G4Media.ro

DOCUMENT Fondatoarele Dăruiește Viață o acuză pe Firea că a dezinformat când…

DOCUMENT Fondatoarele Dăruiește Viață o acuză pe Firea că a dezinformat când a spus că ea a dat terenul pentru spitalul construit din donații. Terenul a fost dat de statul român, prin Ministerul Finanțelor

Fondatoarele „Dăruieşte viaţă” susțin că primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a dezinformat atunci când a afirmat că Primăria București a fost cea care a pus la dispoziţie terenul de un milion de euro pentru construirea spitalului. Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu au prezentat public un act de provenienţă a terenului, un extras de carte funciară din 2017, din care se vede că la acel moment, când au început demersurile, la rubrica ”Proprietari” apare mențiunea ”Statul român”.

Descarcă aici extrasul de Carte Funciară din 2017

Foto: Documentul prezentat de Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu

”Când ne-am apucat de proiect a trebuit să obținem autorizația de construire. 22 de avize. Cea mai mare provocare a reprezentat-o terenul. A durat luni întregi să aflăm că proprietar e statul român. Am primit aprobările necesare de la Ministerul Finanțelor, de la Primăria Sectorului 4, abia apoi Consiliul General al Muncipiului București ne-a dat acordul să demolăm niște ruine de pe acel teren. Azi, în extrasul de carte funciară, apare ca proprietar CGMB. S-a făcut ordine abia după lupta noastră”, a spus joi Oana Gheorghiu într-o conferință de presă.

Gabriela Firea s-a lăudat în ultimele zile că ea este cea care a dat asociației terenul de un milion de euro pentru construirea spitalului pentru tratarea copiilor bolnavi de cancer.

„În momentul în care am început să obţinem avizele necesare autorizaţiei de construire, am avut nevoie de un extras de carte funciară. În extrasul de carte funciară pe baza căruia noi am obţinut avizul, proprietarul acestui teren este foarte clar trecut, Statul român. Nu Primăria Capitalei, nu Consiliul General, nimeni altcineva decât statul român. Ştiţi care a fost cea mai mare provocare a acestui proiect în stadiul acela de obţinere a autorizaţiei de construire? Să aflu cine-i statul român. Statul român a fost constituit din Ministerul de Finanţe, pentru că el este reprezentantul statului în astfel de situaţii, și de Primăria Sectorului 4. De Primăria Capitalei am avut nevoie să obţinem doar un acord de demolare a unor clădiri, a unor ruine pentru că nu le putem numi clădiri, care apăreau în patrimoniul statului. Iar atunci când o clădire se află pe teritoriul unui oraş şi este în patrimoniul statului, primăria îţi dă acel aviz. Doamna Gabriela Firea, nici personal, nici în calitate de primar, nu a avut nicio contribuţie în acest proiect. Este ruşinos că vine acum să se bată cu pumnul în piept şi să ceară recunoştinţă. Chiar dacă acest teren ar fi fost al Consiliului General, al Primăriei Capitalei, doamna Gabriela Firea nu este stăpânul nostru, al bucureştenilor. Este doar un administrator pe care noi l-am pus acolo să aibă grijă de bunurile comune. Este înfiorător că doamna Gabriela Firea se comportă aşa. Nici Ceauşescu nu-şi asuma că deţine oraşul”, a declarat pentru G4Media.ro Carmen Uscatu, una dintre cele două fondatoare „Dăruieşte Viaţă”.

Reacţia acesteia a venit la scurt timp după ce Firea, invitată într-o emisiune la televiziunea Digi 24, a declarat că în proiectul construirii spitalului dedicat vindecării copiilor de cancer din donaţii private, are şi ea o contribuţie majoră. O contribuţie despre care susține că nu îi este recunoscută.

„Şi eu ca primar general am o contribuţie. Spuneţi dumneavoastră dacă mare sau mică, nu vreau eu să o calific, în construirea acestui spital aşa cum se spune din fonduri exclusiv private. Contribuţie despre care nu vorbeşte absolut nimeni, poate nu întâmplător. (…) Acest spital se construieşte şi foarte bine că se construieşte, şi voi sprijini cu tot ceea ce pot şi personal şi ca primar general. Acest spital se construieşte pe proprietatea Municipiului Bucureşti, pe proprietatea Primăriei Capitalei. Este un teren valoros în jur de un milion de euro. Atât Spitalul Marie Curie, Bagdasar cum este cunoscut în popor, lângă care se construieşte acest spital privat cât şi terenul aferent sunt proprietatea Primăriei Capitalei. Niciodată nu am făcut tapaj să spun că ştiţi nu vă supăraţi, spuneţi că este un spital construit exclusiv din fonduri private… dar uitaţi de contribuţia majoră a Primăriei Capitalei şi anume prin punerea la dispoziţie a acestui teren extrem de valoros.”, a declarat Gabriela Firea în emisiunea Digi 24.

Pentru construirea spitalului care pe viitor va trata copiii bolnavi de cancer au donat până acum peste 1.700 de companii şi peste 260.000 de persoane fiizice şi au fost strânşi 26 milioane de euro. Spitalul va avea 12.000 mp, 9 etaje , 7 săli de operaţii şi o capacitate de 200 de locuri. În momentul în care spitalul construit de ong-ul „Dăruieşte Viaţă” va fi terminat, aceasta va fi cedat statului român, potrivit înţelegerii.

