G4Media.ro

DOCUMENT A fost interzisă circulația navelor și ambarcațiunilor civile pe brațul Chilia/…

DOCUMENT A fost interzisă circulația navelor și ambarcațiunilor civile pe brațul Chilia/ Măsura a fost luată pentru protejarea refugiaților care ar putea trece Dunărea cu bărcile (surse)

A fost interzisă circulația navelor și ambarcațiunilor civile pe brațul Chilia, arată un document intrat în posesia G4Media. Documentul este semnat de căpitanul șef de port Iulian Dan Ichim, directorul Căpităniei Zonale Tulcea.

  • ”Având în vedere conflictul armat de pe teritoriul Ucrainei și desfășurarea de acțiuni militare în zona frontierei fluviale cu România pentru prevenirea oricăror evenimente în care să fie implicate nave civile se interzice navigația navelor și ambarcațiunilor civile, indiferent de pavilion în sectorul românesc al brațului Chilia al Dunării”, se arată în document.
sursa foto: G4Media

Sursele G4Media au declarat că măsura a fost luată pentru protejarea refugiaților care ar putea trece Dunărea cu bărcile în cazul în care situația va escalada pe malul ucrainean.

Autoritățile lucrează cu scenariul în care ucrainenii nu ar mai avea timp sau posibilitatea să ajungă la Bac cu mașinile și nici nu ar mai putea să aștepte în cozile de kilometri pentru a trece pe malul românesc și ar apela astfel la bărci, șalupe sau alte ambarcațiuni mici ca să scape de bombardamente.

Autoritățile urmăresc prin această interdicție, printre altele, și să protejeze refugiații pe care Poliția de Frontieră i-ar putea vedea la timp și recupera rapid de pe Dunăre.

Sursa: Politia de Frontiera

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Wow, cineva in MAI chiar are creier. O raritate