G4Media.ro

DOCUMENT: Armata SUA vrea să transforme baza de la Câmpia Turzii în…

Sursa foto: US Air Force / Chad Warren

DOCUMENT: Armata SUA vrea să transforme baza de la Câmpia Turzii în hub NATO la Marea Neagră cu o investiție uriașă, de 130 de milioane de dolari în 2021

Departamentul american al Apărării (Pentagon) vrea să investească în 2021 suma totală de 130,5 milioane de dolari pentru modernizarea bazei militare românești de la Câmpia Turzii (județul Cluj) pentru a o moderniza și a o transforma într-un hub al forțelor aliate NATO la Marea Neagră, potrivit propunerii de buget înaintate Congresului american și citate de publicația militară Stars and Stripes.

În urma acestor investiții majore în infrastructură, fosta bază aeriană sovietică de la Câmpia Turzii ar urma să devină un punct – cheie pentru operațiunile forțelor aeriene ale armatei SUA în sud-estul Europei, mai cu seamă în misiunile aeriene care au ca scop descurajarea agresiunilor Rusiei.

Documentul oficial transmis Congresului american, numit The National Defense Authorization Act for 2021, care este dezbătut în comisiile de specialitate, arată că investiția de 130,5 milioane de dolari de la Câmpia Turzii ar fi cel mai mare proiect de construcții militare din străinătate din programul European Deterrence Initiative, inițiat de Pentagon în iunie 2014, la scurt timp după ce Rusia a anexat ilegal Crimeea.

Forțele Aeriene ale SUA (US Air Force) au cerut o modernizare majoră a bazei folosite deja de piloții americani. Proiectul Pentagonului prevede construirea de piste de aterizare pentru avioane cargo, un depozit de combustibil, un hangar pentru avioane și alte facilități necesare unui număr crescut de avioane.

Forțele militare americane din SUA și-au crescut gradual misiunile din România după anexarea Crimeei, dar până acum cele mai multe operațiuni erau realizate la Baza Aeriană Mihail Kogalniceanu (Constanța). Anul trecut însă, Pentagonul a trimis la din Polonia Câmpia Turzii drone MQ-9 Reaper pentru a fi mai aproape de Marea Neagră, un punct fierbinte pe harta regiunii, arată Stars and Stripes.

Propunerea de buget înaintată de Pentagon prevede și alte investiții în bazele militare din Europa: 59 milioane de dolari în baza din Rota (Spania), 36 milioane de dolari pentru baza din Ramstein (Germania) și 25 de milioane de dolari în baza Spangdahlem (Germania).

Foto: Un avion de vânătoare american F-15 decolează de la baza militară din Câmpia Turzii (sursa: US Air Force / Chad Warren)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

24 comentarii

  1. Cel mai bine ar fi sa plece…

    • daca pun comentariul tau in Google translate cu optiunea „auto detect language”, sigur detecteaza rusa

    • Ne transforma tara in tinta vie..
      Romania nu a avut niciodata trupe straine pe teritoriul ei.

    • Nu a a avut trupe permanente de ocupatia sub otomani si sovietici, dar acum a venit libertatea. Eliberatori cu stromeleagul colorat vin sa ne elibereze. Nu mai pot de grija libertatii noastre, saracii.

    • FĂ-TI BAGAJUL !!! DESTINATIA : RUSIA-CHINA . NU STA PE GĂNDURI…

  2. PSD intr-o singura luna fura mai mult de 130 milioane si tranfera in offshoruri, cu acesti bani Romania tebuia sa aiba citeva zeci de F-35

  3. Aici doar titlul e urias, banii aia urmeaza sa fie cheltuiti cu factura la schimb pe servicii oferite de catre firme din Romania? Toata lumea stie ca la noi factura e optionala. Sau e ceva care trebuie sa fie. Ne explica Catu.
    Cei de la Evidenta Populatiei au cumparat niste servere si un soft cu 37.000.000 euro.
    Cei de la NATO cred vopsesc gardul de banii aia.

  4. Pai Campia Turzii nu-i la Marea Neagra.
    Altfel, sa fie primit!

    • Un F16 zburand cu o viteza medie de Mach 1 (1236 km/h) parcurge ca. 450 km (distanta campia Turzii – Constanta) in ca. 30 min. Si este capabil de Mach 2.5 (la inaltime; Mach 1.2 la nivelul marii). Deci in caz de nevoie, ajunge in max. 15 min.
      Deci da, pentru avioanele militare, Campia Turzii este la Marea Neagra.

  5. România nu-i a Rusiei, toţi postacii ruşi să moară de inimă

    • @Romania e a lui Schweinhofer, sa moara toti postacii! Preferabil de covrig, in camp la SPARANGHEL

    • CA DE OBICEI ROMANUL SE INVARTE IN JURUL COZII DACA NE DADEAU RUSII O OALA CU LAPTE PRINS LE DADEAM LOR CAMPIA TURZII HAI SA FIM SERIOSI NE VINDEM LA CEL CARE VINE PRIMUL CU CE LE TRECE PRINTRE DEGETE DACA ERAM UN POPOR SERIOS AVEAM NOI TOT CE NE TREBUIE !!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. La cât mai multe investiții SUA!
    Să crape trolii de ciudă!

  7. NATO , cea mai mare alianta militara din istoria umanitatii! Asteptam sa fie plasate permanent si o escadrila F35 cu capacitati nucleare.

    (cand trolii sunt super activi inseamna ca e suparare, decizia consolideaza rezistenta fata de guberniile bolsevice)

    • Guberniile erau un fel de comune. Primarul lor era important mai ales pe la marginea imperiului. De exemplu, la Campia Turzii, conduuce mai mult un Van goether de-al locului si mai putin Kushner de la Capitala.

    • Dacian, Rusia era organizată pe voloste(comune), raioane, gubernii și regiuni. În anul 1918, armata austro-germană au ocupat Regiunea de sud-vest cu capitala la Kiev(3 gubernii de ruși de la marginea imperiului denumiți ucraineni), 2 gubernii rusești din Regiunea Malorusia și 2 gubernii rusești din Regiunea Novorusia formând statul artificial Ucraina ca teritoriu sub administrașie germană. O gubernie era cât România iar cele din Asia și de 10 ori cât România.

  8. Super ! Sa fie veselie dar sper sa dea voie si la Wizz sa aterizeze in Turda. Noi turdistii sa nu mai mergem la Cluj cand vrem in Italia

  9. 66, poarta-n casa. Nu-s chiar asa de rai americanii, doar ca astia din NATO sunt masini de ucis, nu prea stiu multe … Am un prieten care a muncit pt. ei … Translator.

  10. In sfarsit au venit americanii … si nu pentru ca ne-au cucerit ci pentru ca am vrut sa ne aliem… Aia, e … greu sa inteleaga (P)arul de la est. Sper ca Romania sa mearga intr-o directie buna …ca parca am batut pasul pe loc.

  11. Cea mai bună veste din ultima vreme! Mor rusnacii de ciudă!

    • In comentariile acestea se vede cine e postat pesedist comunist.
      Din partea mea ar trebui sa fie mai multe baze militare americane, si mai mari. E singura salvare a romaniei

    • @Hudraulic, stim ca natalitatea e cam redusa, dar cine va infia copii mulatri?

  12. @Dacian Julien Soros, odată născuți la tine în curte, vor fi ai tăi, chiar și mulatri fiind. Partea bună e că vei avea copii mai deștepți decât tine.