G4Media.ro

Doar 29% din populația României are competențe digitale de bază, informează preşedintele…

sursa foto: facebook

Doar 29% din populația României are competențe digitale de bază, informează preşedintele Comisiei IT&C din Camera Deputaţilor, Sabin Sărmaș

Aproximativ 80% dintre românii care folosesc internetul îl utilizează pentru reţele de socializare şi doar 20% pentru plăţi şi internet banking, a afirmat joi Sabin Sărmaş, preşedintele Comisiei IT&C din Camera Deputaţilor, conform Agerpres.

„România stă extraordinar de bine în ceea ce priveşte conectivitatea. Suntem între primele ţări din lume Cred că după ce am dat Legea 50 şi am adoptat Codul comunicaţiilor, probabil că o să urcăm în primele 5-6 ţări din Europa în ceea ce priveşte conectivitatea. Peste 90% dintre românii cu vârste cuprinse între 16 şi 74 de ani folosesc internetul. 95% dintre aceştia îl folosesc în mod curent. Vine următoarea statistică care spune că 29% din populaţia României are competenţe digitale de bază. Doar 29% din populaţia României. Adică avem acces la internet, avem oameni care folosesc internetul, dar nu avem educaţie digitală. Ştiţi pentru ce îl folosesc? 80% dintre ei pentru reţele de socializare şi doar 20% pentru plăţi şi internet banking”, a menţionat Sabin Sărmaş, la prima ediţie din acest an a proiectului „Digital UP”, organizată joi la Bucureşti.

El consideră că România ar putea „să se rupă în două”, astfel încât „să avem o generaţie de nativi digitali, care merg înainte, care evoluează odată cu tehnologiile emergente, şi o altă generaţie care rămâne în spate, care nu are acces la tehnologie şi care nu acceptă tehnologia”.

„Sunt componente la care stăm bine, iar una dintre acestea este procentul de femei care sunt active în domeniul tehnologiei informaţiei, absolvenţi. Acesta este un lucru fabulos, suntem pe locul II în Europa şi arată direcţia în care România merge. Cred că la nivel mondial sunt trei lumi. Nu ştiu dacă să încep cu prima sau cu a treia în care suntem noi. Sună destul de dur că suntem în lumea a treia – şi asta arată datele din toate clasamentele europene sau mondiale, pentru că România n-a reuşit încă să digitizeze totul, cu atât mai puţin să sufere o transformare digitală a serviciilor publice sau o transformare digitală a companiilor româneşti”, a susţinut Sărmaş.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Competente digitale de baza , care e definitia sau care sunt criteriile ?

 2. Florin = 🐒 🇷🇺

 3. Si toalete in casa, cam ce %?
  #romaniaeducata

 4. 🐒🇷🇺

 5. Competenta digitala de baze e sa te scobesti în nas.
  Dacă 80% folosesc Facebook atunci 80% au competente digitale avansate.
  Domnul politician induce în eroare cu alea 20% plăti nedigitalizate, toți știm de ce.

  • Adica tu, un troll, care dai copy paste la ce iti vine pe email de la partid, inseamna ca ai competente digitale? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