G4Media.ro

Doar 15% din școlile și grădinițele din județul Covasna își reiau activitatea…

Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Doar 15% din școlile și grădinițele din județul Covasna își reiau activitatea în prezență fizică / 45% e procentul de vaccinare al angajaţilor din sistemul de învăţământ din judeţ

13 școli și grădinițe din 84 se deschid de luni cu prezența fizică a copiilor, în județul Covasna, relatează Agerpres.

Aproximativ 15% din cele 84 de unităţi de învăţământ din judeţul Covasna, în care rata de vaccinare anti-COVID-19 a angajaţilor depăşeşte 60 de procente, îşi reiau activitatea în sălile de clasă începând de luni.

Potrivit datelor postate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, 13 şcoli şi grădiniţe au o rată de vaccinare de peste 60%: Liceul Tehnologic ” Constantin Brâncuşi” şi Colegiul Naţional ” Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, Liceul Teoretic ” Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, Şcoala Postliceală ” FEG Education” din Târgu Secuiesc, Liceul ” Korosi Csoma Sandor” din Covasna, Şcoala Gimnazială ” Nicolae Russu” din Sita Buzăului, Liceul Teoretic ” Mikes Kelemen” , Grădiniţa cu program prelungit ” Cipike” , Şcoala Gimnazială Specială, Liceul Teologic Reformat şi Colegiul Naţional ” Szekely Miko” din Sfântu Gheorghe, Şcoala Gimnazială ” Andrei Şaguna” din Barcani şi Liceul ” Plugor Sandor” din Sfântu Gheorghe.

Acestora li se mai adaugă Casa Corpului Didactic, Centrul Judeţean de Excelenţă şi Clubul Sportiv Şcolar.

Inspectorul şcolar general, Kiss Imre, a declarat că rata de vaccinare a angajaţilor din sistemul de învăţământ din judeţ este de circa 45%, procentul fiind mai ridicat în rândul cadrelor didactice şi mai scăzut în cel al personalului nedidactic şi auxiliar.

„Este vorba despre întreg personalul angajat, nu doar despre cadrele didactice, deci de la portar până la directori. Dacă am calcula rata de vaccinare doar în rândul cadrelor didactice, ar fi mai mare. Spre exemplu, la Inspectoratul Şcolar rata medie de vaccinare este de 55%, dar dacă am calcula doar inspectorii ar fi de 70-80%. Şi la şcoli la fel”, a declarat Kiss Imre.

Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Pai, nu am auzit UDMRul lansand vreun indemn la Vacinare in HarCovul lor… ia sa-i vezi ce activi sunt cand vine 15 Martie, cand cheama la porteste pentru autonomie….
    VIATA cetatenilor din HarCov nu e de interes in UDMR!
    VACCINAREA inseamna PROTECTIA VIETII, Cseke Atilla e mare Minsitru interimar la Sanatate, mult laudat de zombilitic!!
    NU l-am auzit indemnand la VACCINARE in HarCov unde liderii maghiari ajung mereu la sfarsit de saptamana, nu i-am auzit ingrijorati ca Rata de VACCINARE in HarCovul lor e foarte scazuta!