G4Media.ro

DOCUMENT Amenzi modice pentru primăriile care nu organizează colectarea selectivă a deșeurilor…

Sursa Foto: b365.ro

DOCUMENT Amenzi modice pentru primăriile care nu organizează colectarea selectivă a deșeurilor – proiect de lege al Ministerului Mediului

Primăriile vor plăti amenzi modice, cuprinse între 5.000 și 15.000 de lei, dacă nu vor respecta obligația de a organiza colectarea selectivă a deșeurilor sau nu vor atinge țintele de reciclare a deșeurilor.

Prevederea apare într-un proiect de lege pus în dezbatere de Ministerul Mediului, al cărui scop declarat e acela de a alinia România la standardele europene de reciclare a deșeurilor.

Amenzile pentru primării prevăzute în proiectul de lege sunt mult mai mici decât amenzile pentru persoanele fizice și firmele care nu respectă regulile de gestionare a deșeurilor. Astfel, amenzile pentru firme și persoane fizice pot ajunge la 20.000 de lei, respectiv 40.000 de lei.

Aplicarea unor amenzi atât de mici pentru primării vine pe fondul problemei critice a deșeurilor colectate ne-selectiv în majoritatea localităților din România.

Foto: b365.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

 1. Platesti mai mult ca n-ai masca.

  PNL e o mizerie, nimic nu face cum trebuie.

 2. De parca credea cineva ca o sa se colecteze gunoiul selectiv in Romania incepanad de anul viitor. Cred ca nici in orasele mari n-o sa vedem. Poate in cateva orase prin Transilvania.

 3. Gata, asta a umplut paharul !
  Vot hotărât pentru PMP/Băsescu!
  Și nu-mi pare rău! (Sau USR PLUS)

  Incredibil, citiți și voi:
  „Amenzile pt primării prevăzute în proiectul de lege sunt mult mai mici decât amenzile pt persoanele fizice[…]”

  Adică ASTA înseamnă că-mi apără interesele actuala guvernare – în care puterea de a da legile aparține în continuare PSD’ului și ăștia îi aprobă?
  Asta-i dreptate? Băsescu cu Boc, au tăiat din pensii ca să evite intrarea în incapacitate de plată. Ok, să zicem..
  Pe când ăștia, stabilesc amenzi mai mari persoanelor fizice – și protejează primăriile!

 4. Nu amenzi trebuie, minunatul guvern ar trebui să solicite asistență în ceea ce privește problema deșeurilor Elveției, Finlandei, chiar și unor state din Asia, precum Singapore sau Taiwan.

  • Pai nu avem Jasper? Vestita firma de consultanta?Cucoana Alina Oberdoff?
   Ei au fortat implementarea unor proiecte idioate,nefunctionale si acum fac alte planuri si sf.uri platite cu bani grei ca sa vanda in Romania Instalatii de Digestie Anaeroba! Tot ei au distrus sistemul de retragere a deseurilor de ambalaje de pe piata ca sa ajunga banii la primarii impreuna cu cel mai slab ministru al Mediului: Gratiela Gavrilescu!
   ,,Costica fa poluarea mica” este nevinovat saracul! S-a bagat ca musca in c—l calului! Nici macar nu poate fi criticat. Este ca si cum ai critica un orb ca nu vede un tablou de Grigorescu!
   ca sa ne gestionam corect si civilizat deseurile ne trebuie:
   1. Parteneriat public privat in care CJ.ul sa vina cu teren, utilitati, deseuri-garantate cantitatile- si privatul cu tehnologia si sa opereze 20-25 ani, in conditii UE si cu depozitare controlata la cantitati si calitatea deseului depus.
   2. Tarif de minim 7,5-8 euro/persoana/luna-deseu in amestec (subventionat de CJ)
   3. Amenzi de 1 salariu minim pe economie ptr persoanele care nu fac colectare selectiva
   4. amenzi pentru primarii care nu aplica amenzile de la pct 3 in valoare de nr persoane din UAT inmultit cu 1 salariu minim pe economie.