Foto: Imagini cu spitalul în construcție (Sursa: G4Media.ro)

Foto: Gabriela Firea (InquamPhotos / Octav Ganea)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

19 comentarii

 1. ce pretentii sa ai de la o infractoare? tipic oricarui infractor: minte si fura!
  cred ca daca mai iese o data primar, ii caut pe aia de au votat-o si ii bat unul cate unul.

  • Fierea: „Terenul de sub spitalul pentru copii e adus de mine din Moldova pe tren!” (sursa este Kamikaze )

 2. SUNT UN OM BOLNAV !!!!!!!!!!!!!!

  AM INTELES SI EU ASTA !1111111

  AM FOST URMARIT PE STRADA DE OAMENI !11!!!!!!!!!!!!!

  de la Avatare _Turbatu_

  IMI TREMURA MAINILE nu mai gandec corect confuz cand vad lucruri ….

  NU MAI iNTELEG INTELEG

  ROG NU LEGATI OAMENI DE un OM IMBOLNAVIT !!!!

  VA ROG FORMOS ULTIMUL COMENTARIU.
  DELOC
  IMI INCHID INTERNETUL NU MAI INTRU

  DELOC

  VAROG IERTATI CELOR CARE AM FACUT RAU

  IMI INCHID INTERNETUL NU MAI INTRU !11111

 3. va dati seama ca ei semneaza toate actele la partid sub supraveghere si atunci habar nu mai au in numele cui au semnat… primerie, minister.. pentru ei e tot una ca sunt tot ei si acolo si acolo

 4. Te- ai făcut de tot rahatul, Fireo, nu că ar fi o surpriză. Eu mă întreb cam pt. ce vă mai plătim dacă spitalele se fac din donații și noi vă dăm vouă bani și ne mai și furați. Dăncila e parfum pe lângă tine și Olguța.

 5. Personal, nu sunt de acord cu încredințarea spitalului, statului. Cel puțin, nu acestui tip de stat.
  Mi-e teama ca tot efortul este în zadar. Este dovedit incompetent, corupt și rău intenționat.
  Poate se va găsi o soluție sa nu ajungă la stat.

  • Nu te-as contrazice, am aceeasi temere, insa, din pacate, una e sa construiesti spitalul din fonduri private si alta e sa-l faci sa functioneze. Singura varianta de bun simt este sa fie donat statului pentru ca numai asa ar avea acces la fondurile statului din asigurarile de sanatate ale oamenilor.

 6. haideti sa o dam in judecata!

 7. Vorba bunicii mele : cacuma-n gura ta! Fireooo!

 8. [VPN] Nici nu si-a inceput bine propaganda (Firea), ca deja i se sparg oalele in cap. Si mai are si tupeu sa spuna ca va recandida pentru Primaria Bucuresti. S-au dus ziua aia nearga in care PSD-istii si fanii A3 (mai mult sau mai putin acelasi lucru) au votat-o si mai important, s-au dus ziele in care prostii au stat acasa si nu au votat, ca dhe era la moda sa nu votezi (imbecili).

 9. Doamna Firea a vorbit falsității sa apăra in căutările de pe google. Cu plăcere dragilor.

 10. Fraţilor faceţi, cât mai mulţi, donaţii la asociaţia „Dăruieşte Viaţă”! Deveniţi donatori oficiali, pentru a fi cât mai mulţi, dintre noi, parte legală în războiul pornit împotriva românilor de leprele analfabete, repetente, plagiatoare, hoaţe, mincinoase şi puturoase din PSD. Având calitatea de donatori, vom avea şi calitatea legală de a actiona împotriva acestor lepre. Jos Gabÿ von Sârmănkur!

 11. Inca o data , PSD-ul a dat dovada de prostie , cand a dat un teren de 1 milion de euro , unui ONG . adica unui privat .

  • Ce inseamna mai exact „PSD-ul a dat un teren…”? Statul roman a dat si cu siguranta Statul roman nu este egal cu PSD! Si nici invers, chiar daca pana nu de mult s-ar putea ca PSD-ul sa fi chiar crezut ca el este Statul roman.

 12. In locul rezultatelor ,vorbe si tipete, aruncate in dreapta si in stanga, altii-s vinovati ,cu tot felul de explicatii , unele halucinante. Un primar fara viziune , fara capacitatea de a echilibra opiniile consilierilor, adesea pusa pe harta si cu iesiri publicee nervoase , uneori nejustificate , toate la un loc nu pot inlocui munca serioasa pe care trebuie sa o deruleze un primar competent. Ultimul eveniment , privind constructia unui spital oncologic ptr. copii , de catre un ONG, asupra caruia Primarita s-a aruncat cu toata furia, este dovada neputintei acesteia de a-si tempera nemultumirea interioara, ura si lipsa de compasiune ptr. micutii care au nevoie de ajutor medical .

 13. Primăria Capitalei este SRL sau face parte din ” Statul Român”?