala bataie de joc la adresa oricarui roman cu o minima inteligeta,este furt la drumul mare,este…nu pot exprima in cuvinte…ceva ce nici un roman nu isi putea inchipui acum 2 ani…mai jos si mai pe fata de atat nu se poate.
   O adunatura de condamnati vor sa iasa curati modificand legile unei tari…ceva nemaivazut in toata lumea asta…vor prin lege negrul sa fie alb…adica furtul sa fie corect.
   Sunt 3 feluri de sustinatori ai acestei mizerii numite psd…cei prea prosti sa inteleaga ceva,cei care sunt implicati direct si cei care profita de pe urma lor(locuri caldute la stat,pensii speciale,asistati social)
   Acum mai nou vor sa si jefuiasca toti romani deodata prin noile taxe si impozite,ala care zice ca bine face ca pune taxe bancilor,companiilor telecom/energetice…este PROST cu acte in regula…toate aceste taxe noi vor fi platite de consumatorul final adica toata populatia

 7. dancila e un pion. mergem pina la capat. mamaliga de popor.

 8. Mai citesc si de protocoale…sj uni chiar ii sustin…
  Bai tampitilor chestia cu protocoalele ca sa va explic pe intelesul vostru este ca si cum hotul prins la furat in casa este prins de un vecin al propietarului si el la proces se plange ca nu a fost prins corect deoarece vecinul nu avea ce cauta acolo ci doar propietarul eventual politia
  Mai este si faza cu mii de familii de romani distruse de sri…bai idiotilor…nu sunt mii de familii in primul rand si pe urma eu nu cunosc sau vazut sau auzit(nu exista) vreun roman de nivel mediu sa se fi plans ca la ascultat sri…ascultati au fost cei care sifonau bani de la stat…

 9. ” Vă rugăm să nu girați ” . Cam complicata exprimarea pentru duamna.
  Acu’ de-a naibii o sa stea in giratoriu in Victoriei vre-o 2 saptamani.

 10. M-am saturat de prostia asta de populati de milogi si cersetori(aia care astepta de la stat) in general sustinatori psd pana peste urechi si asa i-mi vine din ce in ce mai des sa pun lacatul pe tot din romania sa-mi iau o traista in spate si sa plec dreacu de aici cat mai departe…insa aproape de fiecare data ma face cate ceva sa ma opresc ultima oara a fost interviul unei femei simple invarsta de la tara care categoric la vremea dansei nu a beneficiat de prea multa scola(asa erau vremurile) si care intelegea perfect tot ce face psd in tara asta…si revoltata…si incerca in felul ei sa se opuna…sa faca ceva…sa explice prin cuvintele ei simple ca „astia sunt niste hoti”…cu toate ca ii marisera pensia…era constienta ca nu o sa o duca mai bine

 11. Gata cred ca am terminat cu frustrarile pe ziua de astazi si deja m-am enervat rau si imi creste tensiunea…morti lor de ordinari…sper si traiesc cu speranta ca toti cei din psd din momentul de fata vor raspunde pt ce fac astazi si le doresc sa iasa din puscarii atunci cand o sa ma duc eu sa le dau cheia…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.