G4Media.ro

Doar jumătate dintre românii cu anumite dizabilități își găsesc un loc de…

Sursa foto: Pixabay

Doar jumătate dintre românii cu anumite dizabilități își găsesc un loc de muncă. Conferință despre accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități în România

Romanian Diversity Chamber of Commerce, împreună cu Ambasada Sustenabilității în România, organizează o conferință despre accesibilitate – Global Accessibility Awareness Day (GAAD) – dedicată creșterii gradului de conștientizare cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilități, potrivit unui comunicat de presă.

Conferința are loc în condițiile în care rata de ocupare a forței de muncă pentru persoanele cu dizabilități în România este mult mai mică decât cea a persoanelor fără dizabilități. Dacă 74% dintre persoanele cu vârsta între 20 și 64 de ani fără dizabilități sunt angajați, procentul este de doar 51% pentru persoanele cu anumite limitări și scade dramatic pentru persoanele cu limitări severe, respectiv doar 12% dintre ei sunt angajați, conform Autorității Naționale pentru Persoane cu Dizabilități din România.

Prima ediție a GAAD România va reuni mediul public, experți de nivel înalt, susținători ai drepturilor persoanelor cu dizabilități și corporații internaționale pentru a discuta provocările actuale, accesul și transformarea digitală, prezentând în același timp soluții și inițiative pentru a elimina barierele și a crea șanse egale pentru toți. Evenimentul va avea loc pe 19 mai, la Hotel Marmorosch, din București.

Printre vorbitorii de la eveniment se numără Tanya Collingridge, Deputy Head of Mission în cadrul Ambasadei Marii Britanii în România, Dragos Tuță, fondatorul Ambasadei Sustenabilității în România, precum și reprezentanți ai Kaufland, Lumen, Autoritatea Națională pentru Persoane cu Dizabilități și ONG-uri precum Orange Foundation, AMAis, ANSR și „Alături” de Voi”.

Scopul acestei prime conferințe în România este de a explora și potențialul persoanelor din această categorie, adesea ignorată de către mediul de business, pentru a dicuta despre accesul pe piața muncii și incluziunea celor aproximativ 1 milion de persoane cu orice tip de dizabilitate vizibilă și invizibilă din România.

„În România, un număr mare de companii nu sunt încă convinse că a angaja persoane cu dizabilități este o oportunitate și este nevoie să aducem în atenția tuturor valoarea diversității, a incluziunii și schimbările pozitive pe care acestea le pot aduce echipelor lor”, a declarat Dragoș Tuță, fondatorul ASR. (Foto: Pixabay)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Aceia isi gasesc cu greu un loc de munca stabil si de durata. In cele mai multe cazuri, sunt locuri de munca temporare.